Dodaj do ulubionych

Zakhyntos czy Kreta

IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.13, 19:43
Cześć, zastanawiam się którą wyspę wybrać na tegoroczne wakacje....Na krecie byłam 3 lata temu, bajeczna, cudowna, okolice Chani....ale zastanawiam się nad Zakhyntos, tak dla odmiany. Warto?
Obserwuj wątek
    • Gość: Lenzi Re: Zakhyntos czy Kreta IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.13, 19:56
      Oj bardzo warto -bylam 2 razy i chetnie pojechalabym 3 raz ......Pieknie ,klimatycznie ,romantyczna wyspa .CUDO !!!!!!
      • Gość: Magda Re: Zakhyntos czy Kreta IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.13, 20:11
        dzieki:) a polecisz cos konkretnie?
        • Gość: Lenzi Re: Zakhyntos czy Kreta IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.13, 20:40
          Zalezy czego szukasz -jezeli zabawy,gwaru to polecam Laganas /miejscowosc rozrywkowa/ Ja bylam w Argassi -hotel Admiral- Commodore-Capitans- mieszkalam raz w Comodore,raz w Capitanie i bylo rewelacyjnie /imprezy byly zawsze wieczor w Admirale dla tych 3 hoteli/Mozna korzystac ze wszystkiego jednioczesnie w tych 3 hotelach/baseny,drinki,przekaski itp/ Miejsce z pieknym widokiem ,plaza ok.600 m ale slaba,to tez nie problem bo busy jezdza na piekna plaze niedaleko.....a baseny tez niezle...Wycieczki rejs wokol wyspy -Cudo- i Zatoka Wraku ...marzenie !!!A zrreszta jak jakies pytania to pisz ....MILEGO !!!!!
          • Gość: Magda Re: Zakhyntos czy Kreta IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.13, 20:55
            bardzo dziękuje za odpowiedź, na pewno się odezwę jak tylko poczytam o samej wyspie i ciekawych miejscach, pewnie bede miała pytania dotyczace komunikacji po wyspie:) Słyszałam, ze organizuje się tam takie specjalne safari - objazdówke wyspy....Wrażenia z Krety, a szczególnie Chani, balos, elafonisi niesamowite, chetnie bym tam wróciła, ale zycia braknie na nowe, odkrywane przeze mnie lądy..dlatego zastanawiam sie nad innymi wyspami....a te pomarańcze i oliwki...:)
            • Gość: Gość Re: Zakhyntos czy Kreta IP: *.nsystem.pl 26.06.13, 21:20
              Zapraszam na tą piękną wyspę już za 1099 PLN/os.

Kontakt do mnie; Domin@autograf.pl
    • Gość: zonik Re: Zakhyntos czy Kreta IP: *.centertel.pl 29.06.13, 00:07
      Bylam i tu i tu. Jesli chcesz zobaczyc cudowny kolor morza i niepowtarzalne widoki to polecam Zakynthos, wlasnie wrocilam stamtad po tygodniu i juz tesknie. Cudne miejsce.. ZATOKA WRAKU to tylko jedno z wielu uroczych muejsc.
    • omasz33 Re: Zakhyntos czy Kreta 30.06.13, 07:55
      Zante
      Pozdrawiam miłego wypoczynku.
    • Gość: taba Re: Zakhyntos czy Kreta IP: *.ip.media3.com.pl 30.06.13, 10:52
      Warto... Byłam rok temu (byłam wcześniej dwa razy na zachodzie Krety i jestem w niej zakochana:) i jestem zachwycona, bajecznie... Jeśli chcesz zobaczyć fotki z wyspy to mogę podesłać na maila (dan155@o2.pl), ale w necie też znajdziesz, nie tylko zatoka wraku jest piękna. Naprawdę polecam.
    • p.borzecki Re: Zakhyntos czy Kreta 02.07.13, 00:32
      Na Zakynthosie byliśmy dwa razy (w tym drugi w tym roku), na Krecie raz, ale jeśli mielibyśmy gdzieś lecieć jeszcze raz, wybralibyśmy Zakynthos. Ta wyspa jest na prawdę śliczna. Oprócz zatoki wraku polecam też Keri i tawernę Lighthouse (na Keri) z tak pięknym widokiem, że zapiera dech w piersiach. Nie wiem jak jedzenie w tej tawernie, można po prostu wziąć kawę lub wodę i napawać się widokiem.

Wiele osób krytykuje miejscowość Argassi (Zakynthos), ale wg. mnie jest to naprawdę miła mieścina, jest tylko jedna publiczna plaża (choć do tych "hotelowych" można bez przeszkód wejść), ale dno morza jest długo płytkie, praktycznie w pełni piaszczyste, bez wodorostów (chyba, że dzień wcześniej były duże fale i coś naniosło). Tak zresztą jest na całym Zakynthosie. Plaże w porównaniu do tych na Krecie, to niebo, a ziemia (pomijam plaże specjalne na Krecie takie jak Elafonisi, która wg. mnie jest jednak przereklamowana).

Jeśli jednak lubisz zwiedzać jakieś zabytki lepsza dla Ciebie będzie Kreta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka