Dodaj do ulubionych

Wypożyczenie samochodu

24.07.12, 10:59
Witam, pod koniec sierpnia wybieram się na Kretę z mężem. Mam pytanie jakie są koszty wypożyczenia samochodu np. na 3 dni? Będziemy tylko we dwoje więc zależy mi na tańszej opcji.
Obserwuj wątek
    • zo_h Re: Wypożyczenie samochodu 24.07.12, 11:36
      Jak zawsze prawidłowa jest jedna odpowiedź ... to zależy ... i to od wielu czynników:

Wypożyczenie na miejscu czy rezerwacja przez internet?
      Jedziesz do jakiegoś turystycznego kombinatu czy do małej miejscowości?
      Samochód duży czy mały?
      Pełne ubezpieczenie, czy opcja z wkładem własnym?
      Samochód nowszy czy przechodzony kilkuletni?

Odpowiedź na każde z tych pytań bezpośrednio wpływa na koszt wypożyczenia. A ceny w zależności od warunków umowy od ok 25€ do ok. 40€ za dzień. Ewentualnie poczytaj jeszcze to co kiedyś napisałem na ten temat:
      Wypożyczenie samochodu na Krecie
      • aalita Re: Wypożyczenie samochodu 24.07.12, 12:08
        Dzięki za odpowiedź. Napisałam kilka szczegółów min. że jadę tylko z mężem więc samochód duży mi nie potrzebny. Napisałam również że zależy mi na tańszej opcji więc najnowszej wersji samochodu nie potrzebuję :-) Pełne ubezpieczenie. Wypożyczenie na miejscu. Jedziemy raczej w okolice Chanii Kato Galatas, Agia Marina. A jak cenowo z benzyną?

• Gość: drops Re: Wypożyczenie samochodu IP: *.satfilm.net.pl 24.07.12, 13:56
          Paliwko około 1.8 Euro , diesel około 1.5 Euro
        • Gość: Gosiek Re: Wypożyczenie samochodu IP: *.229.147.4.sk-projekt.pl 24.07.12, 14:19
          My również lecimy z chłopakiem pod koniec sierpnia w okolice Chanii i wypożyczamy auto.
          Na 5 dni w Autoway kosztuje nas ta przyjemność 170€ - głównie z tego powodu, że mamy dwóch kierowców, a była to opcja dodatkowo płatna.
          Bierzemy małą popierdółkę klasy A, tylko z klimą.
          Dostarczają nam samochód pod hotel, o mniej więcej określonej godzinie.
          Może i to wygodnictwo, ale nie chciało nam się po przyjeździe biegać i załatwiać na miejscu, zwłaszcza że urlop krótki.
          • aalita Re: Wypożyczenie samochodu 25.07.12, 14:43
            Fajnie :]

Dzięki drops za info odnośnie paliwa!
        • zo_h Re: Wypożyczenie samochodu 25.07.12, 15:25
          To chyba najlepszym rozwiązaniem będzie poszukać wypożyczalni już tam na miejscu. Czasami niektóre wypożyczalnie dysponują dosyć leciwymi samochodami, które można wypożyczyć w ramach tak zwanej "oferty dnia" za mniejsze pieniądze. Klika lat temu na takich zasadach wypożyczyłem huyndai atosa prime. Faktycznie pod względem dziennej stawki wypożyczenie wyniosło mnie dosyć nisko, ale ... mniej różowo było już jeśli chodzi o spalanie samochodu, który na kreteńskich drogach zadowolił się raptem ok 8 litrami benzyny na setkę. Dodatkową atrakcję stanowiła klimatyzacja której skroplona woda czasami przeciekała do środka. Nie zmienia to faktu, że generalnie dojechałem wszędzie tam gdzie chciałem i dziś mogę cieszyć się z chwil które wspominam bardzo miło.
          Przy wypożyczaniu zwróć proszę tylko uwagę by umowie w ramach promocji nie wpisali Ci udziału własnego w ewentualnych szkodach. Taki zapis jest czasami wykorzystywany przez nieuczciwe wypożyczalnie do tego aby pod byle pretekstem naliczyć klientowi dodatkowe opłaty. Warto dopłacić te kilka € by pobyć się tego zapisu ... i zwiedzać Kretę ze spokojną głową.

Pozdrawiam
          • scorpio1956 Re: Wypożyczenie samochodu 25.07.12, 15:44
            W tym roku korzystałem z :

translate.google.com/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.zygosrentacar.gr/&prev=/search%3Fq%3Dzygos%2Bhersonissos%26hl%3Dpl%26prmd%3Dimvns&sa=X&ei=7PUPUK2NIIq1tAb2-4HYDg&ved=0CGsQ7gEwAQ
            Wpisanych było dwóch kierowców (gratis)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka