Dodaj do ulubionych

MARIANNA - Kreta - Hersonissos

27.07.04, 20:58

(cyt. Gość: Jola 19.07.2004 10:28)

witam, Sniadania zawsze chleb, mortadela, żółty ser, dżem, kawa, herbata,
żadnych warzyw, ogólnie słabo, natomiast kolacje w innym hotelu o znacznie
wyższym standarcie, fantastyczne, ogromny i przepyszny bufet. Hotel skromny ale
czysty, pani codziennie sprzata i myślę ze świetnie położony do plaży ok 300m
idzie sie koło sklepików, miła droga taka sama odległość do centrum, hotel jest
położony przy uliczce z tawernami i sklepikami, ale takiej lokalnej miłej i
niegłośnej, obok tani , swietnie zaopatrzony supermarket. W pokojach nie ma
klimatyzacji, za to mnóstwo komarów, nie dało sie wyjść na balkon lub otworzyć
okno. Samo miasteczko śliczne, urocze plaże z zatoczkami, ładna okolica na
spacery, życie nocne w nadmiarze, ale w Mariannie i jej okolicy jest spokojnie.
Czytałam wcześniej że Hersonissos to nic specjalnego,poprzednio byłam w Chani i
Rethymnonie Marianne wybrałam ze względu na niska cenęi obawiałm sie że będzie
po prostu brzydko, ale nie prawda jest ładnie a krajobrazy dużo piekniejsze
miłego pobytu Jola
Obserwuj wątek
    • grecja-hotele Re: MARIANNA - Kreta - Hersonissos 26.02.05, 22:30
      cześć! czy możesz napisać coś wiecej o tym hotele tzn. plaza, ręczniki,ceny
      obiadów bądż kolacji w tavernach,ceny alkoholu w markecie , tavernie. czy plaża
      posiada bar - co w nim jest itd z góry dziękuję za informacje - piotrek
      • grecja-hotele Re: MARIANNA - Kreta - Hersonissos 14.07.05, 19:22
        Hotel bardzo skromy, wręcz warunki sparatńskie. Łazienka - bez komentarza. Na
        sniadania co dzień ten sam wybór lub raczej jego brak: ser+mortadela, zmienny
        tylko co 3 dni kolor dżemu. Jeżeli komuś w ogóle nie zależy na komforcie hotelu
        to polecam.
      • grecja-hotele Re: MARIANNA - Kreta - Hersonissos 14.07.05, 19:22
        Dziwią mnie poprzednie opinie....hotel faktycznie slabiutki, bo nie ma animacji
        itp. ale ma świetną lokalizację!!! w najładniejszym miasteczku Krety, blisko
        najładniejszej plaży z jasnym piaskiem i jedną uliczkę od glownej promenady, ma
        też fajny basen i starcza leżaków dla wszystkich. Jedzenie nie jest podawane w
        tym hotelu, ale w hotelu Heronissos 4* tuż obok (można także korzystać z jego
        basenu, animacji), polecam ten hotel dla mlodych ludzi ze wzgledu na lokalizację
        i brak kwiczących dzieciaków :) Zdecydowanie nie jest to hotel rodzinny!!! nie
        ma brodzika itd. a esteci będą zawiedzeni, bo pokoje sa skromnie urzadzone (czyste).
        • ktosiaczek-201 Re: MARIANNA - Kreta - Hersonissos 03.08.05, 20:53
          hotel jest dość skormny, al za to bardzo czyściutki. Pokoiki sa małe z
          balkonami. Prawdziwą plaga sa rzeczywiście komary, ale z tego co słyszałam to
          jest ich na Krecie multum, także radzę przed wyjazdem zaopatrzyć się w
          odstraszacze do kontaktu i jakiś fenisti żel. Hotel połozony jest w uroczym
          miejsu, blisko centrum do którego jest góra 500m. Dokoła pełno tam tawern i
          knajpek z fantastycznym klimatem. (uważajcie na Greków próbujących namawiac
          turystów do spędzenia czasu w danej tawernie, bo są nachalni do granic
          możliwości). Do plaży bliziutko, prowadzi do niej prosta droga. PLAŻA JEST
          SUPER CZYSTA, W PORÓWNANIU Z INNYMI GDZIE PANUJE ISTNY CHLEW. Co do jedzenia to
          rzeczywiście śniadanie podawane jest na miejscu, a w jego skład wchodzi
          pieczywo, mortadela, ser i przepyszne dżemiki i nie rozumiem narzekania ludzi,
          przecież tam serwowane sa śniadania kontynentalne które wyglądają identycznie
          jak w innych zakątkach Europy, a pozatym w taki gorąc nie wiele można wepchnąć
          w siebie....za to obiadokolkacje to prawdziwy wypas, na posiłek trzeba przejść
          do pobliskiego czterogwiazkowego hotelu (panów obowiązują długie spodnie bo
          inaczej po kolacji:). Obiadokolacja podawana jest w postaciu olbrzymich
          szwedzkich bufetów (osobno konkrety i słodkości). Można sobie skomponować
          naprawdę wspaniały posiłek. Dodatkowo płaci się tylko za wodę picie ale są to
          małe kwoty. Dodatkowo można korzystać z dwóch basenów (jeden znajdujący się w
          hotelu Marianna a drugi w hotelu gdzie serwowane sa obiadokolacje).
          • keraj33 Re: MARIANNA - Kreta - Hersonissos 13.09.05, 09:57
            mam jeszcze pytanie dotyczące cen na miejscu,w cene wliczone mam tylko
            sniadania czy bardzo drogo jest w tawernach i czy możesz polecić miejsce gdzie
            jest smacznie i nie drogo.

Pozdrawiam
            KERAJ33
    • grecja-hotele Re: MARIANNA - Kreta - Hersonissos 31.08.06, 12:17
      up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka