Dodaj do ulubionych

KOS - pytania i odpowiedzi.

IP: *.040.c68.petrotel.pl 09.08.11, 19:50
Wrociłem kilka dni temu z greckiej wyspy KOS. Jestem skłonny do udzielenia odpowiedzi na nurtujące pytania ,.
email : kubaj11@interia.pl
gadu : 3619074
Obserwuj wątek
    • faraonka76 Re: KOS - pytania i odpowiedzi. 09.08.11, 20:14
      Jak aktualnie wygląda sprawa z meduzami i komarami?Czy środki przeciw komarom lepiej przywieść czy kupić na miejscu?
      • Gość: gość Re: KOS - pytania i odpowiedzi. IP: 178.73.49.* 09.08.11, 20:30
        jak wygląda tam wynajmowanie auta? co warto zobaczyć?
      • Gość: bozena Re: KOS - pytania i odpowiedzi. IP: *.telpol.net.pl 09.08.11, 20:46
        W jakim byłaś hotelu?
        Sama rozważam na przyszły rok Ammos lub Akti Beach Club,
        • Gość: JJ Re: KOS - pytania i odpowiedzi. IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 20:07
          Pani w
          Grecos namawiała mnie na Acti Beach ale ja zdecydowałam sie na Mitsis Ramira Beach i nie żałuję . Nie mam ani jednej uwagi. Być może ,ze to co dla mnie jest zaletą dla kogoś niekoniecznie ,ale moja ocena jestt celujaca.
          • Gość: bozena Re: KOS - pytania i odpowiedzi. IP: *.telpol.net.pl 15.08.11, 21:43
            Jak można wiedzieć to ile płaciłaś za pobyt w hotelu Mitsis Ramira Beach?
            • Gość: JJ Re: KOS - pytania i odpowiedzi. IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.11, 07:37
              Rezerwowałam w promocji.2+2/10 i 12 lat/ 2-9 lipca-7900zł wycieczka dookoła wyspy gratis. Wtedy ceny obu hoteli były porownywalne dla moich warunkow.
      • Gość: jacob94 Re: KOS - pytania i odpowiedzi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.11, 15:38
        Srodki przeciw komarom i jakiekolwiek inne kremy najlepiej wziac ze soba , na miejscu sa masakrycznie drogie ( powyzej 10 euro za kremy do opalania ) . Komary faktycznie sa choc mi jakos nie dokuczaly, moim towarzyszom podobno tak. Na pewno nie sa to takie komary jak w Polsce ze od razu masz na nodze cale stado tylko jakies nieliczne w sumie.
        • Gość: jacob94 Re: KOS - pytania i odpowiedzi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.11, 15:51
          Aha, jeszcze apropos meduz. Nie ma ich w ogóle, przynajmniej nie widziałem. Woda ciepła i czyta jak w basenie w Kardamenie, w okolicach Kos już brudniejsza. Nie polecam jazdy z biurem podróży , gdyż po 1 jest duża szansa , że zostanie się ulokowanym daleko od centtrum miasteczka ( są takie zagłębia hotelowe ). Poza tym wychodzi moim zdaniem drogo , szczególnie w sezonie. My mieliśmy sam przelot czarterowy za ok . 400zł za os. w dwie strony. Apartamencik dość tanio przez stronę booking.com. W sumie wyszło ok. 1400zł na os. z wszystkim.(780zł przelot i mieszkanie na osobę ) Jadaliśmy normalnie w restauracjach. Myślę , że w sezonie to bardzo tanio nas wyszło. W sumie tam nie jest drogo , kebab 2,5 euro, mousaka 5, 5 euro. pizza tez 5,5 . Jest taka wlasnie tania i pyszna restauracja w kardamenie ok. 300 metrów od plaży - miditerreanian sun czy jakos tak . Polecam! Warto wziac maske i pletwy i poplywac z kolorowymi rybkami .
      • Gość: jacob94 Re: KOS - pytania i odpowiedzi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.11, 15:43
        Wynajem auta stosunkowo tani , najlepiej wynajac poza miastem bo moze byc duzo taniej. My wynajmowalismy jednak tylko rowery za 4 euro na dzien(utargowalismy z 6 ) ale naprawde byly wypasione, duze siodelka i bardzo, bardzo wygodnie sie jechało. Warto na pewno pojechac do stolicy wyspy czyli KOS , fajne miasteczko z duzym portem i plaza. Jest zamek , ktory warto zobaczyc. Ogolnie warto sie wybrac na caly dzien. Slabo jest rozwiazana komunikacja autobusami bo jak chcemy np. dostac sie z Kardameny do Tigaki to trzeba jechac przez miasto Kos i wracac tez przez Kos wiec wychodzi ok.10 euro na osobę w ta i spowrotem wiec dosyc drogo. My wzielismy zamiast tego prom na Nissyros, fajna wysepka typowo grecka, wąskie uliczki , jest klimat! koszt w dwie strony 16 euro. Mozna bylo tez do Turcji(bodrum) za 25 euro jednak nie mielismy paszportów tylko dowód więc lipa ;/
        • Gość: gosia59 Re: KOS - pytania i odpowiedzi. IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.11, 12:04
          meduzy występują kiedy woda jest chłodniejsza i na głębszych wodach /czerwiec/
          • Gość: Anja Re: KOS - pytania i odpowiedzi. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.12.13, 01:13
            czy ktoś wie, kiedy kwitną drzewa oliwne i czy mocno pachną?
            • jciemiega Re: KOS - pytania i odpowiedzi. 28.12.13, 23:30
              Drzewa oliwne kwitna w maju ,nie maja mocnego zapachu.
              Dla alergikow moga byc uciazliwe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka