Gość: jasta IP: *.torun.mm.pl 06.09.11, 18:44 Czy ktoś był w hotelu Poseidonia na Rodos? Nigdzie na forum nie znalazłam wrażeń i wspomnień o tym hotelu, byłabym wdzięczna za wszelkie odpowiedzi i info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: Poseidonia Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 22:43 Byliśmy w sierpniu. Dobry dojazd do Rodos, w okolicy dużo sklepików i knajp. Plaża w okolicy bardzo słaba - wąska i kamienista. Mieliśmy duży apartament, czysty, skromnie urządzony (ale aneks kuchenny ok), łazienka dość mała (ale z wanną), dwa tarasy (jeden na bardzo blisko postawiony budynek). Obsługa bardzo miła, tanie wifi (także w pokoju, przynajmniej w bud. gł. na I piętrze ;-). Basen nieduży, ale czysty, nie było problemów z wolnymi leżakami. Brak animacji, jedynie jakieś wieczorki muzyczne w barze. Z posiłków hotelowych nie korzystaliśmy, więc nie mogę ocenić. Generalnie byliśmy bardzo zadowoleni, bo przede wszystkim jeździliśmy po wyspie, no i kupiliśmy wyjazd w bardzo dobrej cenie ;-) Polecam ten hotel jako baza wypadowa, odradzam na pobyt typu plaża - basen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasta Re: Poseidonia Rodos IP: *.zetsa.torun.pl 07.09.11, 09:12 Dziękuję za odpowiedź, co do plazy, to chyba ogólnie w Ixii jest taka wąska i kamienista, nie że tylko przy tym hotelu? no i jeszcze jestem ciekawa posiłków , bo chciałąbym je wykupić. A czy pokoje są podobne, czy tez jest róznica czy w takim budynku czy w innym się dostanie? w opisie podno, że jest tam 5 budynków. No i jeszce pytanie, czy do Rodos w godzinkę spacerkiem się dotrze? z góry wdzięczna za odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
jaque Re: Poseidonia Rodos 07.09.11, 13:37 Tak, w Ixii plaża jest na całej długości niespecjalna. Z posiłkami nie pomogę, ale można je wykupić na miejscu (tak przynajmniej było w sierpniu). Śniadania chyba 4 euro, a kolacje 10e/os. Między pokojami na pewno są duże różnice, bo widać to np. po rozmieszczeniu balkonów. Byliśmy w bud. głównym i chyba każdy apartament na naszym piętrze miał inny układ. Są tam też 2 budynki wyglądające nieciekawie - przynajmniej z zewnątrz. Do Rodos autobus jedzie tak z 10 min., więc w godzinkę powinno się dać. Odpowiedz Link Zgłoś