Dodaj do ulubionych

Rodos Princess Beach z TUI

15.11.14, 07:52
Wybieram się w połowie września 2015, rodzina 2+2, dzieciaki małe (3 i 7). Ktoś był? Ktoś coś wie? Będę wdzięczna za wszelkie opinie, jakby co, to zawsze mam czas zmienić rezerwację;)
Obserwuj wątek
    • ledza Re: Rodos Princess Beach z TUI 10.12.14, 18:07
      Witam podbijam pytanie!!
    • Gość: Ja Re: Rodos Princess Beach z TUI IP: 194.24.1.* 11.12.14, 09:56
      Link do opinii: pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g1175546-d500145-Reviews-Rodos_Princess_Beach_Hotel-Kiotari_Rhodes_Dodecanese.html
    • w_isienka Re: Rodos Princess Beach z TUI 25.12.14, 01:21
      Byłam w tym hotelu 3 lata temu i nie sądzę bym kiedykolwiek do niego wróciła. Plaża bardzo kiepska (kamloty w wodzie) i struci ludzie w zeszłym roku. Lepiej weź coś w Faliraki np. hotel z aquaparkiem.
      • Gość: adam Re: Rodos Princess Beach z TUI IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.14, 14:45
        Nie ma to jak rzetelne info . "Kamloty w wodzie " jak to rozumieć? Przez to hotel jest be..?
        • ledza Re: Rodos Princess Beach z TUI 10.06.15, 10:17
          Czy może wrócił z tego hotelu, lub ma jakieś w miarę aktualne info?
          • aribeth1 Re: Rodos Princess Beach z TUI 07.07.15, 15:00
            Podbijam, z nadzieją czekam na wieści od tegorocznych wczasowiczów!:)
            • ledza Re: Rodos Princess Beach z TUI 12.07.15, 19:23
              Witam
              Własnie wróciłem odpowiem na pytania.
              Hotel rewelacyjny!
              • aribeth1 Re: Rodos Princess Beach z TUI 13.07.15, 09:15
                Witam podróżnika:) Interesuje mnie w zasadzie wszystko - warunki w hotelu, plaża, jedzenie, atrakcje dla dzieci, miejscowość, możliwość wynajęcia samochodu na miejscu etc. Jaki mieliście pokój? Zwykły, rodzinny czy suitę? Proszę, napisz wszystko, co Ci przyjdzie do głowy! Z góry dziękuję:)
                • ledza Re: Rodos Princess Beach z TUI 13.07.15, 10:12
                  Witam
                  Hotel to bardzo duży rozległy kompleks leżący dość wysoko nad morzem urokliwe zejście do plaży schodkami, ale kursuje tez busik.
                  Co do atrakcji to ani dla dzieci ani dla dorosłych nie brakuje. Animatorzy (grupa 20 os.) dbają non stop ( od 10.00 do 01.00) o atrakcje dla dzieci i dorosłych. Dla dzieci mini przedszkole, plus baseny plus zjeżdżalnie. Co do wynajmu samochodu to w hotelu jest wypożyczalnia. Ja korzystałem z ich oferty (jest bardzo korzystna i załatwiasz wszystko bez wychodzenia z hotelu) wypożyczyliśmy fabrycznie nowe auto na 3 dni za 90 euro, parking pod hotelem, wszystko jak należy. Mieliśmy pokój standardowy z widokiem na morze, ale trafiliśmy do skrzydła po remoncie wiec pokój świeżutki pachnący . wyremontowane skrzydło jest po lewej stronie wchodząc do hotelu od strony ulicy. Obsługa bardzo sympatyczna, pomocna ale oczywiście lubiąca napiwki.
                  Plaża z malutkich kamyków, wiec dla dziecka polecam obuwie do wody.
                  Jakość jedzenia i usług na bardzo wysokim poziomie.
                  Na kolacje o ile chcę się jadać w restauracji wymagany strój koktajlowy tj polo, koszula, długie spodnie i zakryte obuwie, ale można zjeść kolację w pool barze i tam nawet w stroju kąpielowym:).
                  Jak masz jakieś dodatkowe pytania to zapraszam
                  • aribeth1 Re: Rodos Princess Beach z TUI 13.07.15, 10:36
                    Dzięki, z tym strojem koktajlowym to się uśmiałam:) Mam nadzieję, że od kobiet nie wymagają szpilek:) A tak serio, rozumiem długie spodnie, ale czy zwykły T-shirt też nie przejdzie u faceta? I co ze strojem dzieci, na to też zwracają uwagę?
                    Czy 3 dni to minimalny czas wypożyczenia samochodu, czy można na 2 dni?
                    Piszesz o animacjach do 1.00 w nocy, czy to aby nie generuje dużego hałasu i nie przeszkadza w spaniu?
                    • ledza Re: Rodos Princess Beach z TUI 13.07.15, 11:42
                      Co do stroju to zalecają polo lub koszule ale widziałem facetów w zwykłych koszulkach i było bez problemów, wiec da się bez problemu.
                      Co do kobiet to zwykłe tzw. balerinki wystarczą:)
                      Co do auta to koszt wynajęcia na 2 czy 3 dni był identyczny, ale oczywiście można wynająć na dwa dni tyle że to sie nie opłaca.
                      Hotel jest dość rozległy, a jego najgłośniejsza część ( tu gdzie odbywają sie animacje przy basenie głównym ) zlokalizowana jest na wysokości recepcji. Animacje na dworze trwają maksymalnie do 23.00 gdzie większość odbywa sie w "amfiteatrze hotelowym", który jest położony z dala od pokoi.
                      Jeśli dostaniecie pokój w wyremontowanym skrzydle to niedosięganą was żadne hałasy z animacji, ponieważ jest ona najdalej od głównego basenu, ale zaraz najdalej od basenów dla dzieci i zjeżdżalni.
                      Pokoje posiadają bardzo szczelne okna i bardzo skuteczną klimatyzację wiec hałasy z zewnątrz nie docierają do pokoi po ich zamknięciu.
                  • geriis Re: Rodos Princess Beach z TUI 16.07.15, 19:10
                    ledza napisał:

> Witam
                    > Hotel to bardzo duży rozległy kompleks leżący dość wysoko nad morzem urokliwe
                    > zejście do plaży schodkami, ale kursuje tez busik.

Jeśli chodzi o Lindos Princess Beach (a ten ma Tui w ofercie) to na pewno ledzia w nim nie była bo morze jest równo z kompleksem (żadnych schodów, busów tym bardziej bo nie ma tam takiej potrzeby )
                    • ledza Re: Rodos Princess Beach z TUI 17.07.15, 12:44
                      > Jeśli chodzi o Lindos Princess Beach (a ten ma Tui w ofercie) to na pewno ledz
                      > ia w nim nie była bo morze jest równo z kompleksem (żadnych schodów, busów tym
                      > bardziej bo nie ma tam takiej potrzeby )

Proszę uważnie czytać wątki. Piszemy tu o hotelu Rodos Princess Beach a nie o hotelu Lindos Princess Beach.
                      To zupełnie dwa różne hotele tej samej sieci!
                      • geriis Re: Rodos Princess Beach z TUI 17.07.15, 15:13
                        ledza napisał:

> > Jeśli chodzi o Lindos Princess Beach (a ten ma Tui w ofercie) to na pewno
                        > ledz
                        > > ia w nim nie była bo morze jest równo z kompleksem (żadnych schodów, busó
                        > w tym
                        > > bardziej bo nie ma tam takiej potrzeby )
                        >
                        > Proszę uważnie czytać wątki. Piszemy tu o hotelu Rodos Princess Beach a nie o h
                        > otelu Lindos Princess Beach.
                        > To zupełnie dwa różne hotele tej samej sieci!

W takim razie przepraszam do głowy mi nie przyszło, że na jednej wyspie czyli Rodos mogą być hotele o niemal identycznej nazwie i to jak teraz spojrzałam na mapę tak blisko siebie :-). Jeździliśmy taksówkami i mówiliśmy tylko Princess Beach i zawsze wracaliśmy na miejsce. Także sorki za zamieszanie ale może i to się komuś przyda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka