Dodaj do ulubionych

cypr - prosze o pomoc mam problem

03.06.04, 12:07
prąd w gnizadku na cyprze jest prąd 110. Nie biorę więc suszarki do włosów
będę używała hotelowej. ALe mam problem - co z ładowarką do telefonu, jak do
naładować - u nas w gniazdku 220 tam 110. Czy są jakies
urządzenia/transformatory które pozwolą na uzywanie mojej ładowarki? Prosze o
pomoc, jest to dla mnie ważna kwestia a na takich sprawach kompletnie się nie
znam. I jeszcze jedno, gdzi takie urządzenie kupić jeżeli istnieje?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: alina Re: cypr - prosze o pomoc mam problem IP: *.jtb.pl 03.06.04, 15:26
      nie wiem gdzie mieszkasz , w jakim miescie bo w tych wiekszych bez problemu
      kupisz takie transformatory. zreszta w elektron. tez powinny byc, powiedz tylko
      z ilu v na ile potrzebujesz.kosztuje to ok. 10 zetów, poza tym poinni miec
      takie na cyprze(na 100?%sa) i w hotelu.
      milych wakacji;-)
      • higher_eu Re: cypr - prosze o pomoc mam problem 03.06.04, 17:46
        są konwertery... problem polega głównie na różnicy w wyglądzie i funkcjonowaniu
        gniazdek... konwerter lupisz bez problemu na lotnisku... lub w co drugim
        sklepie na wyspie...
    • Gość: Ramona Re: cypr - prosze o pomoc mam problem IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.04, 19:38
      Nie martw się. W hotelu w którym byłam można było wypożyczyć
      transformator .Wpłacało się kaucję, którą zwracano przy wyjeździe.Weź ładowarkę
      i suszarkę zapewniam Cię , że problemu z tym nie będzie. A swoją drogą byłam na
      Cyprze dwa lata temu i było wspaniale. Życzę Ci wspaniałych wakacji i mnóstwa
      wrażeń.
    • Gość: Harry Re: cypr - prosze o pomoc mam problem IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.06.04, 21:43
      Nie słuchaj tych teoretyków. Wszystkie współczesne ładowarki do telefonów mają
      zakres od 100 do 240 V. Zobacz sama, masz to napisane na ładowarce. Nie
      będziesz miała żadnych problemów z ładowaniem.
      A co do suszarki, to też sprawdź, czy nie masz (wiekszość nowych suszarek to
      ma) przłącznika 110-220 V.
    • nurek99 Re: cypr - prosze o pomoc mam problem 03.06.04, 23:34
      Na Cyprze jest 230V jak w całej Europie. Inne sa tylko gniazdka (takie jak w
      Wielkiej Brytanii-trzybolcowe). Wszystko więc bedzie działać, jeśli w
      najmniejszym tamtejszym sklepiku, albo na lotnisku, albo gdziekolwiek kupisz
      sobie przejściówkę (na Cyprze to koszt jakiś 3 funtów). Pewnie nieco taniej
      mozna to kupić w Polsce. Swobodnie bierz i suszarkę
    • marylka12 Re: cypr - prosze o pomoc mam problem 04.06.04, 09:26
      serdecznie dziękuję za informacje. Rozejrzę sie na miejscu. A wylot już w ten
      poniedziałek! Jakże się cieszę z tego!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka