Dodaj do ulubionych

Star Beach Village Kreta opinie

16.03.16, 12:30
Witam serdecznie,

Planujemy wakacje w tym roku w hotelu Star Beach Village. Po przeczytaniu opinii w internecie mam mętlik w głowie :) może ktoś z Państwa był w tym hotelu w zeszłym sezonie i odpowie mi na kilka pytań :), Jaki jest standard pokoi? szczególnie łazienki? Czy imprezy przy aquaparku są bardzo uciążliwe? Czym faktycznie oprócz powierzchni różnią się pokoje superior? Czy obecność komarów przeszkadza w wypoczynku, szczególnie chodzi mi o dzieci.

pozdrawiam i będę wdzięczna za każdą opinię :)
Obserwuj wątek
    • Gość: sf Re: Star Beach Village Kreta opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.16, 17:24
      Byłem na przełomie maja i czerwca w 2014 r., 2+1. Pokój dość przestronny, dostawka chyba była większa od łóżek:-), łazienka z wanną, czysto, pachnąco, bez przykrych niespodzianek, personel szybko załatwiał zgłaszane sprawy. Podczas naszego pobytu imprezy przy aquaparku nie dokuczały, ale kwiat młodzieży holenderskiej dał popalić wszystkim gościom hotelu. W tzw. wysokim sezonie może być więcej imprez, więc stopery obowiązkowe;-). Komarów nie uświadczyłem.
    • magda3797 Re: Star Beach Village Kreta opinie 21.03.16, 23:15
      Witam. lecę 17.07 i też będę wdzięczna za opinie i porady.
      • mama766 Re: Star Beach Village Kreta opinie 26.04.16, 11:09
        Jak wrócimy z wyjazdu, to na pewno napiszę nasze spostrzeżenia :)
        pozdrawiam
        • magda3797 Re: Star Beach Village Kreta opinie 29.06.16, 23:12
          Witam. Kiedy Pani leci do Star Beach, ponieważ wciąż brak nowych opinii, a ja lecę z rocznym dzieckiem i jestem przerażona. Będę wdzięczna za wszelkie info. Pozdrawiam Magda
          • mama766 Re: Star Beach Village Kreta opinie 08.07.16, 09:34
            Witam,

Hotel duży, składa się z kilkunastu budynków 2 piętrowych. My akurat mieliśmy pokój w budynku głównym. Tam gdzie recepcja. Standard pokoi bardzo zróżnicowany od starszych po nowsze. Nasz pokój był średniej klasy, ale czysty. Pościel i ręczniki wymieniane codziennie. Do przykrycia jest tylko prześcieradło, ale nam to wystarczyło. Jedzenie bardzo dobre, każdy znajdzie coś dla siebie.
            W all inclusive do dyspozycji gości są:
            - restauracja w budynku głównym tam gdzie recepcja - śniadania, lunch, kolacja
            - bar w budynku głównym - napoje i być może jakieś desery, ale nie jestem pewna, bo nie korzystaliśmy
            - ?Cretan Star? Taverna - w środku parku wodnego - tam też można zjeść śniadanie, lunch i kolacje, ale kolacje tylko po wcześniejszej rezerwacji w recepcji.
            - bar bezpośrednio przy zjeżdżalniach - napoje i przekąski - pizza, tosty, frytki.
            - bar niedaleko tawerny w okolicach skoków na bungee - napoje
            - bar przy placu zabaw tam gdzie odbywają się animacje - na pewno serwują napoje, bo z tego korzystaliśmy.
            - restauracja japońska- możliwość zjedzenia kolacji po wcześniejszej rezerwacji u Pani, która się tym zajmuje, można o nią zapytać w recepcji.

Leżaki przy basenach i na plaży są bezpłatne dla gości hotelowych, po terenie chodzą panowie i pobierają opłaty, ale jak się powie, że się jest z hotelu to życzą miłego dnia i idą dalej :) Ręcznik można wypożyczyć w recepcji po zapłaceniu kaucji 10 Euro i codziennie go wymieniać. Nam jeden ręcznik został skradziony z leżaka więc nie odzyskaliśmy tej kwoty.

Dużo atrakcji dla dzieci w każdym wieku. Jest basen przystosowany również dla takich maluchów. z mini zjeżdżalniami.

Podczas naszego pobytu w parku wodnym były dwie imprezy, ale ich zupełnie nie odczuliśmy. Spotkaliśmy Polaków, którzy mieli pokój bliżej kompleksów basenowych i mówili, że głośna muzyka była to dla nich uciążliwa. My za to mieliśmy za oknem tor gokartowy, który generował hałas do godziny 23, ale przy zamkniętym oknie było ok.

Jeśli ma Pani jeszcze jakieś pytania proszę pisać.

pozdrawiam
            Ania

• magda3797 Re: Star Beach Village Kreta opinie 08.07.16, 23:09
              Bardzo dziękuję za odpowiedź. Proszę mi jeszcze napisać, czy jest możliwość wyboru pokoju, bo hotel od dawna jest już wysprzedany. Mnie nie zależy na ciszy, tylko na w miarę odnowionym pokoju i żeby było "wszędzie " blisko, bo moja starsza córka ma 14 lat i chcę mieć ją pod kontrolą. Zawsze dopłacałam do budynku głównego, ale tu nie było takiej opcji, lecę 17.07 z Grecos. Nigdzie nie mogę znaleźć mapy hotelu. Proszę mi jeszcze napisać, czy w hotelu jest dużo Polaków, bo też się boję, że starszej córce będzie brakowało towarzystwa.Hotel jest bardzo drogi, czy uważa Pani, że warty swojej ceny. Ja i tak juz nie mam wyboru, mam nadzieję,że będzie ok. Jeszcze raz dziękuję.Magda
              • mama766 Re: Star Beach Village Kreta opinie 08.07.16, 23:42
                Nie wiem czy jest możliwomożl wybrania pokoju. Podczas naszego pobytu byli Polacy, którzy chcieli zmienić pokój ze względu na niewygodne łóżko i nie było takiej możliwości. Polaków było sporo wiec jest szansa, że córka znajdzie towarzystwo. Wg mnie hotel ze względu na atrakcje jakie zapewnia jest wart swojej ceny. Teren hotelu jest duży i chyba nie da się tak zrobić żeby do wszystkiego było blisko :) życzę udanego urlopu :)
              • doris7711 Re: Star Beach Village Kreta opinie 12.07.16, 15:55
                Właśnie kończymy pobyt w tym hotelu. Na początku dostaliśmy chyba najgorszy pokój z możliwych ( w starej części), na szczęście po interwencji rezydenta dostaliśmy lepszy. Mam mieszane uczucia co do tego hotelu... Z jednej strony jest dobre jedzenie, fajne baseny, nie trzeba walczyć o leżaki na plaży i przy basenach a z drugiej hałas... W ciągu dnia techno imprezy w pianie i dwa razy w tygodniu prawie do 24 bardzo, bardzo głośne dyskoteki. Posiłki (i relaks na leżaku) w takich warunkach nie należą do przyjemnych, poza tym często trudno znaleźć wolny stolik żeby zjeść.Wyjeżdżam stąd zmęczona....
                • magda3797 Re: Star Beach Village Kreta opinie 13.07.16, 11:33
                  To zmartwiła mnie Pani. Proszę napisać w której części hotelu są stare pokoje, jeżeli Pani wie.
                  • Gość: Gosia Re: Star Beach Village Kreta opinie IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.16, 22:20
                    Właśnie wróciliśmy z Krety. Mieszkaliśmy w Royal Belvedere czyli prawie naprzeciwo Star Beach. Dwukrotnie byliśmy w okolicach dźwigu bungee i piany. Hałas piekielny. Byliśmy z 14 latkiem- był zadowolony, że tam nie mieszka. Na terenie Star Beach kręci się sporo obcych osób, bo wejście jest bezpłatne. Plaża po prawej stronie od hotelu o wiele spokojniejsza. Polecam Skansen ok. 500 m na prawo, jeśli lubicie takie atrakcje.
                    • ggw1 Re: Star Beach Village Kreta opinie 14.07.16, 12:46
                      "Obce" osoby kręcą się po Aquaparku - wstęp jest bezpłatny dla wszystkich, korzystanie z leżaków i zjeżdżalni jest płatne dla osób spoza hotelu Star Beach. Podczas wieczornych eventów trzeba wykupić wejściówki... osoby nie zakwaterowane w Star Beach nie mają wstępu i nie wchodzą do części hotelowej.
                      • magda3797 Re: Star Beach Village Kreta opinie 14.07.16, 23:14
                        Dziękuję za opinie,trochę mnie Pani uspokoiła.
                        • ggw1 Re: Star Beach Village Kreta opinie 15.07.16, 09:39
                          Byłam w zeszłym roku i wróciłam bardzo zadowolona. Oczywiście wszystko zależy od tego, kto czego oczekuje od wakacji ... jeśli ktoś szuka spokoju i ciszy, to na pewno nie ta miejscowość ani hotel :)
                          Ale wracając do poprzedniego zapytania zapewniam, że część hotelowa to część hotelowa, nikt spoza gości Star Beach tam się nie kręci. Pilnują tego.
                          Życzę udanych wakacji :)
                          • magda3797 Re: Star Beach Village Kreta opinie 16.07.16, 22:17
                            Dziękuję za opinię. Pozdrawiam
                          • Gość: Tom Re: Star Beach Village Kreta opinie IP: *.static.cyta.gr 05.09.18, 23:07
                            Bzdura,mieszkam w belveder hotel i wchodzę do star beach hotel kiedy chce
    • an.16 Re: Star Beach Village Kreta opinie 24.03.16, 14:35
      Ja tam byłam kilka lat temu. Hotel w porządku, pyszne jedzenie, plaża tuż przy hotelu. Ale ... nigdy nie wróciłabym do Hersonissos. To jeden wielki hałaśliwy bazar. M. zd. toczenie hotelu nie jest dla dzieci. Blisko ruchliwej drogi, pełnej quadów, motocykli. Codzienne disco w pianie itp. Poza tym Kreta w lipcu i sierpniu jest upiornie gorąca. W ciągu dnie w zasadzie nie da się ani spacerować ani zwiedzać. Możesz jedynie moczyć się w basenie albo tkwić na maluteńkiej (choć piaszczystej) plaży. W zeszłym roku byłam na Skopelas. Tam jest przepięknie i naprawdę "grecko": cudowne plaże, miasteczka, zieleń, przejrzysta szmaragdowa woda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka