Dodaj do ulubionych

Hotel Blue Lagon Garden Satellite

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 09:06
Proszę o pomoc w ocenie hotelu Blue Lagon Garden Satellite a Blue Lagon Resort, planujemy wyjazd do jednego z powyższych hoteli z dzieckiem 7 letnim na początku lipca. Czym się różni oferta tych dwóch hoteli skoro są na jednym terenie, Garden Satellite cenowo jest korzystniejsze, ale może nie można ze wszystkiego korzystać. Pomocy
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Hotel Blue Lagon Garden Satellite IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.12, 10:31
      wg mnie sztuczny twoj niektorych bp. cena sie rozni bo korzystac mozna ze wszystkiego. my bylismy w czesci satelite - wtedy nie bylo podzialu - i uwazam ze dla rodzin z malymi dziecmi to lepszy wybor gdyz jest ciszej, w czesci glownej jest dyskoteka wiec troche halasu, ale w dzien liczne animacje. z czesci satelite jedynie trzeba troche sie przespacerowac do restauracji glownej ale jak ktos nie moze to polecam meleksy. tak czy inaczej nie ma sensu przeplacac. ale hotel cudownyyyyyy :) pozdrawiam i milego urlopu
      • Gość: bea Re: Hotel Blue Lagon Garden Satellite IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 10:37
        Pani z Itaki również proponuje nam Satellite z powodu dziecka, ale miałam obawy czy faktycznie możemy korzystać ze wszystkich animacji i basenów hotelu Lagoon.
        • Gość: kasia Re: Hotel Blue Lagon Garden Satellite IP: *.cdma.centertel.pl 23.02.12, 19:13
          www.bluelagoongroup.com/hotel_info.php?hotel_id=1&menu_id=83 to rozroznienie to sztuczny twor niektorych bp. na stronie glownej nie ma nic o jakims rozdziale. strona jest wyczerpujaco zrobiona i wszystko Pani tam znajdzie.
    • Gość: acha81 Re: Hotel Blue Lagon Garden Satellite IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.12, 10:56
      Witam. My też wybieramy się do blue lagoon na początku lipca z 5 - letnim dzieckiem ale wybraliśmy blue lagoon resort, pani w itace poleciła nam ten. Pani podjęła decyzję?
      • Gość: mła Re: Hotel Blue Lagon Garden Satellite IP: *.108.152.74.wlantech.pl 28.05.12, 14:52
        My tez wybraliśmy Resort, jedziemy z 2 letnią córką i dostałam informację, że tam są "lepsze" pokoje cokolwiek to znaczy
        • Gość: rob Re: Hotel Blue Lagon Garden Satellite IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.12, 15:41
          Czesc garden jest najnowsza. Tak wiec pokoje moze beda lepsze niz w starszej czesci.
    • visza Re: Hotel Blue Lagon Garden Satellite 30.05.12, 18:19
      Tydzień temu wróciliśmy z Kos i byliśmy właśnie w części Satelite. Potwierdzam wcześniejsze opinie, ze wszystkiego można korzystać w całym Resorcie. Część Satellite jest tańsza, bo jest oddalona od głównych atrakcji, ale jeśli jest ktoś z małym dzieckiem to wydaje mi się bardziej atrakcyjna. Jest bardziej cicha, pokoje większe. My byliśmy w 2+1 i mieliśmy 2 oddzielne pokoje, pokój dziecięcy był łącznie z telewizorem i dvd. W budynku w którym byliśmy wszystkie pokoje tak wyglądały.
      • Gość: marcena Re: Hotel Blue Lagon Garden Satellite IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.12, 16:06
        Jak z obsługą i napiwkami? Czy Panie sprzataja codziennie pokoje? Jade pierwszy raz do Grecji i nie wiem czego sie spodziewać.
      • Gość: Dorota Re: Hotel Blue Lagon Garden Satellite IP: *.ip.netia.com.pl 04.06.12, 11:24
        Jaki numer pokoju mieliście? Wiem że są 3 budynki w części satellite i zastanawiamy się w którym są te pokoje rodzinne? Dorota
        • visza Re: Hotel Blue Lagon Garden Satellite 04.06.12, 20:04
          My mieliśmy pokój 9213, nad pokojem zabaw dla dzieci.

Pozdrawiam
      • marta.kin Visza 05.06.12, 18:08
        Ten pokój 2+1 to zazyczyliscie sobie specjalnie? Ja jadę z Itaki i nie ma opcji wyboru. Czy w tym pokoju dodatkowym jest jedno łóżko?
        • visza Re: Visza 05.06.12, 19:58
          Wykupiliśmy w Itace pokój dwuosobowy z dostawką (2+1 - dwie osoby dorosłe + dziecko 10 lat). Wyjazd zupełnie nie planowany, oferta last minute, wyjazd w maju (1100zł za osobę). Jedynym minusem był powrót do Polski, wyjazd z hotelu o godz. 1:00 w nocy. Przedłużaliśmy dobę i płaciliśmy jak za pokój standardowy (do 18:00 - 55euro, do 1:00 115euro). Zaznaczę, że nie był to szczyt sezonu. Nie wiem czy można negocjować w recepcji wybór pokoju. Gdy my przybyliśmy do hotelu, klucze były już przygotowane.
          Wracając do pytania, w drugim pokoju były dwa tapczaniki.
          Coś podobnego jak na ostatnim zdjęciu, ale nie były to łóżka piętrowe.
          www.bluelagoongroup.com/hotel_info.php?hotel_id=1&menu_id=48
          Jeszcze jedna uwaga, w pokoju jest dostęp do internetu, ale dosyć drogi 20 euro na dobę, można też wykupić sobie na godziny ale ceny nie pamiętam.
          Pozdrawiam
          WS
          • Gość: rob Re: Visza IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.12, 02:14
            to jest ruletka ztymi poojami w czesci block 9000 (zwanej w polsce satellite. Rezerwowałem w kwietniu 2 dorosle + 2 dzieci (jedno starsze, drugie <2 lata) i dostałem zwykły pokój z łózeczkiem i 3 tapczanami (przez co było bardzo mało miejsca w pokoju), natomiast okazało sie ze jedna wczasowiczka z jednym dzieckiem (1 + 1) dostała tzw family room czyli 2 pokoje (ten sam turnus , ten sam operator ITAKA). I bądz tu mądry jesli chodzi o pokoje. Jedyną wadą satellite może byc dla niektórych fakt ze czesc pokoi okolo 20 wychodzi na strone zachodnia wprost na Piano Bar który czynny jest do 1:00 w nocy. Ktos spragniony ciszy może być mocno zawiedziony (ciezko spac przy zamknietych oknach a i tak słychac gwar podpitych anglików). Poza tym hotel niezły, wszystko tak jak w ofercie touroperatorów.
            Jedyne co mi sie nie podobało to to ze wszystko ustawione jest pod anglików. Animacje po angielsku, sniadania 20% potraw to angielskie sniadanko czyli bekon, sadzone jajka i fasola w sosie pomidorowym :)
    • monika78kr Re: Hotel Blue Lagon Garden Satellite 08.06.12, 09:16
      Hej. Jedziemy do Blue Lagoon na 2 pierwsze tygodnie lipca z 2 corkami: 8 i 4 latka. Gdyby ktos szukal towarzystwa dla dzieci to prosze pisac na gazetowego:)
      • Gość: marcnea Re: Hotel Blue Lagon Garden Satellite IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.12, 12:35
        Witam z 9 letnią córką i do zobaczenia w Grecji
      • Gość: LOLO Re: Hotel Blue Lagon Garden Satellite IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.12, 21:35
        CZEŚĆ LECIMY Z KTW 29 06 DO BLU LAGUN GARDEN Z DWIEMA CÓRKAMI 11i 4 LATA MAM NADZIEJE ŻE DZIECI NIE BĘDĄ SIĘ NUDZIŁY/?
        • Gość: marcena Re: Hotel Blue Lagon Garden Satellite IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.12, 09:19
          To super do zobaczenia na lotnisku :)
          • Gość: marcena Re: Hotel Blue Lagon Garden Satellite IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.12, 09:21
            Dopiero teraz zauwazyłam ze z KTW to do zobaczenia w Grecji ;)
            • malgorzata.pusz Re: Hotel Blue Lagon Garden Satellite 03.09.12, 18:14
              Hej,

Wybieram siędo Hotelu blue LAgoon Garden Resort. Czy ktoś może potwierdzić, że rzeczywiście można korzystać z tych samych restauracji co w hotelu Blue Lagoon Resort?
              dzięki
              • muchospatatos Re: Hotel Blue Lagon Garden Satellite 03.09.12, 21:35
                kobito w ilu watkach jeszcze o to zapytasz???????????????????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka