Dodaj do ulubionych

plaze na cyprze

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 13:06
wybieram sie w pażdzierniku na cypr, do limassol, czy ktos moglby mi
powiedziec cos na temat tamtejszych plaz? slyszalam ze w limassol jest plaza
piaszczysta i ciemna, ale co to znaczy ciemna? jak daleko jest do najblizszej
ladnej plazy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Hiena Re: plaze na cyprze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 13:31
      Potwierdzam, plaże w Limassol nijakie, ciemne (coś takiego jak polskie płyty
      chodnikowe, takie szare) i w sumie nic ciekawego. Prawdę mówiąc nie
      natrafiliśmy na plażę jasną, taką która chociażby przy sporej dobrej woli
      przypominałaby nasze bałtyckie...chociażby kolorem, ale ich też nie szukaliśmy.
      Coś tam jaśniejszego widziałam bardziej na północ, pod granicę części
      okupowanej w okolicach Protaros.
      • Gość: witek Re: plaze na cyprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 14:24
        Najladniejsza jest w Agia Napa
    • Gość: kot Re: plaze na cyprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 14:15
      a gdzie jest najblizsza jasna plaza, i jak tam sie dostac?
      • Gość: Hiena Re: plaze na cyprze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 14:43
        nie wiem
        • Gość: konwalia33 Re: plaze na cyprze IP: *.aster.pl 20.09.04, 21:25
          Najpiękniejsze piaszczyste plaże na Cyprze są w Ayia Napie.
          • angel.28 Re: plaze na cyprze 20.09.04, 22:29
            niedaleko Limassol (dalej w strone Pafos) jest sliczne miasteczko Pissouri.
            Plaza jest cudna, lezaki i parasole za free, na wzgorzu nad plaza swietna
            rodzinna knajpka z zapierajacym dech w piersiach widokiem na morze) a w
            miasteczku na wzgorzu w kazda srode wieczor pokazy tradycyjnych tancow na
            rynku. Polecam!!! Piekne jest rowniez Akamas - takich plazy nie ma chyba
            nigdzie na Cyprze... no i tzw.czesc okupowana - warto
            • Gość: Biedron Re: plaze na cyprze IP: 62.233.167.* 21.09.04, 15:10
              Protaras, Paralimni ale to kawał drogi, drugi koniec wyspy, poza tym Nissi
              Beach niedaleko Ayia Napy. Sama jeździłam tam z Larnaki, bo tam też szaro, buro
              i strasznie długo płytko, no i bez fal :)
          • Gość: Hiena Re: plaze na cyprze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 14:28
            ...zapomniałam, o Ayia Napa...ale wstyd :))))
    • Gość: ml Re: plaze na cyprze IP: *.gorzow.mm.pl 22.09.04, 13:18
      nie ma się co oszukiwać, tam nie ma takich plaż zeby się można nimi było
      zachwycić. sa one brudne i małe.często przy samej ruchliwej ulicy.szukajcie
      plaży z niebieską flagą to znak najczystszej wody.leżąc na leżaku twarzą do
      morza da się przeżyć bo nie widac tego co z tyłu.w miare ładnie jest też w
      okolicach lepszych hoteli. to nie są ich plaże ale w miarę o nie dbają.
      • Gość: vile Re: plaze na cyprze IP: 213.226.188.* 01.10.04, 14:30
        tez tak myslalem dopoki nie zobaczylem plaz na Malcie. te dopiero sa brudne, male i fatalne :))
    • Gość: Wojtek Re: plaze na cyprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 14:17
      w samym Lemesos jest plaża w mieście, ale jest zatłoczona. Lepiej jest pojechać
      na plażę Lady's Mile Beach. To jest bardziej na wschód. Trzeba jechać w
      kierunku nowego portu i potem dalej wzdłuż brzegu. Plaża ciągnie się aż do
      płotu okalającego jednostkę armii brytyjskiej.
      Innym wyjściem jest Governor's Beach. To jest ok 18 km od Lemesos w stronę
      Larnaki. Z Lemesos autostradą idalej będzie zjazd. Tam plaża jest bardzo
      sympatyczna.
    • Gość: Barni Re: plaze na cyprze IP: *.wnp.univ.szczecin.pl 27.09.04, 14:55
      Plaża ciemna wcale nie znaczy,ze jest brudna. To taka specyfika cypryjska.
      Jeżeli polecice na Wyspy Kanaryjskie to tam plaże są czarne bo wyspy są
      wulkaniczne (z wyjątkiem tych gdzie piasek przywiezino z Sahary) I każdy wie
      jaka to radocha na takiej czarnej plaży. Na Cyprze jest taka sytuacja że jest
      trochę skał wapiennych i one dają jasne plaże i jest trochę skał ciemniejszych
      i z nich piasek też będzie ciemniejszy, ale to nie znaczy, że jest brudny.
      Jak ktoś chce zobaczyć jak wygląda piasek na różnych plażach w świecie to
      zapraszam do Szczecina. Mamy tu w tej chwili kolekcję z 256 miejsc. Z Cypru
      także.
      • Gość: Kasia Re: plaze na cyprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 18:09
        Cypr ogólnie jest ochydny i drogi. Jedyne plaże piaszczyste sa w Aja Napie.
        Bylam w Larnace, a wlasciwie 8 km. za Larnaką, nuda, brud i fatalny Hotel,
        ktory nam zafundowała Triada, tylko jedzenie i towarzystwo bylo super. Nikomu
        nie polecam Cypru!
        • nilhi Re: plaze na cyprze 27.09.04, 22:39
          A ja uwazam ze Cypr jest cudowny. Fakt plaze sa ciemne i moze na pierwszy rzut
          oka wygladaja na brydne, ale wcale takowe nie sa. To nie prawda, ze jedyne
          piaszczeste plaze sa w Aya Napie bo w Lemessos tez, a poza tym jest piekna
          plaza na polnocy na Akamas. Oprocz plaz, morza i pieknych widokow jest jeszcze
          co pozwiedzac. No i oczywiscie mieszkaja tam wspaniali ludzie dzieki ktorym ta
          wyspa ma taki niepowtarzalny klimat. Owszem jest drogo, ale do przezycia, a w
          koncu to wyspa Afrodyty i wymarzone miejsce dla zakochanych:) Polecam-naprawde
          warto
        • Gość: Biedron Re: plaze na cyprze IP: 62.233.167.* 28.09.04, 09:44
          A co widziałaś poza Ayia Napą i Larnaką? Jak można pisać, że Cypr jest
          ohydny???? Miejsce wypoczynku też trzeba umieć wybrać a nie jechać na oślep do
          byle jakiego miejsca. Okolice na trasie Larnaka - Ayia Napa do najpiękniejszych
          nie należą, ale od tego są przewodniki, żeby nie psuć sobie wypoczynku i
          wybierać świadomie. Hotel zafundowałaś sobie sama, bo nie sądzę żeby Triada
          wciskała Ci coś na siłę. Wydawanie opinii o całej wyspie na podstawie niemiłych
          wspomnień z kawalątka wycinku tej wyspy jest absurdalne, żeby nie powiedzieć
          głupie. A że drogi? Oczywiście że drogi, dla nas, choć to jedyny kraj gdzie
          byłam bez wyżywienia w hotelu i nie wspominam tego jako ogołocenia mojej
          kieszeni. Nuda? naprawdę trudno uwierzyć w te słowa i tego komentować już mi
          się nie chce....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka