Dodaj do ulubionych

first czy last 2+2

IP: *.rabbit.static.3s.pl 02.12.12, 13:42
Witam przeglądam oferty dla rodzinki 2+2 dzieci 4 i 7. Interesuje nas Rodos lub Kos wyjaz w sierpniu. Jak myślicie czekać na oferty, które pojawią się w przyszłym roku, czy wybrać coś z oferty first minute, tylko że póki co trochę drogo:(
Obserwuj wątek
    • Gość: colin Re: first czy last 2+2 IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.12, 14:01
      Mało jest hoteli przyjmujących rodziny 2+2 tak więc nie wiem czy coś znajdziecie w lastach spełniające te kryteria.
      No i na lasty zostają tylko hotele nie wykupione w firstach więc i wybór dużo mniejszy ,a cenowo racze w firscie taniej...
    • Gość: Ania Re: first czy last 2+2 IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.12, 15:20
      Radzę jednak rezerwować coś w first minute, jak kilka lat temu też liczyłam na lasta i w końcu nigdzie nie wyjechaliśmy za granicę. Jest w ogóle stosunkowo mało atrakcyjnych ofert dla rodzin 2+2, a w lastach to się trafiają sporadycznie, bardzo trudno jest znaleźć jakiś dobry hotel w pasującym terminie i wcale nie jest taniej niż w firstach, w lastach jeżeli jest coś fajnego (co też zdarza się coraz rzadziej) to głównie dla 2 osób dorosłych, ew. z jedną dostawką.
      W tym roku zrobiliśmy już rezerwację w TUI i spokojnie czekamy na wakacje.
    • Gość: zocha Re: first czy last 2+2 IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.12.12, 15:41
      Wez pod uwage, ze sierpien jest najpopularniejszym miesiacem wakacyjnym w calej europie z uwagi na wakacje szkolne. Miejsca w hotelach z pokojami rodzinnymi sa mocno przebrane. Czasem jest tez tak, że na dany kierunek sa miejsca w hotelu ale nie ma już miejsc w konkretnym samolocie.
    • moniocha77 Re: first czy last 2+2 02.12.12, 19:39
      pracuję w biurze podróży i zawsze kupuję w last. Nie zawsze first wychodzi taniej. Dla znajomej 2+2 na czerwiec zawsze proponuję czekac do ostatnich chwil
      • Gość: colin Re: first czy last 2+2 IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.12, 20:24
        i jeszcze Ci biuro nie padło ???
      • Gość: Monika Re: first czy last 2+2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.12, 07:29
        Też uważam, że zdecydowanie first, w lastach na sierpień 2+2 to właściwie nie ma najmniejszych szans (no może udałoby się Egipt, ale nie wyspy greckie), a z moich doświadczeń wynika, że akurat pokoje rodzinne to najtańsze są w first minut, potem już właściwie nie ma żadnych promocji na takie pokoje, no może w wyjątkiem terminów przed sezonem i po. Śledzę to już od kilku lat, bo też wyjeżdżam z dwójką dzieci i nigdy nie spotkałam nic w atrakcyjnych cenach w lastach, a na dodatek potem zostają (jeżeli w ogóle) już naprawdę przebrane oferty, więc jak nie chcesz zostać niczym to lepiej rezerwuj teraz.
        • grekan Re: first czy last 2+2 03.12.12, 15:35
          Rzeczywiscie najdrozszy miesiac do wypoczynku. Ale mozna znalezc cos w rozsadnej cenie.
          Rodos-Faliraki, BP Grecos, hotel Evi, All, w sierpniu cena dla 2+2 8460zl. za 2 tygodnie.
          KOS-Marmari, hotel Blue Jay, HB, BP Exim Tours, cena za 2+2 7936zl. za 2 tyg..
          Mysle, za last minute nie bedzie tanszy.
    • Gość: e.ta Re: first czy last 2+2 IP: *.ip.netia.com.pl 04.12.12, 06:20
      od co najmniej 3 lat, zdecydowanie lepiej wychodzi first, cenowo również, o wyborze miejsca czy hotelu nie wspomnę, no i konfiguracja 2+2 w nie każdym hotelu możliwa. Jak znajdziesz rozsądną cenę, proponuję rezerwować
    • twojaplaneta Re: first czy last 2+2 05.12.12, 16:22
      Proponuje first minute, bo poza atrakcyjną ceną będą dodatkowe profity ; typu gwarancja niezmienności ceny, ubezpieczenie od rezygnacji czy nawet wycieczka fakultatywna w cenie.
      Oczywiście polecam pewne biura.
      twojaplaneta.com - zapraszam do spojrzenia / czy wysyłania zapytań.
    • Gość: eeeeeewka Re: first czy last 2+2 IP: *.42.13.183.alfanet24.pl 06.12.12, 19:13
      w tym roku była świetna promocja na Dzień dziecka w Greccosie . Czasem first nie jest zbyt korzystny. Śpiesz się powoli. Zawsze tak robię i nigdy nie żałowałam.
      • Gość: Sid1 Re: first czy last 2+2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.12, 14:58
        Dokładnie 2+2 i to dzieci 3 i 12 czekałem do maja była jakaś promocja hotel Mistis Rodos Maris miejsca na koniec lipca 7dni kupiliśmy za 8 500zł wylot z Katowic. W First Minute na tę chwilę Grecos 10 640zł, Neckermann 11 828zł, Exim 9 800zł.
        • Gość: Ninka Re: first czy last 2+2 IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.12, 17:45
          Ja zarezerwowałam hotel Alex Beach na Rodos na tydzień z all inclusive (pod koniec lipca 2+2 w bungalowie) za 9756, hotel ma bardzo dobre opinie i polskie animacje dla dzieci więc, biorąc pod uwagę, że ten rok we wszystkich biurach jest droższy, że cena jest OK. Jedziemy z TUI i raczej nie liczę, że będzie taniej w last minut, jeżeli w ogóle będą miejsca w tym hotelu.
          • Gość: olusia Re: first czy last 2+2 IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.12, 16:46
            Zerknij na Itakę - ma teraz promocje - dzieci za 50% ceny - ja co prawda mam tylko 1 dziecko, ale 2 tyg na Korfu wyżywienie HB, 2+1 wyszlo mi 6500 PLN
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka