Dodaj do ulubionych

DIMITROS VILLAGE - Kreta - Rethymon

27.07.04, 18:05
(cyt. Gość: gosia 26.07.2004 07:50)

Z dwa tygodnie temu było pytanie o ten hotel. ALe jeszcze raz odpowiem.
Właściwie to są apartamenty przy samym morzu (posiłki są z widokiem na morze).
Do centrum jest około 2 km. Do pobliskich knajpek trzeba dojść około 10
minut.Hotelik ma swój fajny klimat. Generalnie, gdybym mogła to pojechałabym
jeszcze raz do tego hotelu.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • neronka Re: DIMITROS VILLAGE - Kreta - Rethymon 27.07.04, 18:06
      (cyt. Gość: Mad 26.07.2004 11:15)

Myślę że znam to miejsce, chociaż znajduje się ono dokładnie w miejscowości
      Perivolli - jakieś 2-3 km na wschód od Rhetymno. Znam tą "wioskę", bo często
      przechodziliśmy przez jej teren w drodze na i z plaży ze względu na wygodne
      dojście po ścieżkach z drewnianych listewek a nie po gorącym piasku). Z
      zewnątrz wygląda na zadbane, chyba nawet codziennie sprzątane (widziałem
      krzątaninę sprzątaczek). Na terenie basen (z co prawda b. mętną wodą, ale może
      pochodziła z morza), trawniki z miejscami do opalania, kilkumetrowa szachwonica
      do gry na wolnym powietrzu. Wioska posiada własny odcinek plaży z leżakami i
      parasolami. Goście to przede wszystkim Niemcy i skandynawowie, chociaż
      słyszałem także mowę ojczystą.
      Generalnie wg mnie całkiem, całkiem. Nie wiem z jakiego biura podróży się
      wybierasz, ale przy hotelu powiewały na masztach flagi Neckermanna.

Mad
    • neronka Re: DIMITROS VILLAGE - Kreta - Rethymon 27.07.04, 18:07
      (cyt. Gość: Mad 27.07.2004 08:54)

Gwoli uściślenia "Dimitrios Village" który opisuję znajdował się około 200 m od
      początku promenady prowadzącej do Rethymno (ulica nazywa się chyba Venizelou),
      wejście na teren było w wąskiej uliczce po prawej stronie patrząc w stronę
      morza. Zauważyłem tylko jeden basen, w porównaniu z basenem z którego
      korzystałem w swoim hotelu miał mętną wodę w żółto-brązowym odcieniu, woda
      pewnie była filtrowana/ uzupełniana wieczorem, ja widziałem ją w ciągu dnia.
      Tłumaczyłem to sobie w ten sposób, że w basenie jest woda morska, chociaż tego
      nie sprawdzałem.

Mad
      -
      • neronka Re: DIMITROS VILLAGE - Kreta - Rethymon 28.07.04, 17:24

(cyt. Autor: ula 27-07-2004 14:48)

Byłam w tym hotelu w zeszłym roku. Hotel fajny czysty, wygodny. Niestety baseny
        małe (2) ale za to plaża blisko. Jedzenie tragiczne! musieliśmy żywić się sami.
        Bardzo blisk osą sklepy i tawerny. Niedrogo i smacznie.
        • neronka Re: DIMITROS VILLAGE - Kreta - Rethymon 30.08.04, 17:58

cytat: Autor: goha 29-08-2004 21:51

A mnie tam zachwycily i hotel Dimitrios, i Rethymno, i cala Kreta. Wrocilam w
          piatek 27 sierpnia. Hotel doskonale usytuowany - w cichej czesci miasta, przy
          koncu promenady, bardzo blisko do sklepow, tawern, przystankow autobusowych
          (zarowno autobusow lokalnych, jak i zamiejscowych), morza i plazy. Do centrum
          miasta dosc dlugi, ale bardzo przyjemny spacer promenada (polecam szczegolnie po
          zmierzchu - cudownie oswietlona twierdza wenecka), kilka przystankow niebieskim
          autobusem lokalnym (0,65 centa) albo kilka minut taksówka (3-4 euro). Hotel
          bardzo czysty. Pokoje sprzatane codziennie. Bardzo dobre i urozmaicone jedzenie
          w formie bufetu. Przemila i bardzo pomocna obsluga. Wszyscy, wlaczajac panie
          sprzatajace, mówia po angielsku, czego niestety nie mozna powiedziec o turystach
          z Polski. Hotel otoczony piekna i pieczolowicie podlewana roslinnoscia
          sródziemnomorska. Jesli chodzi o gosci, Polacy (poniekad na szczescie) stanowia
          mniejszosc. Hotel obsluguje glównie Niemcow, Belgow i Holendrow - stad wysoki
          standard swiadczonych uslug. Cala oferta zgodna z katalogiem Neckermanna - bez
          niespodzianek z brakiem klimatyzacji, balkonu, czy cieplej wody. Hotel z bardzo
          dobra kameralna atmosfera, zdecydowanie godny polecenia. Zamiast spedzonego tam
          tygodnia, zostalabym tam conajmniej na trzy.
          • snowy11 Re: DIMITROS VILLAGE - Kreta - Rethymon 22.06.05, 10:12
            Super!! lecę tam w niedzielę i już nie mogę się doczekać!!
    • nnionia Re: DIMITROS VILLAGE - do snowy11 11.07.05, 14:36
      Hej....
      Jesli wróciles z tego hoteliku, to napisz jak bylo.
      Pozdrawiam, papa
      • snowy11 Re: DIMITROS VILLAGE - do snowy11 12.07.05, 10:55
        tak, wróciłam i mam wspaniałe wspomnienia!! było ekstra, hotelik kameralny,
        sympatyczny, dobre jedzenie, czyściutka woda w basenach. Baseny są małe ale to
        nie przeszkadza, bo plaża bliziutko i można się kąpać w morzu. Ponieważ hotel
        zlokalizowany jest na przedmieściach Rethymnonu, wszędzie pełno tawern i blisko
        do miasteczka więc nie można się nudzić. Polecam też wycieczkę na Błękitną
        Lagunę!
        pozdrawiam
        • nnionia Re: DIMITROS VILLAGE - do snowy11 12.07.05, 11:15
          Hej
          Wielkie dzieki za info, mam nadzieje ze nam rowniez bedzie sie podobac.
          Pozdrawiam, pa

NNionia, czyli Renia
          • nnionia Re: DIMITROS VILLAGE - do snowy11 12.07.05, 13:12
            Hej,
            Mam jeszcze pytanko odnosnie pokoju, jak wyglada sprawa ze sprzataniem, czy
            reczniki sa dziennie wymieniane, jak z klimatyzacja, lodowka ( my bedziemy miec
            apartament).
            Wybieramy sie z 2 malych dzieci i jest to dla nas wazne.
            Jeszcze raz dziekuje
            Pozdrawiam, papa

NNionia, czyli Renia
            • snowy11 Re: DIMITROS VILLAGE - do snowy11 13.07.05, 09:08
              Nasz apartament był sprzątany codziennie, ręczniki jeśli dobrze pamiętam
              zmieniane co 2gi dzień. Była lodówka i oczywiście klimatyzacja w sypialni.
              Hotelik jest idealny na wyjazd z dziecmi, jeden basen ma głębokość 1,2 m i mały
              brodzik obok, w sam raz dla dzieci. No i plaża rzut beretem. Pozdrawiam!
              • nnionia Re: DIMITROS VILLAGE - do snowy11 13.07.05, 09:30
                Bardzo dziekuje za informacje.
                Pozdrawiam, papa

Nnionia, czyli Renia
    • dokert Re: DIMITROS VILLAGE - Kreta - Rethymon 26.10.05, 11:40
      Mam mieszane uczycia odnośnie tego hotelu. Zakwaterowano nas w pokoju który
      stanowczo odbiegał od rekalmowanego standardu (domyślam się, że były to pokoje
      siostrzanego Hotelu Dimitrios do których upychają jeżeli zabraknie im pokoi w
      D.V.). Warunki pasowały bardziej do schroniska młodzieżowego i były dość
      spartańskie. Dopiero po interwencji u rezydenta i właścieciela hotelu po 4
      dniach zmieniono nam pokój na zgodny z ofertą katalogową Neckermana. Sam hotel
      rzeczywiście położony jest dość korzystnie. I o ile tylko zostaniecie właściwie
      zakwaterowani to może być świetną bazą wypadową.
      • skazanynasukces Re: DIMITROS VILLAGE - Kreta - Rethymon 13.03.06, 18:39
        apropos, byles tam z Neckermannem?
        • m.czajkowski Re: DIMITROS VILLAGE - Kreta - Rethymon 30.04.06, 11:01
          Zarezerwowalem wczasy w tym hotelu jesienia 2006. Mam prosbe do osob ktora tam
          byly o bardziej szczegolowe informacje na temat wyzywienia. Jedziemy z synkiem
          ktory bedzie mial 1,5 roku i nie mozemy zdedydowac sie czy wykupic same
          sniadania, czy dwa posilki. Ze wzgledu na dziecko wygodniej byloby miec tez
          obiadokolacje, ale zastanawiam sie, ze co z menu hotelowego bedzie odpowiednie
          dla poltoraroczniaka? Dziekuje
          • neronka Re: DIMITROS VILLAGE - Kreta - Rethymon 05.05.06, 20:18
            cytaty:

W ubieglym roku byłyśmy na wakacjach dimitors village , hotel super, 2 baseny,
            bardzo dobre jedzenie , polecamy pobyt z dzećmi, bardzo dobra obsługa,
            sprzątanie hoteli, minus to to,że trzeba płcić leżaki przy plaży, na basenie i
            przy hotelu są bezpłatne, plaża przy hotelu bardzo fajna i spokojna, w ciągu
            dnia można zjeść coś dobrego w barze przy barze hotelowym na plaży ,bardzo miła
            atmosfera i dobra pizza (5e), ps. gość z recepcji bardzo fajny!

Autor: Jola

byłam tam w ubiegłym roku, niestety nie mieszkałam w głównym Dimitrios village
            lecz w innym należącym do tego samego właściciela , nie potrafię powiedziec nic
            o jego wyżywieniu tylko o połozeniu i okolicy. Wyglada ślicznie, przy drodze z
            tawernami, sklepami i niewielkimi hotelikami, taka lokalna promenada, ale bez
            nadmiernego tłumu, w Platanias nie ma zbyt wiele hoteli więc i ludzi mało. Sam
            hotel bardzo zadbany, w stylu takiej wioski, bardzo ładna zabudowa, zaczyna sie
            przy drodze i schodzi w stronę morza. Plaża przy nim jest bardzo ładna,
            piaszczysta i prawie pusta. Bardzo blisko jest przystanek do Rethymnonu autobusy
            co 20 min. ostatni około 12godz. Jedzie sie 10 min, pieszo nie ma szans za daleko.
            Uwazam, że to przepiękne miejsce byłam tam dwa razy, chetnie wybrałabym sie po
            raz trzeci.
            pozdrawiam Jola
            • nniki Re: DIMITROS VILLAGE - Kreta - Rethymon 04.07.06, 12:24
              My właśnie wybieramy się na Kretę i do tego właśnie hotelu Dimitrios. Trochę
              mielismy przejść z rezerwacją właśnie u Neckermanna - wstępnie planem była
              Majorka miejscowość Sa Coma i Hotel Playa Blanca - niby super, ale jak
              zaczeliśmy czytać formum i komentarze ludzi głównie Anglików i na 100% opini
              100% było złych, hotel tragedia!!!, w rezultacie zaproponowano nam zmianę i
              zdecydowliśmy się właśnie na Dimitrios na Krecie. Czytam więc opinie i jestem
              miło zaskoczona - mam więc nadzieję, że będzie super. Mam jednak pytanko, czy
              jest tam co robić wieczorem? Jesteśmy umłodymi ludzmi 23-24lata i chemy się
              wyszaleć, plis za jakieś info. Z góry wielkie dzięki!
          • mikitajka Re: DIMITROS VILLAGE - Kreta - Rethymon 30.08.06, 14:25
            Wróciłam z Dimitrios Village w zeszły piątek, byłam z dwójką maluchów (3 i 5).
            Mielismy wykupione dwa posiłki. Refleksje odnośnie wyżywienia dzieci (i siebie)
            mamy następujące:
            - rano jeszcze nie chce im się jeść (śniadanie jest od 7:00 do 10:00), a nawet
            gdyby były głodne, nie chcą jeść tego, co oferuje hotel;
            - wieczorem JUŻ nie chcą jeść, bo do kolacji (19:00 - 21:00) o suchym dziobie
            by nie wytrzymały, więc i tak w międzyczasie trzeba je było dokarmiać;
            przetrzymane do kolacji z pustym brzuchem rzadko znajdowały coś dla siebie;
            - jedzenie w Dimitriosie jest marne (w mojej ocenie to jedyny słaby punkt
            hotelu).

Gdybyśmy jechali tam ponownie (co chętnie bym uczyniła) kupilibyśmy tylko
            śniadania i tylko ze względu na siebie (dorosłych); dzieciakom i tak trzeba
            kupować żarełko w ciagu dnia, bo inaczej padną. W pobliżu hotelu sa dwa dobrze
            zaopatrzone sklepy spożywcze, a na kolację (obiad), o ile nie upichcicie sobie
            czegoś sami, warto wybrać sie do tawern: duuuużo smaczniej niż w hotelu i
            pozostają fajne wspomnienia; nadto można spróbować mnóstwa różnych rzeczy.

pozdrawiam,
            Asia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka