Gość: Agnieszka IP: 195.117.232.* 21.07.04, 09:29 05-08-2004 wylatuję na Kretę ze Scana. Proszę o opinie na temat hotelu Gortyna koło Rethymnonu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nico Re: Hotel Gortyna IP: 62.233.151.* 21.07.04, 14:05 Sam hotel OK (nieduży, kameralny). Jedzenie bardzo dobre. Ale pokoje różne - nam udało się dostać w nowej części hotelu i byliśmy z nich zadowoleni, ale wiem, że niektórzy narzekali. Sprzątanie codziennie, ręczniki wymieniali co 3 dni Ja widziałam jeden mankament tego hotelu - położenie przy ruchliwej ulicy. Przy basenie - hałas przejeżdzających samochodów, ale dość szybko przyzwyczailiśmy się. Na plaże trzeba przejść tunelem pod ulicą, ale juz na samej plaży nie ma tłoku. Na miejscu jest miła pani Ola - animatorka, która organizuje czas dzieciom (czasem dorosłym). Ogólnie byłam zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Hotel Gortyna IP: 195.117.232.* 22.07.04, 12:53 Bardzo Ci dziękuję za info. I mam jeszcze jedno pytanie, czy o pkój w nowej części muszę sama zawalczyć czy pokoje sa już z góry przydzielone? I jescze czy na plaży są parasole i leżaki? Słyszałam, że na plażę można chodzić przez hotel, który jest w pobliżu. Jak możesz to napisz mi czy warto wziąc pokój z tarasem czy z balkonem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico Re: Hotel Gortyna IP: 62.233.151.* 22.07.04, 15:14 Możesz spróbować poprosić (słyszałam też o wkładaniu 5 euro do paszportu przy rozdzielaniu pokoi, ale nie wiem czy to skuteczne). Na plaży za leżaki trzeba zapłacić (ok 5 euro), ale niektóre tawerny oferują leżaki i parasole swoim klientom (musisz kupić chociaż wodę). my bardzo często jedliśmy w tawernie KRETA i po posiłku korzystaliśmy z ich leżaków. Szczerze mówiąc nie wiem co lepsze: taras czy balkon. Nasz pokój był na parterze, wychodziliśmy na zewnątrz przez taras. Pokoje wyżej miały różnych wielkości balkony. Przy samej plazy jest hotel Creta Star - być może maja darmowe leżaki dla swoich mieszkańców, ale nie próbowaliśmy tego sposobu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Hotel Gortyna IP: 195.117.232.* 22.07.04, 16:03 A jaka jest plaża koło hotelu? Piaszczysta czy kamienista i czy muszę brać ze sobą obuwie do kąpieli? Czy śniadania i obiadokolacje są urozmaicone? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico Re: Hotel Gortyna IP: 62.233.151.* 23.07.04, 12:44 plaża jest piaszczysta, ale w wodzie są kamienie i trochę na plaży. Przyda się obuwie do wody. Śniadania są dość jednostajne: codziennie był ser żółty (2 rodzaje), szynka (mi nie smakowała),dżem, czasem jajka na twardo, jajecznica i pomidory. Obiadokolacje były bardziej urozmaicone. Na ciepło: zwykle 2 rodzaje mięs, ryż, frytki, albo ziemniaki, warzywa. Do teo cały stół sałatek (pycha). Przy śniadaniu i kolacji był też zawsze deser: owoce (arbuz, melon, brzoskwinie), cisto albo lody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Hotel Gortyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 12:49 A okolica? mozesz powiedziec cos wiecej? tez sie zastanawiam nad tym hotelem, z tym ze jest opcja all inclusive, wiesz cos na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico Re: Hotel Gortyna IP: 62.233.151.* 23.07.04, 12:59 okolica spokojna (nie licząc oczywiście hałasu pędzących samochodow). Dobra dla kogoś kto nie nastawia się na imprezowanie, tylko na odpoczynek. Niewiele hoteli, kilka zaledwie tawern i przez to dość dużo miejsca na plaży. Dla mnie było super, bo mieszkam w duzym mieście i nie chciałam wielkich, turystycznych kurortów. Mysle, że to dobre miejsce dla rodzin z dziecmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michallllll Re: Hotel Gortyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 21:14 Hej, mam pytanie o wycieczki piesze w okolicy.Czy pobliskie wioski są urokliwe, czy znasz może jakieś ciekawe trasy?Ew. czy istnieje możliwość wypożyczenia rowerów górskich? Odpowiedz Link Zgłoś