Dodaj do ulubionych

Hotel Ialyssos Bay 4* Rodos

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.11, 13:01
Będziemy tam na przełomie czerwca i lipca. Interesuje mnie każda informacja i przydatne uwagi odnośnie tego hotelu jak i całej wyspy. Co powinniśmy zobaczyć? Czy wycieczka na wyspę Symi jest atrakcyjna?I co z tym wiatrem - jest tylko na plaży czy hula wszędzie? Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: wiesiek7 Re: Hotel Ialyssos Bay 4* Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.11, 22:12
      Byliśmy na początku czerwca 2011, opcja all.
      W hotelu(odnowionym) budynek główny i i 2 mniejsze obok. Każdy pokój z balkonem. My byliśmy w głównym (widok na basen), ale to nie jest reguła. Pokoje codziennie sprzątane, codziennie nowe ręczniki, czyściutko, naprawdę żadnych zastrzeżeń.
      Niedaleko jest lotnisko i hotel leży na drodze lądowania, więc kilkadziesiąt samolotów dziennie przelatuje nad głowami, ale nie jest to strasznie uciążliwe, a raczej ciekawostka.
      Plaża kiepska, kamienie. Najlepsza jest na południu wyspy, i dobre na wschodzie.
      Dwa bary. Jeden przy basenie (10-17.45) z wszystkimi napojami(alkoholowymi również) i przekąskami (pizza, jakieś krokieciki na ciepło, ciastka, lody)
      Drugi bar w budynku głównym (18-23). Dwoje barmanów( dziewczyna, to Polka), którzy uwijają się jak w ukropie. Zrobią praktycznie każdego drinka. Bardzo mili i sympatyczni. A kolejki, to najczęściej dwie, trzy osoby.
      Restauracja duża, przestronna. Codziennie jakaś ryba i minimum dwie potrawy z mięsem, dużo deserów, owoce (arbuzy, pomarańcze, jabłka, kiwi).
      Obsługa bardzo się stara, uprzejmi i uśmiechnięci.
      Naprawdę byliśmy zadowoleni.
      Wypożyczalnia samochodów w hotelu. Korzystałem ( za 3 dni 65 euro). Jedna z tańszych, mogę spokojnie polecić.
      Autobus do Rodos - 2,10 euro - przystanek - 300m.
      Bilet na prom na wyspę Simi - kupiony w Rodosdwa dni przed wycieczką - 17 euro. Wycieczka na Simi w Triadzie - 45 euro.
      Jak masz jakieś pytania, to w miarę możliwości chętnie odpowiem.
      Pozdr.
      Wiesiek
      • Gość: gosia59 Re: Hotel Ialyssos Bay 4* Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.11, 10:36
        Symi jest piękne i na Rodos wg mnie należy zobaczyć koniecznie: RODOS, SYMI, LINDOS reszte można sobie darować. Może z tej strony wyspy burzliwe duże i silne fale /potrafią przewrócić dorosłą osobę / z drugiej strony wyspy bardziej spokojne. Dokładnie widać na cyplu w Rodos/przy Akwarium/ jak te dwa morza śródziemne i egejskie stykają się jedno spokojne a drugie burzliwe.
    • bazylea1 Re: Hotel Ialyssos Bay 4* Rodos 22.12.11, 09:38
      byłam w 2010 i to były bardzo udane wakacje :) plaża faktycznie wietrzna, ta strona wyspy jest mekką windsurferów. zobaczyć: stolicę, klasztor na górze przy Tsambika, Lindos, Kameiros- riuny starożytnego miasta. świetny aquapark w Faliraki.
      • Gość: Blanka Re: Hotel Ialyssos Bay 4* Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.15, 20:21
        Witam , czy był ktoś może ostatnio w ty hotelu czyli w 2014 ? Ciekawi mnie czy coś się w nim zmieniło , oczywiście nie na gorsze . A czy ktoś się może wybiera w tym sezonie ?
        • Gość: lui Re: Hotel Ialyssos Bay 4* Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.15, 17:49
          Bylam w czerwcu 2014 .....mieszkalam w hotelu obok ....jedzenie i wszystkie inne RZECZY mielismy w BB .....My bylismy zadowoleni z pobytu ....jedzenie itp bardzo dobre Park Wodny 2 kroki od hoteli ....No plaza moze nie za fajna ale alternatyw jest duzo ..... Objazd wyspy autem to JEST TO .....Cos cudownego .....Pewnie bym tam pojechala jeszcze raz gdyby nie zostalo tak wiele miejsc do zwiedzenia na Swiecie .....Pobyt na 2015 juz zaklepany ......
          • Gość: Blanka Re: Hotel Ialyssos Bay 4* Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.15, 12:20
            Dzięki lui , a czy możesz napisać czy w pobliżu są jakieś godne polecenia wypożyczalnie samochodów i jaki jest koszt .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka