Dodaj do ulubionych

CHROUSSO VILLAGE (****) - chalkidki - Paliouri

29.07.04, 21:43
Piekny spokojny hotel, rewelacyjne jedzenie, przemiła obsługa, boska plaża,
idealny dla dzieci.
W pokojach lodówka itp. (aneks kuchenny b.dobrze wyposażony)
Jedyny mankament to brak klimatyzacji, ale są dostępne wentylatory.
Obserwuj wątek
    • annam10 Re: CHROUSSO VILLAGE (****) - chalkidki - Paliour 29.07.04, 21:59
      Chciałabym się dowiedzieć, czy te wentylatory są płatne? Ile kosztują napoje do
      kolacji i w jakich godzinach są posiłki? Lecimy tam z Rainbow 6 sierpnia. Może
      ktoś jeszcze wybiera się w tym terminie? Pozdrawiam. Ania.
      • dorota_snooker Re: CHROUSSO VILLAGE (****) - chalkidki - Paliour 30.07.04, 10:00
        Podobno wentylatory kosztują 10 euro za pobyt, ale ja nie płaciłam bo u mnie w
        pokoju stał od początku i nikt mi nie kazał płacić :))))))))))))))

napoje :
        woda duża butelka 2e
        cola 2e
        sok pomarańczowy 2,6e
        wino kileiszek duży 2,2e

sniadania 7:30 - 10:00
        obiadokolacja 19:00 - 21:30 jedzenie jest boskie
    • annam10 Re: CHROUSSO VILLAGE (****) - chalkidki - Paliour 31.07.04, 20:48
      Witam, to znowu ja. Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie: czy w
      restauracji są krzesełka dla małych dzieci? Takie wysokie krzesła ze
      stoliczkiem? Z góry dziękuję za odpowiedź. Ania.
      • neronka Re: CHROUSSO VILLAGE (****) - chalkidki - Paliour 31.07.04, 21:33

(cyt. Gość: Magda 24.03.2004 12:25 )

Hotel Chrousso Village polozony jest na uboczu, do plazy jest ok. 700 m przez
        lasek piniowy i pole.Plaza piaszczysta i lagodnie opadajaca, idealna dla malych
        dzieci. Lezaki przy basenach hotelowych rezerwowane sa recznikami juz od 6 rano
        (!). Duzo rodzin z dziecmi, glownie Anglicy. W lecie 2002 i 2003 plaga os na
        plazy i nie tylko! Pokoje bez klimatyzacji, oplaca sie zaopatrzyc w srodek
        przeciw komarom. Do wiekszego miasteczka dojazd samochodem lub autobusem.
        • neronka Re: CHROUSSO VILLAGE (****) - chalkidki - Paliour 31.07.04, 21:34

(cyt. Gość: mama_hipka 11.06.2004 14:42)

Mysmy wrócili z Chrousso 3 tygodnie temu. Jestesmy bardzo zadowoleni, hotel
          spełnił nasze oczekiwania. Os nie było, do plaży spacerkiem 10 minut ale
          przyjemną drogą, plaża bardzo łada, piasczysta, dużo lezaków, drzewa dające
          cień, łagodne zejście do morza. Hotel duzy, w sezonie zatloczony więc lepiej
          było w maju. Pyszne jedzenie i duzy wybór. Sklepik na miejscu oraz bus dowożący
          codziennie rano do pobliskich miejscowości. Dwa baseny i place zabaw. Co
          wieczór mini disco dla dzieci a potem zabawy dla doroslych. Mnóstwo anglków z
          dziećmi. hałaśliwe szczególne przy pokojach gdzie mieszkalismy. pokoje duże
          przestronne z wyposazonym super aneksem (czajnik elek. toster, lodówka garnki.)
          Naprawdę polecam, tylko raczek na początku lub koncu sezonu jesli sie tłoku nie
          lubi.
      • dorota_snooker Re: CHROUSSO VILLAGE (****) - chalkidki - Paliour 01.08.04, 22:35
        Tak są stoliczki i fajny kelner który zabawia niegrzeczne dzieci :)))))
    • annam10 Re: CHROUSSO VILLAGE (****) - chalkidki - Paliour 23.08.04, 08:50
      Właśnie wróciłam z wczasów w tym hotelu. Wszystko się zgadza - piękna plaża
      (ponoć najładniejsza na Kasandrze)do któej trzeba było niestety iść ok. 15
      minut, bardzo obfite i przepyszne jedzenie, przemiła obsługa. Co trzy dni
      wymiana pościeli i ręczników, pokoje przestrzenne, z pełnym wyposażeniem aneks
      kuchenny, duży balkon. Zapewniona rozrywka dzieciom i dorosłm (polecam Greek
      night w niedziele, super), super baseny. Brak klimatyzacji w tym roku nie
      dokucza, gdyż przynajmniej u nas nie było aż takich mocnych upałów.Dla nas
      jedyny minus to było to, że do najbliższego miasteczka trzeba było iść aż 2 km
      i co gorsze pod ogromną górę cały czas. A tylko tam można było kupić
      owoce.Ogólnie polecam - super.
      • neronka Re: CHROUSSO VILLAGE (****) - chalkidki - Paliour 09.02.06, 14:54
        up, dla tych którzy pytają a nie używają wyszukiwarki.......
        • elulaczka Re: CHROUSSO VILLAGE (****) - chalkidki - Paliour 01.02.07, 18:03
          hop do góry
          • bogna71 Re: CHROUSSO VILLAGE (****) - chalkidki - Paliour 10.05.07, 13:26
            Wklejam moje wypowiedzi z forum Grecja i Cypr. Wróciłam z tego hotelu 7 maja.

*******************************************************************************
            Wróciłam i mogę odpowiedzieć na wasze pytania.
            Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne. Teren zadbany, piękny ogród z drzewkami
            pomarańczowymi, winoroślą, palmami, kaktusami itp., a w nim 2-piętrowe budynki,
            w których mieszczą się pokoje (duże, wygodne, tylko łazienki nie za bardzo -
            brodzik ciasny, chlapie się wszystko podczas prysznica).
            Jeżeli jesteście nastawieni na spokojny wypoczynek z dziećmi, będziecie bardzo
            zadowoleni (chociaż nie wiem, jak to będzie w sezonie, teraz było super - cisza
            i spokój, bo nie było zbyt wiele ludzi).
            Jeżeli natomiast jesteście ludźmi nastawionymi na rozrywkę, to kiła - do
            najbliższej miejscowości, w której się coś dzieje jest ok. 9 km. (Bus hotelowy
            wozi gości 2x dziennie, ale powrót jest najpóźniej o 22.30)
            Większość gości hotelowych to Rosjanie, ale jakoś nawet kulturalnie się
            zachowywali (bo nie zawsze potrafią;)
            Plaża jest nieciekawa (wąska, ale piaszczysta) - może w sezonie ją
            zagospodarują, ale teraz było kilka leżaków i parasoli w niezbyt ciekawym
            stanie - nawet nie wiem, czy one należały do hotelu. Jest na plaży bar, ale
            wali głośna muzyka i żeby skorzystać z ich leżaków trzeba kupić w barze coś
            min. za 5 Euro od osoby.
            Jak macie jakieś konkretne pytania, to zapraszam - odpowiem na wszystkie, a
            teraz to nie bardzo wiem co pisać, bo każdego interesuje pewnie co innego.

*******************************************************************************

Z tego, co widziałam, animacje dla dzieci są (latały po ośrodku dzieciaki z
            paszczami wymalowanymi w różne króliczki i inne stwory;), ale nasz Młody nie
            korzystał, więc szczegółów nie znam. Było też ze dwa razy mini-disco. Są dwa
            place zabaw i wielki dmuchany zamek, na którym moje Młode spędzało większość
            czasu;)
            Pokoje są czyste, ręczniki oczywiście, że są (ale nie ma basenowych do
            wypożyczenia) Myśmy co drugi dzień zostawiali pani sprzątającej 2 Euro na łóżku
            i ręczniki wmieliśmy wymieniane w zasadzie codziennie.
            Nie mam pojęcia, jak często wymieniają wodę w basenie, Nie widziałam, zeby to
            robili, sprzątają basen odkurzaczem, woda jest czysta.
            W restauracji też było czysto.

********************************************************************************

Byliśmy na wycieczce do Meteorów (to trzeba zobaczyć, ale długo się tam jedzie -
            wyjazd 5.45 rano, powrót 21.00, ale warto było. Przewodniczka jest bardzo
            kompetentna, ma dużą wiedzę, polecam mimo wszystko;), popłynęliśmy również
            wokół świętej góry Atos - też w zasadzie cały dzień. Widoki fajne, płynie się
            wygodnym statkiem, dziecku się podobało, mnie i męża to trochę znudziło. Nie
            polecam natomiast absolutnie wyjazdu do tzw. gorących źródeł (śmierdzący jajami
            basen z brudną wodą - podobno leczniczą, ale naprawdę - nie warto jechać do
            tego niewykończonego SPA) i winnicy. Jest to jedna, krótka w sumie (3 godziny)
            wycieczka, ale odpuście sobie. Facet mówił, że odwiedza się winnicę, że dowiemy
            się różnych rzeczy o wyrobie wina, itp, okazało się, że to normalny sklep z
            winami, żadna winnica, a gość - znawca win dla ubogich - popisywał się swoją
            pseudo-wiedzą. Chodziło tylko o to, żeby tam właśnie zrobić jakieś zakupy. Nie
            dajcie się na to nabrać - nie jest to warte tych 15 Euro (+ 4 za możliwość
            wykąpania się siarkowodorze).
            Skuter, samochód - można wypożyczyć - rezydentki mają ofertę i hotel ma ofertę -
            sprawdźcie, która będzie korzystniejsza.
            Jedzenie w porządku, smaczne - fajny patent jest z tarasem obrośniętym
            winoroślą przy restauracji - można sobie zjadać posiłki na dworze - baaardzo to
            przyjemne:).
            Pogoda była Ok, ale upałów nie było - woda w basenie i morzu chłodna. Młody się
            kąpał, ja się trochę opalałam. W czerwcu już powinno być OK. Lecieliśmy
            Centalwingsem, w porządku, wszystko sprawnie i punktualnie. Transfer z lotniska
            do hotelu to ok. 1,5 godziny.
            Ogólnie jestem bardzo zadowolona z tego wyjazdu. Powinno Wam się też podobać.
            Jest czysto, miło, spokojnie. Tylko plaża nie za bardzo.
            Mieliśmy pokój 112, w fajnym budynku (zapomniałam nazwy), bo zaraz koło basenu,
            ale nie tego głównego, przy restauracji, tylko w głębi - cisza, spokój, mało
            ludzi. (W sezonie możliwe tłumy dzieciaków;))
            • grecja-hotele Re: CHROUSSO VILLAGE (****) - chalkidki - Paliour 06.06.07, 23:48
              Dzięki Bogna za wyczerpujący opis :) Chciałabym tylko dopytać o leżaki i
              parasole na plaży- czy to znaczy, że nie ma bezpłatnych a są tylko te przy
              barze?
              Czy wypożyczałaś samochód - jak z cenami?
              W maju os pewnie nie było... ale może słyszałaś.... czy to prawda, że w sezonie
              jest ich tam mnóstwo?
              • asiencja4 Re: CHROUSSO VILLAGE (****) - chalkidki - Paliour 21.06.07, 20:49
                czesc, ja wróciłam parę dni tem z
                • asiencja4 Re: CHROUSSO VILLAGE (****) - chalkidki - Paliour 21.06.07, 20:53
                  witam, ja wróciłam z Paliouri choć z innego hotelu, powiem tylko że samochód
                  można wypożyczyć w sąsiednim miasteczku lub poprzez rezydentkę
                  zabezpieczcie sie w żele oraz srodki do prądu przeciw komarom , bo Was zjedzą,
                  plaża jest najładniejsza na Kassandrze, bardzo duża, piaszczysta, leżaki
                  bezpłatne pod warunkiem , że złozy sie zamówienie w knajpce na plaży
                  piwo małe 4 euro ;)
                  widziałam,że ludzie wieżli ze sobą parasole turystyczne z Polski, doskonale
                  chroniły od upałów, życzę udanych wakacji :)
                  • grecja-hotele Re: CHROUSSO VILLAGE (****) - chalkidki - Paliour 22.06.07, 23:20
                    Dzięki za odpowiedz:)
                    Czy zamowienie musi być adekwatne do ilości leżaków?( jedziemy z dwójką dzieci
                    wiec potrzebujemy 3-4 leżaki i 2 parasole). A parasole też są w "tej cenie" czy
                    za nie płaci się osobno?
                  • edysia7314 Re: CHROUSSO VILLAGE (****) - chalkidki - Paliour 05.07.07, 08:52
                    wróciłam z tego hotelu 26.06.2007,hotel bajka po wyjściu z autokaru oszołomił
                    mnie zapach powietrza i dźwięki jakich u nas sie nie słyszy,pokoje duże i
                    czyste,obsługa sprawna i uprzejma,jedzenie nie do przejedzenia i wogóle żałuję
                    że urlop trwał tak krótko,cudowne wakacje.
                    • agilas Re: CHROUSSO VILLAGE (****) - chalkidki - Paliour 07.08.07, 11:40
                      witam,
                      Czy brak klimatyzacji w pokojach w tym hotelu nie przeszkadza?
                      Zastanawiam się też na ile uciążliwe może być przejście do plaży
                      (podobno do 800m)?
                      Proszę o opinie.
                      Planujemy wyjazd z dwójką dzieci (1 i 3 lata), na przełomie sierpnia
                      i września.
                      • edysia7314 Re: CHROUSSO VILLAGE (****) - chalkidki - Paliour 07.08.07, 12:51
                        Byłam w czerwcu i miałam klimatyzację w pokoju,mieszkaliśmy blisko baru i na
                        parterze,z tego co zauważyłam większość rodzin z dziećmi lokują na
                        parterze,przejście na plażę nie jest uciążliwe,choć z dziećmi zawsze jest
                        inaczej więc warto zabrać wózek,klimatyzacja na pewno się przyda w czerwcu były
                        już 40st upały,na noc wyłączaliśmy ją jednak bo znajdowała się blisko łóżka i
                        trochę wiało,miejsce jest cudowne i dla dzieci i dla dorosłych,obok dużego
                        basenu jest plac zabaw,koło naszego pokoju był dmuchany zamek,tylko ze względu
                        na temperatury na dzień spuszczano powietrze bo i tak nikt nie dałby rady tam
                        wytrzymać tak było gorąco,za zamkiem prowadzono animacje dla dzieci,mieszkaliśmy
                        z zasięgu tego wszystkiego,jeszcze wracam z tęsknotą do tego miejsca,ta zieleń,
                        te kwiaty wspaniała obsługa i zorganizowana na medal zawsze uśmiechnięta,często
                        podziwiałam ich za to że w takich warunkach potrafią pracować,ale tam trzeba się
                        urodzić,żeby wytrzymać tamte temperatury,restauracja jest klimatyzowana,życzę
                        udanego urlopu i na pewno taki będzie bo to naprawdę cudowne miejsce,pozdrawiam.
            • marzena2008 Re: CHROUSSO VILLAGE (****) - chalkidki - Paliour 31.01.08, 19:08
              Witaj, wybieram się do Chrousso 19 maja do 2 czerwca. Zastanawiam
              się jak tam będzie pogoda. Mozesz mi powiedzieć jakie były
              temperatury kiedy byłaś na początku maja, jaka woda ??

Z góry dziękuję
              mrzena
              • turek39 Re: CHROUSSO VILLAGE (****) - chalkidki - Paliour 25.04.08, 20:34
                Jaka by tam pogoda nie była to jednak i tak pojedziesz. Ponieważ też tam w tym samym czasie się wybieram to po prostu wierzę, że pogoda będzie SUPER. I o to chodzi.

Pozdrawiam Turek39
    • ws2222 Re: CHROUSSO VILLAGE (****) - chalkidki - Paliour 19.09.07, 12:57
      Wspaniale miejsce dla rodzin z dziećmi. Wazne ze hotel ma też
      propozycję 2+2 i sa to duze pokoje z aneksem kuchennym.Bardzo wysoko
      oceniam animacje wspaniale prowadzone przez przemilych mlodych
      ludzi. Nie jest mankamentem ze nie sa prowadzone w j polskim bo
      dzieci swietnie sobie radzą, Slowaczka czy Czech byli dobrymi
      pośrednikami albo dzieci tak jak moje polsko i anglojezyczne
      Swietnie wprowadzali kolegow i kolezanki. My na plażę chodzilismy
      tylko na godzinną kapiel w morzu i powrót do osrodka, bo tutaj
      zabawy przed ipopoludniu, basen itp. Polecam ten ośrodek , ktory w
      rzeczywistości wygląda nieporownywalnie lepiej niż w katalogu.Dla
      dzieci wielka atrakcją była colodzienna dostepnośc lodow. Poza tym
      ze wtym roku te niebywle upaly to wszystko inne na 6.
    • doli73 Re: CHROUSSO VILLAGE (****) - chalkidki - Paliour 22.01.08, 23:30
      Witam wszystkich. Ja z żoną i dzieckiem wybieramy się w maju do
      Chrousso Village. Z waszych opini widzę że jest super hotel, miła
      obsługa, wspaniałe jedzenie oraz super zabawy dla dzieci. Ale
      irytuje mnie jedna sprawa odnośnie lotu. Nikt nie jest w stanie mi
      powiedzieć jakimi lotami i o której godzinie. Może ktoś z was
      powiedział by mi o której tak średnio były wasze wyloty do Salonik,
      o której się było na miejscu i również o której z powrotem. Oraz
      zazwyczaj jakie linie firmy turystyczne czarterują. My jedziemy z
      Rainbow Tours.
      Z góry dziękuję że informacje.
      Pozdrawiam
      • turek39 Re: CHROUSSO VILLAGE (****) - chalkidki - Paliour 25.04.08, 20:30
        doli73 napisał:

> Witam wszystkich. Ja z żoną i dzieckiem wybieramy się w maju do
        > Chrousso Village. Z waszych opini widzę że jest super hotel, miła
        > obsługa, wspaniałe jedzenie oraz super zabawy dla dzieci. Ale
        > irytuje mnie jedna sprawa odnośnie lotu. Nikt nie jest w stanie mi
        > powiedzieć jakimi lotami i o której godzinie. Może ktoś z was
        > powiedział by mi o której tak średnio były wasze wyloty do Salonik,
        > o której się było na miejscu i również o której z powrotem. Oraz
        > zazwyczaj jakie linie firmy turystyczne czarterują. My jedziemy z
        > Rainbow Tours.
        > Z góry dziękuję że informacje.
        > Pozdrawiam

Trzeba wejść na stronę Rainbows Tours w zakładkę "rozkłady" wybrać imprezę i datę i już wszystko jasne. Też lecę w maju (19) do ww hotelu i wylot z W-wy jak narazie to 7.45. lot trwa 2godz i 20 min. transfer do hotelu to ok. 1,5 godz. Godzinę wylotu radzę sprawdzić na 2-3 dni przed datą wyjazdu bo może się zmienić.

Pozdrawuiam i życzę sobie i Wam pogody

Turek39
        • marzena2008 Re: CHROUSSO VILLAGE (****) - chalkidki - Paliour 08.05.08, 15:11
          Masz rację - pewnie że pojadę ale fajnie by było gdybym nie musiała
          chodzić w polarze :))To miłego wypoczynku życzę :))
          Jedziesz grupą czy kameralnie ??

• 7ania Re: CHROUSSO VILLAGE (****) - chalkidki - Paliour 09.04.09, 18:08
            Wybieram się 27.04.09 do 04.05. Może ktoś był w tym czasie? Jaka
            jest tam pogoda? Jakie wycieczki warto kupić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka