Gość: Bogdan IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 25.07.04, 14:30 Udzielę informacji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marek Re: Wróciłem-Rodos-Myrina Beach IP: 212.160.147.* 26.07.04, 09:49 Wybieram się do tego hotelu od 31 lipca ,jadę z Ecco holiday. Proszę o informacje na temat wyżywienia,plaży,czy może są komary i ogólnie jakie warunki w hotelu/ czy są lodówi w pokojach/ Z góry dziękuję, łączę pozdrowienia. MAREK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: Wróciłem-Rodos-Myrina Beach IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 26.07.04, 10:36 Już Ci wszystko przekazuję. Hotel znajduje się ok.200m od centrum miasta i 200m do plaży żwirowo-piaskowo-kamienistej.Leżaki,parasol na plaży płatne.Sam hotel to dwa budynki,jeden starszy wiekiem drugi w którym byłem nowy.Pokój duży,czysty,łazienka duża ładna,mały aneks kuchenny bez wyposażenia(weż z sobą grzałkę el. do kawy),idealna klima,balkon duży z widokiem na morze (o godz.6 rano widać Turcję).W sumie warunki mieszkalne oceniam na 4*.Obsługa hotelowa to grecy,polacy,słoweńcy,nie ma problemu z językiem 4*.Jedzenie bardzo dobre, urozmaicone,można sporo utyć.I tu jest jeden problem.Do kolacji nie podają napojów,można je tylko kupić za 1 E-woda 0,25l.Obok w sklepie ta sama woda 0,15E.Wybór należy do Ciebie.Basen nieduży,ale wystarczający.Leżaki trzeba zajmować o godz.7,30.Co do Ecco to spisali się na 5*.Wieczorami w Hotelu totalna nuda.Można zwariować.Zadnej muzyki,żadnej animacji,właściciel nic nie robi by umilić wieczór spragnionych wrażeń urlopowiczów,totalna kiszka,kiszka,kicha!!! -10*.Co do wycieczek to jest Twój wybór-Rezydent,biura w mieście,indywidualnie.Opcja ostatnia najtańsza.Jeżeli coś Cię interesuje,a pominołem,pytaj.Udanego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Wróciłem-Rodos-Myrina Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 10:08 Chciałam zapytać zapytać jaka jest plaża (piaszczysta czy kamienista ) i czy należy brać buty do kąpieli w morzu (kamienie, jeżowce?). A okolica? Czy jest gdzie pochodzić wieczorami? Pozdrawiam Ela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Wróciłem-Rodos-Myrina Beach IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 26.07.04, 10:46 Buty kupisz w pierwszym sklepie(obowiązkowo)4E.Do centrum 3min.Na górę widokową 10min.Wsiadaj na drugim przystanku do autobusów.Do Parku Wodnego 9,45 za 1,5E autobusem,wstęp 19E.Za darmo spod parku o godz.17,30 autobus zawiezie Cię do Rodos.Z powrotem za 2,50E autobus zawiezie cię pod hotel.Warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Wróciłem-Rodos-Myrina Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 10:49 Dzięki za informację. Ile kosztuje wypożyczenie parasola na plaży i czy rzeczywiście wieją silne wiatry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzia Re: Wróciłem-Rodos-Myrina Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 11:02 Opisz dokładniej położenie - 200m od centrum w stronę autostrady czy w kierunku przystani i dużych kompleksów hotelowych. Czy to gdzieś przy alei eukaliptusowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Wróciłem-Rodos-Myrina Beach IP: 212.160.147.* 26.07.04, 11:52 Dziękuję Bogdan za wyczerpującą dpowiedż, ale mam jeszcze jedno pytanie. Ile kosztuje wypożyczenie leżaów na plaży,oraz czy są komary. Jeszcze raz dziękuję.Może zrewanżuję się dobrymi radami w następnym roku MAREK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: Wróciłem-Rodos-Myrina Beach IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 26.07.04, 13:56 Komarów bardzo mało,tylko wieczorem gdy nie ma wiatrów,a one są codziennie.Do głównej alei z hotelu 200m.Leżak 3E,parasol 3E.Do Lindos trzeba jechać w sobotę za 2,50E rano bo do godz.11,30 wstęp jest bezpłatny,potem 6E.Powrót pod hotel za 2,50E.Restauracji dużo sklepów dużo,piwo puszka 0,40-1,80.W hotelu u tego kurdupla 2E.Wódka OUZO to ciekawa anyżówka.O godz.19,30 poproście barmana żeby łaskawie przełączył TV na Polsat dość tych RTL-ów.Ogólnie jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Wróciłem-Rodos-Myrina Beach IP: 212.160.147.* 26.07.04, 14:08 Bogdan, myślę że to pstatnie pytanie. Wspominasz o anyżówce A ja pytam ile kosztuje "Metaxa" i gdzie ją można w okolicy najtaniej kupić Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: Wróciłem-Rodos-Myrina Beach IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 26.07.04, 14:17 Nie wiem ile kosztuje Metaxa.Nieiteresowałem się.Sory. Odpowiedz Link Zgłoś
petiteami Re: Wróciłem-Rodos-Myrina Beach 06.08.04, 15:48 wybietam się we wrześniu do hotelu Myrina Beach, czy mógłbyś mi powiedzieć cos na temat warunków w hotelu, jego położeniu, plaży itp. Odpowiedz Link Zgłoś