bozenato 25.10.14, 14:21 Witam, był ktoś może w tym hotelu, poszukuję aktualnych opinii, hotel jest w ofercie Grecosa, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silvia0406 Re: Klelia - Zakhyntos 25.10.14, 18:56 Również jestem zainteresowana tym hotelem i przejrzałam opinie na tripadvisor i holidaycheck,są bardzo dobre.Praktycznie w każdej opinii jest wzmianka o pysznym jedzeniu i bardzo przyjaznej atmosferze w hotelu.Pokoje po remoncie,ładnie urządzone,troszkę gorzej wypada wariant ekonomiczny /budynek po drugiej stronie ulicy/.Ogólnie hotel polecany,dlatego też jest na mojej liście wakacyjnych typów;) Odpowiedz Link Zgłoś
biomj Re: Klelia - Zakhyntos 02.11.14, 18:19 Na temat tego hotelu się nie wypowiem, natomiast widzę, że jest położony niedaleko miejsca, gdzie podchodzą do lądowania samoloty (nieco na północny zachód zaczyna się pas startowy). Tak, że gdy ktoś lubi ciszę i spokój, to może przeszkadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
dkomis12 Re: Klelia - Zakhyntos 08.11.14, 19:50 Z tego co wiem hotel bardzo fajny, ale pokoje są chyba w przyziemiu, jeśli wam to nie przeszkadza to polecam :) W razie pytań zapraszam na: domin@autograf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jacek19682 Re: Klelia - Zakhyntos 24.06.19, 13:44 Witam, ktoś się wybera do tego hotelu w terminie od 10,09. do 20,09.2019 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Klelia - Zakhyntos IP: *.centertel.pl 24.06.19, 20:56 Dlaczego pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek19682 Re: Klelia - Zakhyntos 01.07.19, 18:01 Pytam bo będę tam w tym terminie :) Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Klelia - Zakhyntos 02.07.19, 14:41 Więc szukasz kałuży na pustyni. To forum wymiera. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Klelia - Zakhyntos 02.07.19, 19:09 Bez takiego pesymizmu.. Raczej absurdalen jest liczenie na to, ze znajdzie sie na forum kogos, kto dokladnie w tym sammy terminie bedzie w tym hotelu... Zreszta po co taka osobe szukac ? Raczej turysci z Polski slyna z tego, ze nie cierpia z nikim sie zaprzyjazniac na swiezo i boja sie panicznie kontaktow z nieznajomymi... Od malego w Polsce sie uczy ludzi, zeby z obcymi nie rozmawiali, ze obcy to wrog, ze obcy to zlo, ze obcy to na pewno zlodziej albo bandyta... I potem w hotelach Polacy tworza scisle zamkniete enklawy, kontaktujac sie TYLKO z tymi ktorzy z nimi razem przylecieli, a jesli przylecieli sami, to unikaja towarzystwa innych jak ognia.... Wyjatkiem sa tzw. polskie stefy, gdzie turysta z Polski czuje sie troche pewniej i jest bardzie wyluzowany Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Klelia - Zakhyntos 02.07.19, 19:48 Juz wiele razy spotkalem sie z czyms takim, ze na slowa "dzien dobry" lub inne grzecznosciowe powitanie do turystow z Polski odpowiedzia byla glucha cisza i wzrok pelen autentycznej NIENAWISCI Nie dotyczy to Grecji, tak samo bylo gdzie inedziej Oczywiscie byli takze ludzie z Polski otwarci na kontakty z innymi, zachowujacy sie normalnie.... Ale niestety CZESTO Polak Polakowi wilkiem A co dopiero jakies kontakty towarzyskie z cudzoziemcami... Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Klelia - Zakhyntos 02.07.19, 22:08 A ja mam coraz lepsze wrażenie o Polakach. W każdym narodzie jest jakiś Januszariat, Johnariat, Hansariat, Iwanariat, Giovannariat :) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Klelia - Zakhyntos 03.07.19, 17:51 Trzeba odrozniac Polakow z Polski i Polakow mieszkajacych na Zachodzie.... Ci drudzy blyskawicznie sie upodobniaja do reszty otoczenia i poza jezykiem nie da sie ich odroznic,,, Sa generalnie OK Moje krytyczne uwagi dotyczyle niestety pierwszej grupy... Czyli Polakow z Polski... I zeby bylo jasne, wcale im nie zarzucam pijanstwa, robiebia wszedzie syfu swoim chlaniem i przeklinaniem... TO juz sa wyjatki, takie rzeczy... Polacy z PL po prostu sa grzeczni w ogromnej wiekkszosci, tylko czuja sie CZESTO STRASZNIE niepewnie i boja sie kontaktow z innymi Polakami, a co dopiero z cudzoziemcami... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Klelia - Zakhyntos 03.07.19, 17:55 W mediach bardzo czesto pisze sie polskich turystach jako o stadzie ochlejow i chamow, ze nalezy sie wstydzic za polskich turystow, a szczegolnie za takich co korzystaja z all inclusive.... I co ciekawe sa to media z Polski, nie media zagraniczne.... No to potemtaki turysta z Poslki sie wstydzi i ma stracha, ze do od razu zalicza do grupy pijakow.... A poniewaz, co juz napisalem wczesniej, w Polsce od dziecinstwa sie wpaja luduiom STRACH przed obcymi, to ludzie tak reaguja, jak reaguja.... Odpowiedz Link Zgłoś
ja.s.i.u Re: Klelia - Zakhyntos 03.07.19, 18:19 Z moich obserwacji - część Polaków, mieszkających w GB przejęła zwyczaje od tubylców i potrafią zachowywać się w sposób budzący politowanie. Zdarza się, że wycieczka okazała się droższa, niż ktoś myślał. Na przykład ktoś nie skalkulował, że woda, przy HP kosztuje 3 euro. Nie doczytał, że będzie podatek. Zabrał po prostu zbyt mało Euro w gotówce, a kartą boi się płacić, żeby jakiś horrendalny kurs nie wyszedł. Ci siedzą często w pokoju, czasem widać, że urlop ich cieszy jakby mniej. Jednak ogólnie Polacy zachowują się w zasadzie identycznie, jak wszyscy inni goście, obserwują i zachowują się podobnie. Potrafią korzystać z animacji (często i z tych bez języka polskiego) i wcale nie upijają się na umór. Ja zawsze, kiedy słyszę język polski staram się powiedzieć "dzień dobry". Dalszej rozmowy może nie być. Może ktoś nie chcieć mojego towarzystwa, ale zasygnalizowanie, że rozumiem, co ktoś mówi do żony uważam jak najbardziej na miejscu. Raz nie powiedziałem. Byłem świadkiem (targ lokalny w Costa Calma), jak mamuśka z synkiem chciała okraść jedną z sprzedających, gadżet za 2 euro. Nie potrafiłem wtedy powiedzieć "dzień dobry". Jeszcze jedno, może śmieszne spostrzeżenie. Czasem Polacy chcą dać napiwek (barmanowi, sprzątaczce), ale nie wiedzą, czy to będzie dobrze odebrane, w jaki sposób to zrobić, żeby nie wyszło niedelikatnie. Właśnie, Polak najczęściej stara się, żeby nikomu nie zrobić przykrości, nikogo nie urazić. Przynajmniej takich Polaków najczęściej ja spotykałem. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Klelia - Zakhyntos 03.07.19, 21:21 Woda w Hewlett Packard 3 euro? :) Wiem, rozumim, Halbpension, ale większość zrozumi HB, a część w ogóle nie zrozumi, bo dla nich tylko AI. I dlatemu szkoda, że te Islamofce tak w Tunezję walą, bo był tani kierunek (np. napój w HB 1 dinar kilkanaście lat temu, czyli 2,50 PLN). A co do meritum - też czasem niestety mam wrażenie, że Polak albo za nieśmiały albo za głośny. Jeszcze inna sprawa - w Costa Calma byleś? Wiem że to forum Grecja, ale czy w porównaniu z Morro Jable to dziura? Dwa tygodnie chyba nudy mogą być? Tyle że z 4-latkiem, to to trochę inaczej. Chyba zoo Oasis, jakieś jeepy, może auto; poza tym mam nadzieję że hotel R2 chyba bardzo dobry. No i plaża niezła. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Klelia - Zakhyntos 03.07.19, 22:17 Jak bylismy na Malcie, to od razu bylo widac roznice miedzy Polakami z GB i Polakami z PL, ci pierwsi mowili na rekina shark, generalnie ciagle wpie... angielskie slowa, ale za to z Anglikami, Szkotami i Irlandczykami oraz Maltanczykami sie bez kompleksow kolegowali.... Ci z PL za bardzo sie nie mogli po angielsku dogadac, wiec zamykali sie w swoim gronie.... Zapewne dlatego tzw. polskie strefy okazaly sie strzalem w 10, bo ludzie moga sie poczuc jak w PL tysiace kilometrow od PL Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Klelia - Zakhyntos 03.07.19, 22:44 Ale kiedy to było? Znajomość angielskiego jest teraz w Polsce coraz powszechniejsza. Nie to co Ruscy czy Włosi. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Klelia - Zakhyntos 03.07.19, 23:18 Kilka lat temu.... Znajomosc jezykow jest niezla wsrod mlodych, ale starsi ??? Zejdz na ziemie... Moze to i w sumie dla rzadu lepiej, bo by polowa ludzi sie z PL wytracila, gdyby byla lepsza .... Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Klelia - Zakhyntos 03.07.19, 23:40 A z tymi starszymi to się dziwię że nawet rosyjski pozapominali. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.s.i.u Re: Klelia - Zakhyntos 04.07.19, 19:59 Do dodekanezowca R2 jest bardzo dobrym hotelem. Byłem też w SBH w Esquinzo. To dopiero dziura, a ja naprawdę z urlopu byłem zadowolony. Poza tym Costa Calma wcale taką dziurą nie jest. Do Morro Jable dojedziesz autobusem. Pokaż czterolatkowi żółwiowe przedszkole. Oasis Park jest trochę żenujący, nieporównywalny z parkami na Teneryfie, czy GC, ale "z braku laku". Ogólnie Fuerteventura ma niewiele atrakcji, a te, które są, są mocno naciągane. Choćby te jeepy, ukurzysz się tylko, zero emocji. Takie pojeżdżenie sobie po szutrach, którymi każde auto przejedzie. A plaża - no właśnie, czy potrzeba zwiedzać na siłę, jak się ma taką plażę? Ostatnio w Apulii też planowałem Materę, a nawet do Santa Maria di Leuca nie chciało mi się dwadzieścia parę kilometrów podjechać. W Gallipoli byliśmy! No bo jeśli ma się na tydzień taką plażę ;-) Przecież tam wrócę, to nadrobię. Od 16 w Trentino będzie inaczej, tam rzeczywiście jest sporo do zwiedzania. I plaże nad Gardą jakby mniej piaszczyste. W Waldorf Astoria Dubai duża flaszka mineralnej 8-9 euro. No ale to forum greckie, to może rhodos-palladium 3.20 za litrową wodę z gazem. Hotel super i jest to odpowiednia cena. Wisłok1, z tymi słowami to nie jest tak. Jak jesteś dwujęzyczny, czasem wypada ci z pamięci jakieś słowo, szczególnie rzadko używane. Niektórzy wtrącają, ja mam inaczej, czasem na chwilę się zacinam. Minimalna chwila, ale da się odczuć, że coś się zacięło, jak sobie człowiek coś przypomina. Szczególnie, jak tłumaczysz tak niektórzy mają. Znam rosyjski, czasem staram się w tym języku rozmawiać, jeśli jest okazja. W Hiszpanii staram się za każdym razem coś z hiszpańskiego załapać, znam sporo zwrotów włoskich. Problem z portugalskim, ale to bardzo trudny język, no i grecki. Na dodatek te litery, ale i tu, nie tylko kalimera się nauczyłem. Myślę, że inni też czasem próbują, czasem się może wstydzą. Też nie umiem dogadać się z anglikami ;-) Odpowiedz Link Zgłoś