Dodaj do ulubionych

Spanie na plaży w Paphos

IP: *.110-245-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 21.08.12, 09:08
Witam wszystkich.
Moje pytanie jest proste: Czy bezpieczne jest spanie na plaży w Paphos gdzies w okolicahc lotniska? I czy może ktoś spał i może polecić jakis fajny zakątek plaży? Czy cieplo w nocy? no i gdzie mozna o tej porze zakupic jakis alkohol zeby sie lekko rozweselic? Termin wyjazdu do ok 20 września.
Obserwuj wątek
    • Gość: pomorzanka84 Re: Spanie na plaży w Paphos IP: 83.168.91.* 21.08.12, 09:32
      .. to nie lepiej juz udać się na pole namiotowe?
      • Gość: majolatanie Re: Spanie na plaży w Paphos IP: *.110-245-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 21.08.12, 09:54
        Prosze bardziej blizyć temat
        • Gość: pomorzanka84 Re: Spanie na plaży w Paphos IP: 83.168.91.* 21.08.12, 10:10
          Na większości wysp, w większości krajów są fajne pola namiotowe niektóre z nich oferują również wynajęcie namiotu z całym wyposażeniem(materac,sztućce itp) może zamiast noclegu na plaży warto by było poszukać takiego właśnie campingu?
          • Gość: majolatanie Re: Spanie na plaży w Paphos IP: *.110-245-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 21.08.12, 10:18
            No my jesteśmy otwarci na wszystkie pomysły. Tylko czy ok 24 h bedzie mozna cos takiego sobie zorganizowac?
            • Gość: pomorzanka84 Re: Spanie na plaży w Paphos IP: 83.168.91.* 21.08.12, 10:39
              Myślę, że jak najbardziej. Osobiście praktykowaliśmy ten sposób w Chorwacji i póki co tylko w Chorwacji, teraz decydujemy się mimo wszystko na kwatery prywatne lub niewielkie klimatyczne hoteliki z uwagi na panującą tam świetną rodzinną atmosferę :) Na Cyprze nie byliśmy więc nie mogę nic tam polecić :/
              Godzinę przyjazdu ustala się z właścicielem pola namiotowego/kampingu przed wyjazdem np za pośrednictwem @, wiadomo ,że nie wszyscy turyści mają możliwość dotarcia do celu np do godz 22:00. Co nie oznacza,że każdy właściciel takiego campingu musi się zgodzić na zakwaterowanie o północy z myślą o swoich gościach którzy sobie smacznie śpią :) Jednak myślę, że warto poszperac w tej opcji, analizować i pytać właścicieli o warunki panujące na takim kampingu a z uwagi na to iż będziecie Państwo w sumie już po wysokim sezonie - większość napewno pójdzie na ugodę :)
    • Gość: majolatanie Re: Spanie na plaży w Paphos IP: *.110-245-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 21.08.12, 12:34
      Moze jednak ktos sie podzieli informacjami o spaniu na plazy?
      • jaari_65 Re: Spanie na plaży w Paphos 21.08.12, 17:13
        Przy lotnisku w Paphos jest mała, kamienista plaża - na końcu parkingu.
        Na upartego można tam koczować czekając na samolot...
        • Gość: majolatanie Re: Spanie na plaży w Paphos IP: *.110-245-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 22.08.12, 10:30
          a jest bezpiecznie?
          • Gość: inny gość Re: Spanie na plaży(?) w Paphos IP: *.centertel.pl 26.08.12, 17:13
            Nie jest bezpiecznie. Na zachodnim brzegu Cypru rozbijają się martwe fale rozpędzone na morzu Śródziemnym - na długim pustym odcinku od Sycylii. Gejzery wody - wieje czy nie wieje wybuchają ponad skały zalewają brzeg. Starożytni Grecy upamiętnili to w micie o narodzinach Afrodyty z martwej piany morskiej u wybrzeży Cypru - właśnie w Pafos. Czytaj mity ze zrozumieniem!Wciąż są prawdziwe.
    • pojechanewakacje Re: Spanie na plaży w Paphos 23.08.12, 08:56
      W minionym roku byłam na Cyprze właśnie o ten porze. Niektóre noce były chłodniejsze, wiec radzę zaopatrzyć się w coś odpowiedniego do okrycia.

Podrzucam rozkład jazdy, który może się przydać

TRANSPORT Z PAPHOS
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka