Dodaj do ulubionych

KRETA -PO 20.09 - 7 DNI

20.08.15, 15:30
Witam wybieram się na Kretę po 20.09 na 7 dni - czy ktoś się orientuje jaka pogoda bywa we wrześniu o tej porze? Zależy mi żeby się opalić - chyba ze ktoś może polecić jakąs inna Grecką wyspę gdzie będzie o tej porze wystarczająco ciepło żeby się nabrać kolorków:)
Przy okazji proszę o polecenie jakiegoś hotelu 3 lub 4 * blisko plaży i jakiś rozrywek typu dyskoteka
Ela
Obserwuj wątek
    • soul01 Re: KRETA -PO 20.09 - 7 DNI 20.08.15, 15:59
      3 lata temu leciałem na Kretę 23 września, pogodę mieliśmy bardzo dobrą, 7 dni bezchmurne niebo, temperatura w dzień około 27 stopni, woda w morzu bardzo ciepła, jeśli chodzi o druga połowę września to czasami może trochę pokropić, ale temperatura nie spada raczej poniżej 25 stopni w dzień. Najcieplejsze Greckie wyspy to Rodos i Kos, na Krecie jest zawsze parę stopni mniej. Jeśli chodzi o miejsca imprezowe na Krecie to na pewno Malia i Hersonissos, ale raczej wybrałbym Malię ze względu na ładniejsze, piaszczyste i szerokie plaże, w Hersonissos plaże są słabe. Hotele musicie sobie poszukać na stronkach touroperatorów, albo przejść się bo biura i wtedy wam powiedzą które hotele są dostepne w danym terminie i w jakich cenach.
    • gona31 Re: KRETA -PO 20.09 - 7 DNI 20.08.15, 20:01
      Hej, dwa lata pod rząd odwiedzałam Krete w październiku. Pogoda typowo wakacyjna, pozwalała na kąpiele i opalanie. Tu masz linka z pogodą w 2014r: www.wunderground.com/history/airport/LGSA/2014/9/20/MonthlyCalendar.html?req_city=Chania&req_state=&req_statename=Grecja&reqdb.zip=00000&reqdb.magic=6&reqdb.wmo=16746
      Greczynka u ktorej wynajmowaliśmy pokoj mowiła ze przed naszym przylotem(pod koniec wrzesnia) było załamanie pogody: lało dosłownie! i było chłodno.Więc pogoda w tym roku to ruletka.Najpewniejsza będzie na Cyprze, więc może tam?
    • mariomario79 Re: KRETA -PO 20.09 - 7 DNI 04.09.15, 03:11
      Cześć Ela! Ja wybieram się do Chanii 23. wrzesnia. Będę do 3. października. Znalazlem przyzwoity hotel 20 metrów od plaży i 10 minut spacerem od centrum. Zdecydowałaś już dokąd lecisz?
      Pozdrawiam
      Mariusz
      • Gość: rysz Re: KRETA -PO 20.09 - 7 DNI IP: *.static.korbank.pl 14.08.16, 12:50
        A możesz podać jaki to hotel? My lecimy do Chani 16 września.
    • grekan Re: KRETA -PO 20.09 - 7 DNI 05.09.15, 02:56
      Najbardziej sloneczna i ciepla wyspa to Rodos; jednak polecilbym w tym terminie Cypr-poludniowa grecka czesc. Ten termin jest na Cypr idealny, nie ma juz uciazliwych upalow ale jest bardzo cieplo i bezdeszczowo; zalezy ci na dyskotekach, wybierz Aya Napa gdzie jest miasteczko dyskotekowe i mozna szalec do rana w roznych rytmach swiatowych. Przejrzyj strone : fly.pl
      tam masz wszystkie oferty lacznie z kupieniem wczasow online.Tydzien na Rodos z wyzywieniem po 20 wrzenia widzialem ok. 1600zl. a Cypr ok. 2000zl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka