Dodaj do ulubionych

Hotel Gortyna

IP: 195.117.232.* 21.07.04, 09:29
05-08-2004 wylatuję na Kretę ze Scana. Proszę o opinie na temat hotelu
Gortyna koło Rethymnonu.
Obserwuj wątek
    • Gość: nico Re: Hotel Gortyna IP: 62.233.151.* 21.07.04, 14:05
      Sam hotel OK (nieduży, kameralny). Jedzenie bardzo dobre. Ale pokoje różne -
      nam udało się dostać w nowej części hotelu i byliśmy z nich zadowoleni, ale
      wiem, że niektórzy narzekali. Sprzątanie codziennie, ręczniki wymieniali co 3
      dni Ja widziałam jeden mankament tego hotelu - położenie przy ruchliwej ulicy.
      Przy basenie - hałas przejeżdzających samochodów, ale dość szybko
      przyzwyczailiśmy się. Na plaże trzeba przejść tunelem pod ulicą, ale juz na
      samej plaży nie ma tłoku.
      Na miejscu jest miła pani Ola - animatorka, która organizuje czas dzieciom
      (czasem dorosłym).
      Ogólnie byłam zadowolona.
      • Gość: Agnieszka Re: Hotel Gortyna IP: 195.117.232.* 22.07.04, 12:53
        Bardzo Ci dziękuję za info. I mam jeszcze jedno pytanie, czy o pkój w nowej
        części muszę sama zawalczyć czy pokoje sa już z góry przydzielone?
        I jescze czy na plaży są parasole i leżaki? Słyszałam, że na plażę można
        chodzić przez hotel, który jest w pobliżu. Jak możesz to napisz mi czy warto
        wziąc pokój z tarasem czy z balkonem.
        • Gość: nico Re: Hotel Gortyna IP: 62.233.151.* 22.07.04, 15:14
          Możesz spróbować poprosić (słyszałam też o wkładaniu 5 euro do paszportu przy
          rozdzielaniu pokoi, ale nie wiem czy to skuteczne).
          Na plaży za leżaki trzeba zapłacić (ok 5 euro), ale niektóre tawerny oferują
          leżaki i parasole swoim klientom (musisz kupić chociaż wodę). my bardzo często
          jedliśmy w tawernie KRETA i po posiłku korzystaliśmy z ich leżaków.
          Szczerze mówiąc nie wiem co lepsze: taras czy balkon. Nasz pokój był na
          parterze, wychodziliśmy na zewnątrz przez taras. Pokoje wyżej miały różnych
          wielkości balkony.
          Przy samej plazy jest hotel Creta Star - być może maja darmowe leżaki dla
          swoich mieszkańców, ale nie próbowaliśmy tego sposobu.
    • Gość: Agnieszka Re: Hotel Gortyna IP: 195.117.232.* 22.07.04, 16:03
      A jaka jest plaża koło hotelu? Piaszczysta czy kamienista i czy muszę brać ze
      sobą obuwie do kąpieli?
      Czy śniadania i obiadokolacje są urozmaicone?
      • Gość: nico Re: Hotel Gortyna IP: 62.233.151.* 23.07.04, 12:44
        plaża jest piaszczysta, ale w wodzie są kamienie i trochę na plaży. Przyda się
        obuwie do wody.

Śniadania są dość jednostajne: codziennie był ser żółty (2 rodzaje), szynka
        (mi nie smakowała),dżem, czasem jajka na twardo, jajecznica i pomidory.
        Obiadokolacje były bardziej urozmaicone. Na ciepło: zwykle 2 rodzaje mięs, ryż,
        frytki, albo ziemniaki, warzywa. Do teo cały stół sałatek (pycha).
        Przy śniadaniu i kolacji był też zawsze deser: owoce (arbuz, melon,
        brzoskwinie), cisto albo lody.

• Gość: gosc Re: Hotel Gortyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 12:49
          A okolica? mozesz powiedziec cos wiecej? tez sie zastanawiam nad tym hotelem, z
          tym ze jest opcja all inclusive, wiesz cos na ten temat?
          • Gość: nico Re: Hotel Gortyna IP: 62.233.151.* 23.07.04, 12:59
            okolica spokojna (nie licząc oczywiście hałasu pędzących samochodow). Dobra dla
            kogoś kto nie nastawia się na imprezowanie, tylko na odpoczynek. Niewiele
            hoteli, kilka zaledwie tawern i przez to dość dużo miejsca na plaży. Dla mnie
            było super, bo mieszkam w duzym mieście i nie chciałam wielkich, turystycznych
            kurortów. Mysle, że to dobre miejsce dla rodzin z dziecmi.
            • Gość: Michallllll Re: Hotel Gortyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 21:14
              Hej, mam pytanie o wycieczki piesze w okolicy.Czy pobliskie wioski są urokliwe,
              czy znasz może jakieś ciekawe trasy?Ew. czy istnieje możliwość wypożyczenia
              rowerów górskich?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka