Dodaj do ulubionych

Saronida- potrzebuję opinii

IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.12, 08:58
Czy ta podateńska osada jest dobrym miejscem na wakacje? Chodzi mi o widoki, plaże i dobry dojazd na lotnisko i do Aten.
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Saronida- potrzebuję opinii IP: *.180.115.182.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.08.12, 01:11
      Nie wiem na ile ci to sie przyda ,ale mało kto jeżdzi tam na wczasy.To jest miejscowość na wypady weekendowe Atenczyków. Przypadkiem byłem tam w ub. roku odwiedzić znajomych którzy są z Koropii. Jeśli chodzi o noclegi i utrzymanie to ceny dostosowane są do Atenskich czyli nie jest drogo w porównaniu do wysp ale i nie tanio ,zwłaszcza noclegi.Widoki są takie sobie wg/mnie a jeśli chcesz ładniejsze to ok10 km jest Sunio. Co do dojazdu to z Centrum Aten metro czerwone do Ag. Dimitros i potem autobus /niestety uleciał mi numer/ Lub z Syntagmy expres do Vouli i Warkizy. Zlotniska najlepiej pojechać do Lawrio i tam się przesiąśc lub do Koropii rozkład znajdziesz na KTEL atikis . Również można z lotniska dojechać do Markopulo i bezpośrednio autobusem przez Sunio dojechać do Saronidy. A tak nawiasem to wybrałbym Warkizę lub Wari jest lepsza infrastruktura ,dojazd i ładniej.Taki kurort porównując Międzyzdroje, do powiedzwy Międzywodzia. W tych rejonach spedziłem kiedyś kilka lat mieszkając w Koropii i Porto Rafti.
      Jeżeli chcesz więcej to pytaj.
      • Gość: nina104 Re: Saronida- potrzebuję opinii IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.12, 11:10
        Dziekuję za odzew:) To są przeszłoroczne wakacje ale mamy już bilety więc po woli szperam. Mam tam namiar na bardzo dobre! warunki (3 sypialnie, 3 łazienki , 50 m do morza) dla 6 osób za przyzwoitą cenę 720 euro za 9 dni, a poza tym z wynajmem samochodu jest mały (a właściwie duży) problem. Ceny 6-7 osobowych aut są wysokie więc po pierwszej wersji o przemieszczeniu się na Peloponez trochę przystopowaliśmy. Poszukam w miejscowościach , które poleciłeś ale szkoda mi tego apartamentu- jednak jeśli mamy być niezadowoleni to może warto... A czy w okolicy jest szansa na małe ustronne plaże?
        A może ktoś jeszcze podzieli się swymi spostrzeżeniami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka