02.08.14, 00:49
Wybiera się ktoś w sierpniu na Skiathos?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mago Re: Skiathos IP: 155.250.255.* 04.08.14, 11:10
      Lecimy 30.08 z Warszawy.
      • Gość: Mago Re: Skiathos IP: *.merck.de 18.08.14, 07:32
        A może napisze ktoś, kto już wrócił ?
        Bedziemy w hotelu Green Park w Agia Paraskevi.
        Trochę martwi mnie ograniczenie bagażu , bo z Grecji zawsze wracamy objuczeni jak wielbłądy greckimi przysmakami. Wiem, że większość można kupić już w Polsce, ale smak jakby nie ten. Czy na odlotach możne kupić np. oliwę w dużych bańkach i inne pyszności?
        Dzięki za wszelkie informację.M.

• dorasia1 Re: Skiathos 18.08.14, 11:04
          Hej, byliśmy na Skiathos w drugiej połowie czerwca, właśnie w hotelu Green Park. Bardzo fajny wyjazd, super kameralny hotelik w otoczeniu pięknej zieleni. W porównaniu z hotelami w tej klasie cenowej - istny wypas. Do tego knajpa przy hotelu słynie na wyspie z wyśmienitej kuchni, wieczorami ściągają goście z okolic. Fajna wyspa by się zresetować. Zamiast samochodu wystarczy wypożyczenie quada - wszystko można tak właśnie objechać.
          Pozdr.
          Dorota
          • Gość: Mago Re: Skiathos IP: 155.250.255.* 18.08.14, 12:13
            Dorota, dziękuję. Jeśli lecieliście samolotem to napisz prosze parę słów na temat odprawy, czy waga bagażu była sciśle przestrzegana, i o zaopatrzeniu sklepu na wylotach.
            dzięki. M.
            • dorasia1 Re: Skiathos 18.08.14, 12:30
              Gdy wracaliśmy jeden z pasażerów na lotnisku opierał się ręką o wagę (przez gapiostwo) i waga wskazała kilkanaście kilogramów ponad limit:)) - obsługa chciała tym pasażerom policzyć za nadbagaż. Na szczęście szybko się zorientowaliśmy, że coś z tą wagą jest nie tak i skończyło się na śmiechu...Przypuszczam, że o 2-3 kilo nikt nie będzie się czepiał, ale raczej pilnują limitów.
              Zaopatrzenie sklepu na wylotach - raczej słabo, niezbyt się tym szczerze mówiąc interesowałam.
              W drodze powrotnej międzylądowanie na Lesbos.
          • Gość: ala Re: Skiathos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.14, 12:02
            czy byłaś może z Grecosem? bo na ich stronie jest oferta Green Park bez wyżywienia, w następnej zakładce pisze, że cena obejmuje wyżywienie
            • dorasia1 Re: Skiathos 19.08.14, 12:47
              Byłam z Grecosem, bez wyżywienia. Nie ma chyba opcji z wyżywieniem, ale wspominałam o knajpie przy hotelu-rewelacyjna kuchnia, naprawdę. Tylko radzę brać albo przystawki, albo danie główne - obu na raz nie polecam, bo można nie dać rady. Po takiej "kolacji" nie mogłam spać z przejedzenia. A... no i pokoje to "studia" z wyposażonym aneksem kuchennym, więc od czasu do czasu można sobie coś samemu przyrządzić (co kto lubi).
              • msokoluk1 Re: Skiathos 15.02.15, 21:53
                dzien dobry, jak sa usytuowane pokoje w green park, zakontraktowane przez grecos? czy mozna zarezerwowac studio na wyzszym poziomie?
                • Gość: Mago Re: Skiathos IP: 155.250.255.* 19.02.15, 13:51
                  Pewnie mozna poprosić , ale bez gwarancji. Problem z pokojami w Green jest taki, że należy brać jak najdalsze od basenu i restauracji. Z powodu jej renomy gości jest cała masa i bawią sie do późnej nocy przy głośnej muzyce. Można się albo przyłączyć albo spać przy szczelnie zamkniętych oknach, nie jest to fajne. Myślę , że Grecos powinien o tym poinformować. My mieliśmy pokój nr. 3 , co prawda na parterze ale najdalszy od basenu. Jak się zamknęło okna to odgłosy z knajpy były tylko szumem. A Skiathos urocze, Green pięknie położony, jedzenie w okolicznych tawernach wyśmienite - najsłabsze chyba w tej hotelowej.
                  • msokoluk1 Re: Skiathos 22.02.15, 19:29
                    prosze jeszcze o infomacje, czy w pokoju jest wifi, ew. za doplata?!? czy sejf i klima sa platne? czy warto skorzystac z wycieczek, jesli tak, to jakie sa godne polecenia?
