Dodaj do ulubionych

polecam lesbos

31.08.14, 09:56
Jak się komuś znudziła komercja krety i Rodos to polecam wyspę lesbos.
Obserwuj wątek
    • 36mariola Re: polecam lesbos 31.08.14, 13:28
      Właśnie za dwa tygodnie sie tam wybieramy, możesz coś napisać o wyspie?
      • 4roger Re: polecam lesbos 31.08.14, 21:26
        bylem tylko tydzień ale już wiem ze napewno tam wrócę. mieszkałem na północy wyspy w miejscowości Petra. wzdłuż plaży restauracje z pysznym jedzeniem. leżaki na plaży za free,wystarczy coś zamówić. zwiedziłem pobliskie miasto Molivos z zamkiem na gorze,piękne!
        Dla mnie idealna wyspa na czysty relax.
        • des4 Re: polecam lesbos 01.09.14, 14:06
          leżak "za free' to standard w całej Grecji

spróbuj nie zamówić czegoś w knajpie czy hotelu, który te leżaki wystawił :)
      • Gość: gosc Re: polecam lesbos IP: *.jjs.pl 01.09.14, 13:02
        Romantyczna Petra, niezwykły skamieniały last w Geoparku "Balialonia" i kopuły lawowe (Skoutari, Vatousa, Agra i Anemotia), granitowe głazy i kaplica Profitis Ilias, a także urokliwy port i ruiny zamku w Molivos (zwłaszcza o zachodzie słonica). Lesvos słynie też z źródeł termalnych (Eftalou, Skala Thermi, Polichnitos, zatoka Yera i nie gorące, a zimne, naturalne źródła w Karini). Tradycyjne wioski Vafioso i Vatousa. Wioski Sigri, Sykaminia, Skopelos (katakumby), Agia Paraskevi. Porciki rybackie w Skal Sykaminia, Skala Polichnitou, Pyrgoi, Agios Fokas, Achladeri, Lapsarna, Kalo Limani . Wodospad Man Katsa i mały wodospad w Karini, Kalmiaris palmowy las w Panagiouda, Monastyr Taxiarchis,Moni Limonos i Mirsiniotissis, rzymskie akwedukty w Moria i w Lampu Mili, ruiny zamku Mytlini, ruiny świątyni Meson w Messa i Bazyliki Chalidanosa. Plaża Agios Ermogenis, Agios Therapion, Tambakario, Tarti, Melinta, Podaras, Chrousos, Skala Eressos, Tsichranta. Słonie jezioro Kalloni z flamingami.
        www.youtube.com/watch?v=MCViDLJBdww
        • 36mariola Re: polecam lesbos 02.09.14, 20:04
          Wow! !Już nie mogę sie doczekać:) Dziękuję:}
          • Gość: ciekawy Re: polecam lesbos IP: *.static.ip.netia.com.pl 04.09.14, 12:30
            a jak z Polski tam dolecieć? przesiadka w Grecji?
            • Gość: xcx Re: polecam lesbos IP: *.132.212.157.78.bain.com 04.09.14, 12:31
              Z Grecosem albo samodzielnie z przesiadką w Atenach
            • Gość: gosc Re: polecam lesbos IP: *.jjs.pl 04.09.14, 13:07
              Jak ktoś sam sobie organizuje przelot to nie pyta co można zwiedzić na wyspie :)
              Takie pytania zadają ci co wykupują wczasy u touroperatorów. Grecos w tym roku wprowadził Lesbos do swoich destynacji:)
              • Gość: gosc ktory tam byl Re: polecam lesbos IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.14, 23:14
                najwygodniej tam jechac z touroperatorem,placisz za czarter ew.kwatere.I masz. A to,co tam bedziesz robil i zaliczal to Twoja sprawa i tym bardziej masz prawo pytac,co w tak krotkim czasie mozesz zaliczyc,co warto zobaczyc,juz samemu.Udanego wyjazdu. Nie patrzcie na wycieczki oferowane przez biura, sami pokonujcie mape. Korzystajcie z greckich informatorow. A gdybyscie jechali z Grecos, podpytajcie niezobowiazujaco p.Kasie (bron Boze Agnieszke).da sporo rekomendacji. Zazdroszcze.Bawcie sie dobrze.Ciekawa wyspa.Mms.
                to byla riposta na poprzedni, jakze typowy kasliwy polski komentarz. pozdrawiamy.
                • Gość: gosc Re: polecam lesbos IP: *.jjs.pl 10.09.14, 08:21
                  > to byla riposta na poprzedni, jakze typowy kasliwy polski komentarz. pozdrawiam
                  > y.

Riposta twoja odpowiedz by była, gdyby była cięta, a ona jest tylko emocjonalna. Nie potrzebnie zresztą wiałeś sobie zresztą moja uwagę do siebie, bowiem nie celowała ona w tych co korzystają z touroperatorów jako takich. Faktem jest, że łatwiej na Lesbos wyjechać z Grecos niż lecieć do Aten czy Saloni, a potem się przesiadać w kolejny samolot czy prom. Faktem jest też, że osoby, które organizują sobie na własną rękę wyjazd, przygotowują się do niego na tyle, aby mieć podstawowe wiadomości o wyspie zanim nią kupią bilety. Pytania o to co zobaczyć na wyspie zadają więc nie ci co wyszukują samodzielnie w sieci informacji, ale ci co wolą zorganizowane wczasy i fakultety przez touroperatora. To nie znaczy, że wśród korzystających z wycieczek zorganizowanych nie ma takich co na miejscu nie planują wynająć samochód i zwiedzać ją na własną rękę. Moja uwaga nie miała na celu nikogo urazić, była jedynie logicznym wytłumaczeniem faktu, że ci co się samodzielnie na wyspę wybierają lub na niej planują samodzielniej zwiedzać na tym forum dopytują już tylko o konkrety, a nie zadają pytania podstawowego o to warto zobaczyć. Mój komentarz nie był w rzeczy samej oceną, ani uszczypliwy no chyba, że logiczne wyjaśnienie potraktujemy jako kąśliwa uwagę w stosunku do zadającego pytanie.:)
                  Klasyczne polskie komentarze to są chyba tylko te, w których ujawniają się własne kompleksy. Przez ich pryzmat odczytaliście błędnie interpretujemy innych intencje :)
                  Polecam wam dla utrwalenia wspomnień z Lesbos, a może i zachęty do kolejnego odwiedzenia wyspy film, który znajdziecie w pierwszym moim komentarzu zamieszczonym w tym wątku.
                  Pozdrawiam :)
                • 36mariola Re: polecam lesbos 11.09.14, 22:46
                  To nie pierwszy nasz wyjazd do Grecji z touroperatorem, lecimy, mieszkamy w hotelu a zwiedzamy na własną rękę:) Tym razem to wyjazd niespodzianka-maż zauroczony wyspą przy międzylądowaniu ze Skiathos, zrobił niespodziankę na rocz. ślubu:) , wiec na szybko trzeba szukać info, ale dzięki forum już wiem co warto i gdzie:) dziękuję za szybkie odzewy:) wyjazd już za dwa dni:)
                  • fifi0808 Re: polecam lesbos 19.09.14, 08:23
                    a ja chciałam zapytać jaki był limit bagażu głównego w liniach lecących na Lesvos
                    • 36mariola Re: polecam lesbos 21.09.14, 20:39
                      Limit bagażu to 15 kg, ale widziałam na Lesvos walizkę o wadze 19 kg i tez przeszła:)))
                      • fifi0808 Re: polecam lesbos 22.09.14, 07:58
                        Dziękuję za odpowiedź, tak mi się wydawało, że będzie mało... trochę szkoda, bo moje walizki niestety jakoś zawsze takie ciężkie są ;-D
                        Może trochę za wcześnie, ale powoli przymierzam się do wyjazdu na Lesvos w przyszłym roku. Mam nadzieję, że nie zniknie z oferty biura. A tak przy okazji może ktoś mógłby coś napisać o hotelu Delfinia w Molyvos - jak pokoje, śniadania, czy obiadokolacje można sobie samemu kupować w hotelu i czy leżaki na plaży faktycznie są bezpłatne?
                        • 36mariola Re: polecam lesbos 26.09.14, 07:58
                          My byliśmy w Olive Press, wiec o Delfinia nic nie wiem:) ale na HolidayCheck.pl jest opinia .
                          • fifi0808 Re: polecam lesbos 26.09.14, 10:13
                            Tak wiem, czytałam już wszystkie opinie, które są w necie, ale myślałam, że ktoś może jeszcze je potwierdzi i dorzuci jakieś swoje spostrzeżenia na temat hotelu. Na temat samej wyspy już sporo poczytałam i wiem co mnie interesuje, i gdzie się udać w trakcie objazdówki autem, dlatego gdyby ktoś mógł dorzucić coś na temat hotelu (obsługa, pokoje, wyżywienie) będę wdzięczna ;-)
    • dariusznow Re: polecam lesbos 26.09.14, 08:25
      no to byliśmy sąsiadami bo my spędziliśmy tydzień w Anaxos :)

Piekna, godna polecenia wyspa

Lecąc z Grekosem trzeba się liczyć z międzylądowaniem na Skiatos, nie wiem czemu biuro ten fakt skrzętnie ukrywa kilka fotek można zobaczyć tutaj

www.fmix.pl/albumy/6865
      zmontowałem też filmik, jeśli ktoś zainteresowany mogę podesłać :)
      • fifi0808 Re: polecam lesbos 26.09.14, 10:19
        Oczywiście, że jestem zainteresowana ;-) Poproszę o przesłanie filmiku na annacaly@gmail.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka