gustafson 16.06.04, 23:14 Jezeli ktos tam byl to bardzo prosze o opinie o tym hotelu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blue_smoky Re: Maravel sky Rethymnon 17.06.04, 12:55 Byłam w tym hotelu na początku sezonu, w maju br. i szczerze mówiąc trochę obawiałam się tego co tam zastanę po przeczytaniu opinii na jego temat. Na szczęście zostałam pozytywnie zaskoczona. Pokoje takie jak w katalogu: klima, lodówka, telewizor, suszarka. Czystość obiektu bez zarzutu. Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone: kuchnia międzynarodowa i grecka, a menu m.in. w języku polskim! Co do innych walorów: na terenie hotelu znajdują się 2 baseny ze słodką wodą, kort tenisowy, 2 kawiarnie: jedna w budynku recepcyjnym, a druga przy basenie. Jedynym minusem może być położona na tyłach hotelu w niewielkim oddaleniu od niego - trasa szybkiego ruchu. Hałas może być odczuwalny zwłaszcza dla osób zakwaterowanych w nowo wybudowanej części apartamentowej. Ja mieszkałam w centralnej części obiektu i było OK. Poza tym dodatkowym plusem jest bezproblematyczny dojazd do Rethymnonu i znajdująca się w pobliżu hotelu wypożyczalnia samochodów firmy Eurocars. Załączam link ze stronką hotelu, w której zaprezentowane są poszczególne obiekty na jego terenie. Pozdrawiam www.thehotel.gr/article.php?CatID=355&hotel_front=98&language_front=english&PHPSESSID=59a87927d3e010ace93016 fa4bfeda25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELA Re: Maravel sky Rethymnon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 21:59 PROSZE NAPISZ CZY MARAWEL SKY TO DOBRY HOTEL DLA DZIECI CZY SA TAM JAKIES ANIMACJE ORAZ JAK WYGLADA PODROZ CZY SA PROBLEMY Z ODLOTAMI Odpowiedz Link Zgłoś
blue_smoky Re: Maravel sky Rethymnon 24.06.04, 09:21 Animacji niestety nie było. W hotelu wypoczywało kilka małżeństw z małymi dziećmi, spędzających swój czas głównie na basenie. Jeżeli chodzi o plac zabaw, czy coś w tym stylu to niestety ten hotel tego nie zapewni. Trzeba brać pod uwagę, że to kategoria NNN+, a nie wyższa. Jeżeli zaś chodzi o powrót do Polski to nie było żadnych problemów z wylotem, opóźnień etc. Wszystko o czasie. Ale żeby nie było tak różowo - opóźniony mieliśmy wylot z Polski na Kretę. Przesunięto nam godzinę odlotu z ok. 11.30 na 22.30. Podobno zawinił LOT. Na szczęście informacja dotarła kilka dni wcześniej, a nie w dniu wylotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Maravel sky Rethymnon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 12:11 mam rezerwacje w nowym apartamencie NNNN podbno leza one najblizej ulicy wiesz cos o tym? jak jedzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
blue_smoky Re: Maravel sky Rethymnon 24.06.04, 20:09 Gość portalu: ela napisał(a): > mam rezerwacje w nowym apartamencie NNNN podbno leza one najblizej ulicy wiesz > cos o tym? jak jedzenie? > Pisałam o tym już wcześniej:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Maravel sky Rethymnon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 23:38 kochana blue_smoky ratuj czytałas co napisała magda? brod i smrod. twoja opinia jest zupelnie rozna nie oczekuje luksusow ale zeby chociaz bylo czysto i dobre jedzenie. czy brodzik i plac zabaw tez jest blisko ulicy czy to naprawde autostrada?błagam napisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Maravel sky Rethymnon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 23:50 jezeli korzystałas z wypozyczalni samochodow to prosze napisz gdzie polecasz czy jest w poblizu jakis park wodny i czy mozna dojechac autobusem ? Odpowiedz Link Zgłoś
blue_smoky Re: Maravel sky Rethymnon 26.06.04, 00:22 www.aquasplash.com Gość portalu: ela napisał(a): > jezeli korzystałas z wypozyczalni samochodow to prosze napisz gdzie polecasz > czy jest w poblizu jakis park wodny i czy mozna dojechac autobusem > ? Gość portalu: ela napisał(a): Odpowiedz Link Zgłoś
blue_smoky Re: Maravel sky Rethymnon 25.06.04, 23:20 Tamtą opinią naprawdę nie należy się sugerować, bo rzeczywistość jest na szczęście zupełnie inna. Żaden "bród i smród". To po prostu BZDURY. Pokojowe codziennie (nawet w niedziele) sprzątały, jedzenie było smaczne, obsługa bardzo miła. Na terenie hotelu przepiękna roślinność, więc proszę się zrelaksować przed wyjazdem i nie czytać już więcej tego typu informacji. To taka dobra rada. Gdyby jednak to nie wystarczyło to chętnie służę aktualnymi zdjęciami hotelu - tylko proszę podać namiary mailowe. Jeśli zaś chodzi o wypożyczalnię - to już o niej pisałam, ale powtórzę: firma Eurocars. Mieści się tuż przy hotelu. Mają stronę internetową, ale ceny na miejscu są niższe od podanych na stronie, bo podlegają negocjacji. Płaciliśmy 30 euro za dzień, przy wypożyczeniu samochodu na 4 dni. Ale to był tzw. niski sezon. Co do parku wodnego - nie korzystałam i nie wiem, gdzie się znajduje. www.eurocars-creta.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Maravel sky Rethymnon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.04, 02:09 sliczne dzieki za odpowiedz naprawde mnie uspokoiłas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Maravel sky Rethymnon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.04, 02:11 ela_aleksandrowicz@02.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Maravel sky Rethymnon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.04, 19:45 dziekuje za info i zdjecia moge cie jeszcze troche pomeczyc? jaka jest tam plaza i zejscie do wody ? czy to prawda ze skały i kamienie? Odpowiedz Link Zgłoś
blue_smoky Re: Maravel sky Rethymnon 28.06.04, 19:38 Ja w przeciwieństwie do Neronki nie współpracuję z żadną z wypożyczalni samochodowych, a co za tym idzie nie czerpię z tego tytułu zysków:-). Ale jeżeli rzeczywiście jest taniej w tej, którą poleca Neronka w kilkunastu miejscach na forum - to może warto skorzystać. My płaciliśmy tyle za Toyotę Yaris z pełnym ubezpieczeniem. A co do Twojego pytania odnośnie plaży - to jest piaszczysto-żwirowa, a w wodzie są kamienne płyty, o czym pisze nawet TUI na swoich stronach. Parasole i leżaki na plaży za opłatą (ok. 4,5 euro/dzień za 2 leżaki i parasol). Odpowiedz Link Zgłoś
blue_smoky Re: Maravel sky Rethymnon 28.06.04, 20:05 www.tui.pl/tuitam/strony/50699.php?pokaz[ceny]=1&w_form_termin=2004-6 Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: Maravel sky Rethymnon 27.06.04, 21:30 No proszę , to widzę że ceny wyjściowe w wypożyczalni Autoway są o ok. 20-25% niższe........ A w cenie jest już ubezpieczenie kół i podwozia i dostwa pod hotel. www.autoway.gr/index_pl.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Maravel sky Rethymnon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.04, 22:01 czesc podaj mi ceny aut u ciebie moj mail wyzej Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Do Eli 28.06.04, 10:28 Zaraz wyślę Ci maila, tylko w jakim terminie lecisz, bo nie wiem czy będzie to już wyższy sezon cenowy (od 15.07) czy jeszcze niższy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Do Eli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.04, 13:04 po 15 lipca niestety Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: Do Eli 28.06.04, 14:43 Wysłałam Ci, ale na maila z końcówką tlen.pl Mam nadzieję że dotarł? Pozdrawiam Daga Odpowiedz Link Zgłoś