                    • Gość: mago Re: Skiathos IP: 155.250.255.* 23.02.15, 12:46
                      Wi-fi bezpłatne, ale zasięg tylko na tarasie lub w pobliżu basenu, ale byliśmy w pokoju najdalej położonym od "centrum". Byliśmy we wrześniu, z klimy nie korzystaliśmy a sejf chyba bezpłatny.
                      • Gość: regina Re: Skiathos IP: *.unknown.vectranet.pl 25.02.15, 20:19
                        Zabawa w tawernie do późnej nocy, to znaczy do której mnie więcej? Hotel nie ma szczególnych udogodnień dla dzieci, czy mimo to podczas Twojego pobytu, były rodziny z dziećmi? Basen wygląda raczej na ozdobę tego pięknego terenu :) da się w nim popływać? i czy korzystają z niego goście tawerny? I ostanie pytanie: jaka była pogoda we wrześniu, bo o tym terminie myślę? dziękuje za odpowiedzi:)
                        • Gość: mago Re: Skiathos IP: 155.250.255.* 27.02.15, 10:30
                          Do której - nie wiem , bo raczej udawało mi się zasnąć. Hotet położony jest w pięknym ogrodzie, dla dzieci nic w nim nie było. Dzieci we wrześniu też nie było. Pogoda świetna, nie za gorąco, nie było potrzeby używać klimy. Z basenu nie korzystałam , bo w odległości 150m. jest cudna plaża z jeszcze cudniejszym morzem. Goście z tawerny basenu nie używają ponieważ jest "zamykany" o 18, a ruch w knajpie zaczyna się ok 20.
                          • Gość: regina Re: Skiathos IP: *.90.102.50-citimedia.pl 27.02.15, 13:41
                            Jak raczej udawało Ci się zasnąć to jestem dobrej myśli :) Hotel bardzo mi się podoba, z kurami raczej nie chodzę spać;) cena przyzwoita, więc biorę go. Dziękuję za odpowiedź, a jeśli mogę jeszcze prosić o informację, czy powinnam zabrać buty do wody ze względy na kamienie, jeżowce, będę wdzięczna.
                            • Gość: mago Re: Skiathos IP: *.merck.de 04.03.15, 08:05
                              Buty nie są potrzebne. Do morza jest piekne piaszczyste wejście,jeżowce widziałam tylko między skałkami , które wchodzą w wodę.
    • salatka.po.grecku Re: Skiathos 26.02.15, 00:47
      Czy to właśnie na tej wyspie nagrywany był fim "Mamma mia!"? Czy może to ktoś potwierdzić, kto tam był? Nie mogę się doszukać konkretnej informacji... Z góry dziękuję!;D

salatkapogreckuwpodrozy.pl/
      • Gość: falmur Re: Skiathos IP: *.kalisz.mm.pl 26.02.15, 09:06
        tak na tej wyspie i sąsiedniej Skopelos
      • Gość: oli Re: Skiathos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.15, 11:35
        Większość kręcono na sąsiedniej Skopelos
        podroze.onet.pl/plaze/skopelos-wyspa-skarbow-w-grecji-znana-z-mamma-mia-idealna-na-wakacje-slub-i/r1ge3
        skopelosweb.gr/en/skopelos/article/mammamia_skopelos_island_kalokairi
        • salatka.po.grecku Re: Skiathos 27.02.15, 23:54
          A ja zastanawiałam się czy na Skiathos czy na Skopelos? I tylko nie brałam pod uwagę, że może na obu:)) Dzięki!:D
    • tscharni Re: Skiathos 05.03.15, 13:54
      Wakacje na Skiathos były bardzo udane. Polecam aparthotel Lake. Opcja bez wyżywienia była strzałem w 10, na miejscu jest sporo tawern, a ceny bardzo przystępne.
      Na miejscu nie ma potrzeby wynajmowania auta, wszędzie dojedzie się miejskim autobusem.
      Trzeba odwiedzić miasteczko Skiathos, warto też klasztor Evangelistria (dojazd klasztornym busem) oraz.... jak największa liczbę plaż;)
      Pozdrawiam
      • Gość: Kasia2 Re: Skiathos IP: *.internetia.net.pl 07.03.15, 20:49
        Czy ktoś był w hotelu Skiathos Palace? Co o nim sądzicie? Zamierzam się tam wybrać pod koniec sierpnia.
        • Gość: Kasia2 Re: Skiathos IP: *.up.wroc.pl 26.03.15, 13:13
          Może jednak ktoś był w Skiathos Palace i podzieli się wrażeniami.
          • Gość: gosc Re: Skiathos IP: *.jjs.pl 26.03.15, 13:34
            Może jednak przeczytasz opinie o tym hotelu na stronach do tego przeznaczonych, gdzie turyści także z Polski dzielą się swoimi wrażeniami z pobytu?
            197 opinii na Tripadvisorze, 30 opinii na holidaycheck, 25 na bookingu oraz 3 na wakacjach.pl i 3 na easygo.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka