Dodaj do ulubionych

SOFOKLIS - Kreta - Stalida

27.07.04, 18:16
(cyt. Gość: Natalia 28.06.2004 14:11)

Byłam w zeszłym roku w hotelu "Sofoklis" w miejscowości Stalida z biura
podróży "Itaka - Ving". Standard hotelu średni - szczególnie poziom serwowanych
śniadań pozostawia duuużo do życzenia:)Za to położenie hotelu jest świetne -
samo centrum miasta, blisko plaża...mnóstwo imprez w zasięgu ręki:)Polecam
wykupienie obiadokolacji w pobliskim hotelu "Kaktus" -mmm pychotka:)No i
koniecznie trzeba wynająć samochód...bo krajobrazy Krety naprawdę są
niesamowite!!!:)
Obserwuj wątek
    • neronka Re: SOFOKLIS - Kreta - Stalida 27.07.04, 18:17
      (cyt. Gość: Anka 21.07.2004 13:51)

Tydzień temu wróciłam z tego hotelu. Jestem bardzo zdowolona. Było wspaniale.
      Jest to wprawdzie prosty, ale bardzo przyjemny, czysty, rodzinny, utrzymany w
      greckim stylu obiekt. Co do śniadań- prosty szwedzki stół (pieczywo, masło,
      dżemy, czekolada, ciasto, kawa, herbata, sok są zawsze, do tego na zmianę ser
      lub wędlina). Jak dla mnie to było ok. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pytania, to
      chętnie odpowiem.
    • grecja-hotele Re: SOFOKLIS - Kreta - Stalida 22.05.05, 20:01
      cytat:
      gość: ajkaaa 24.02.2005 13:11

Byłam tam w ubiegłym roku. Hotel raczej marny, tzn. na dzień dobry okazało się,
      że klima (za dopłatą) jest tylko w kilku pokojach. Czystość na 3-kę, ręczniki
      miały starczyć na 2 tygodnie (gdy próbowałam doprosić się o zmianę, dziwnie na
      mnie patrzono, potem mówiono, że jutro, jutro była maniana itd.). Śniadania
      mało zjadliwe, obiady i kolacje jadaliśmy na mieście. Basen nieduży i raczej
      brudny. Sama Stalida to typowa turystyczna miejscowość. Same hotele, tawerny,
      sklepiki, tysiące ludzi i hałas. Grecji zero. Plaża ładna, piaszczysta ale
      zatłoczona na wprost i w lewo od hotelu. Najbliższy kościół katolicki jest
      chyba dopiero w Iraklionie, ale pewna nie jestem.
      • grecja-hotele Re: SOFOKLIS - Kreta - Stalida 08.08.05, 11:32
        Autor: ~Klementyna 07-08-2005 22:48 wyślij odpowiedź

Ello!!!
        Powiem wam pare slow o hotelu(pensjonacie)Sofoklis!!!
        Nie jestem zadna tam panna-ąę-ale jestem zaszokowana tym co oni reprezentuja-to
        sa oczywiscie moje (i naszych znajomych)opinie-obsluga-nie panie ktore sprzataja
        ale panie w recepcji a zwlaszcza jedna,ktora jako jedyna mowi troche po
        angielsku bo reszta ani w zab-a wlasciciel tylko troche po niemiecku-ale i tak
        nie nalezy do sympatycznych-jest tragedia!!!
        Po dwoch dniach pobytu-zapytalismy sie czy jest mozliwosc zeby sniadania byly
        jakos bardziej urozmaicone(codziennie wedlina jakosci mortadeli,zwykly zolty sre
        2 miski z dzemem i jakas czekolada-mleko rozwodnione-sok jak za dawnych
        czasow-jakas a la lemoniada z rynku-rozwodniona z niemytej maszyny do sokow,i
        jako warzywko lub owoc-sama nie wiem-pomidor raz na 3 dni a w zamian arbuz-czyli
        zawsze musi byc cos czerwonego...
        boki zrywac...
        Panie z "kuchni"punkt 10 zabieraja wszystko-mi sie nawet zdarzylo,ze poszlam
        sobie wziasc na talerzyk kawalek arbuza-a pani wrecz wyrwala mi go z reki mowiac
        ze juz po sniadaniu!!!
        Co do pokoi-delikatnie mowiac-stan bardzo surowy-wiele do zyczenia pozostawiaja
        lazienki-brzydzilismy sie wejsc pod prysznic-takze stala zasada-zawsze klapki-i
        nie dotykac zaslonek....Wc tez pozostawia wiele do zyczenia-ale po uzyciu
        domestosa (calego)dalo sie korzystac.
        Powiem tyle-to co biuro oferuje jest raczej mala kpina-bo za takie pieniadze
        powinni sami pomieszkac w tym hotelu,porozmawiac(nikt prawie nie mowi po
        angielsku)z pania z recepcji-zwlasza jedna byla "przesympatyczna".
        Weszla pod naszą nieobecnosc do pokoju,zabrala pilota,bez naszej wiedzy,
        wylaczyla nam klimatyzacje bo twierdzila ze zaplacilismy tylko za 12 dni co
        oczywicie bylo kompletna pomylką-zaplacilismy za 2 tyg.(14 dni)-po
        powrocie-wchodzimy-w pokoju upal jak w saunie(ten nad recepcją,brak pilota i co
        sie dzieje-a na to pani podniesionym glosem ze jesli nie zaplacone to nie wolno
        korzystac i tyle-po"delikatnych wyjasnieniach i ponownym przeliczeni przez pania
        ile to jest 14x7(euro)=98okazalo sie ze my mamy racje-łaskawie oddala pilota-ale
        ani slowa ze to pomylka ani przepraszam-kompletnie nic.
        Teraz wiemy,że juz nigdy nie pojedziemy do Sofoklisa-nie bylo zadnych opini na
        temat tego hotelu przed naszym wyjazdem i na drugi raz bedziemy bardziej
        uwazac-sprawdzimy dostepne zrodla-a jesli ich nie znajdziemy-to sprawa
        oczywista-nie pojedziemy tam gdzie prawie nikt nie opisuje swoich doswiadczen!
        A co do Stalidy-bylo cudnie-takze na pewno tam wrocimy-ale do innego hotelu!!!
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka