Gość: agnesha IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.11.04, 13:24 Jade z rodzinka na Thassos z Sindbadem do Astris Sun. Czy ktoś może tam był? Jak tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tania Re: Kto wybiera sie 29 maja 2005r na THASSOS? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.11.04, 16:58 Już wiesz gdzie jedziesz? Pozazdrościć!!! Ja chciałabym w 2005 pojechać na Santorini, ale nie wiem co z tego wyjdzie, bo jest to kierunek podróży zaniedbany ostatnio przez BP. Na Thassos jest; pięknie, mniej turystycznie niż na innych Greckich wyspach, taniej. Na prywatnych forach jest takie pt Grecja hotele i apartamenty Oto co piszą na temat twego hotelu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21755&w=14757069Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Kto wybiera sie 29 maja 2005r na THASSOS? IP: *.pl / *.crowley.pl 16.11.04, 19:52 Na Thassos jest bosko. Byłam i już się nie wybieram, ale i tak zazdroszczę. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala666 Re: do agnesha IP: *.chello.pl 17.11.04, 22:20 coś znalazłam w - GRECJA - hotele i apartamenty Astris Sun (***) - Thassos Autor: claris Data: 08.08.2004 18:31 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Bylismy na Thassos w 2002r z Vingiem/Itaka, na przelomie sierpnia i wrzesnia. Hotelik Astris SUN jest maly, rodzinny, polozony w zatoce Astris, pomiedzy miastami Potos i Aliki. Pokoje są skromnie urzadzone, jest lazienka z prysznicem, TV, lodowka, klimatyzacja [za doplata]. Wszystkie pokoje maja spore balkony [te z widokiem na morze sa od strony dosc glosnej momentami ulicy, lepiej wiec prosic o pokoj z widokiem na basen]. Codziennie pokoje sa sprzatane, reczniki wymieniane - jest bardzo czysto. Basen - calkiem spory [tlumow w nim nigdy nie widzielismy], czysty i przyjemny, przy basenie lezaki i parasole za darmo, jest tez bar serwujacy niezle drinki [ceny niestety nie najnizsze]. Morze/plaza - do plazy niedaleko, trzeba wlasciwie przejsc przez wspomniana juz ulice. Jest to dzika plaza, piaszczysta, niezagospodarowana. W wodzie trzeba uwazac na jezowce, warto miec ABC bo widoki pod woda niezle. Kilkaset metrow dalej jest zagospodarowana plaza [mozna spokojnie dojsc w kwadrans ulica], rowniez piaszczysta, za oplata parasole i lezaki, sa tez tawerny i jakies sklepiki. Jednakze ta jest o wiele bardziej zatloczona. Jedzenie - to zdecydowany minus Astris Sun. Sniadania w formie bufetu, kolacje serwowane przez kelnerow. Na sniadanie codziennie to samo: chleb z rodzaju tostowego, maslo, dzemy, czasami miod, serek, ser zolty [nie zawsze], wedlina [koszmarna z rodzaju mortadela] wymiennie np. z jajkiem badz parowkami na cieplo, ogorki lub pomidory.Kawa, herbata, mleko, jakies muesli, napoj. Kolacje: przystawka, zupa, danie glowne, deser, napoje platne dodatkowo. Czasami wielkie niewypaly, np. pieczony kurczak - majacy sie nijak do greckiej kuchni, czasami niezla mussaka, albo suvlaki. Zupy bardzo srednie, przystawki zdarzaly sie ciekawe. Na deser zwykle owoce: arbuz, brzoskwinie, melony, wyjatkowo lody. Atmosfera: poniewaz hotelik jest niewielki i prowadzony przez grecka rodzine, atmosfera jest bardzo przyjemna, gosci nie jest wiele, wlascicielka zawsze z kazdym sie przywita, zapyta o samopoczucie, podpowie jak zlapac autobus, gdzie sie wybrac... Astris - nieduza wioska, kilkanascie domow, 2 hoteliki, 2 tawerny. Zero rozrywek dlatego tez nie polecamy tego miejsca dla chetnych nocnych atrakcji. Mozna skorzystac z oferty rozrywkowej w miejscowosci Potos, jest to kilkanascie km od Astris, dojazd w ciagu dnia autobusem [jezdza przynajmniej raz na godzine], wieczorem niestety tylko taxi. W Potos mozna takze wypozycyc auto - polecamy 'Potos rent a car' - tanio, szybko i dobrze, auto przywioza do hotelu, potem jak je odstawiamy na miejsce to ktos z obslugi odwiezie Was z powrotem pod hotel. Thassos - wyspa jest cudowna, nie jest jeszcze zadeptana przez turystow, uwaga: NIE spotkalismy tam ANI jednego Niemca! Jest za to sporo Czechow, Polakow, troche Rosjan, Anglikow. Fakt, ze my bylismy na przelomie IX i X wiec te relacje moga byc inne w szczycie sezonu. Na calej wyspie sa piekne plaże, trzeba tylko ich poszukac [polecamy wypozyczyc autko na pare dni i objechac spkojnie cala wyspe, jest ona tak mala, ze zrobienie kolka w 1 dzien to zaden wyczyn]. Podroz - samolotem do Kavali na ladzie, potem autobusem na przeprawe promowa, nastepne okolo godzinke na promie i potem jeszcze troche autobusem po wyspie po drodze wysadzajac turystow w innych hotelach. Troche to trwa, ale da sie przezyc. Podsumowujac: Hotelik jak i miejsce dla osob szukajacych spokojnego wypoczynku, nie wymagajacych luksusow. My bylismy zadowoleni, choc pod koniec 2go tygodnia zaczynalismy juz byc nieco znudzeni. Wyspa naprawde jest mala... ================= Pozdrawiam, Claris /ona/ Odpowiedz Link Zgłoś
olgah1 Re: Kto wybiera sie 29 maja 2005r na THASSOS? 25.11.04, 13:23 HEJ ja sie wybieram !!! jade co prawda do hotelu AKTI a do Twojego jedzie bratowa z mężem i wszyscy sie z nas śmieją że już wykupilismy wczasy... ale widze , ze nie jestesmy odosobnieni... wyjeżdżamy z opola a TY?? pozdrawiam Olga e-mail olgah1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Kto wybiera sie 29 maja 2005r na THASSOS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 16:59 Byłam w tym roku z SINDBADEM na Thassos. Hotele bardzo fajne. Jak masz jakieś pytania chętnie odpowiem. Nie będziecie żałować pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olgah1 Re: Kto wybiera sie 29 maja 2005r na THASSOS? IP: 194.71.85.* 29.11.04, 14:30 Hej. To napisz pare słów jak było?? Byłam już w Grecji na Halkidki spodziewam sie czegoś podobnego . Będę e hotelu AKTI koło Potos , już sie nie moge doczekać ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Kto wybiera sie 29 maja 2005r na THASSOS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 18:38 Uważam, że hotel AKTI to najlepszy wybór. Hotelik bardzo fajny, plaża tylko przez ulicę ( ale nie jest to ulica ruchliwa tylko uliczka dojazdowa do hotelu ), jedzonko w tawernie przy plaży, kucharz Grek, ale wychowywał się w Polsce więc nie ma problemów z porozumiewaniem się, do misteczka 5 minut spacerkiem, super klimaty, wszystko było OK polecam dobry wybór. Jeżeli chodzi o hotel ASTRIS SUN to też OK tylko od cywilizacji dalej ( bez problemów taxi do POTOS około 5 euro ), warto nie będziecie żałować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Kto wybiera sie 29 maja 2005r na THASSOS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 20:45 mam pytanko w katalogu pisze ze do miasteczka jest 5 km a ty piszesz ze 5 min spacerkiem........ napisz proszę jak daleko do chocby najmniejszej cywilizacji jest z obu hoteli akti i astris sun , Gorąco polecam Sindbada byłem z nimi dwukrotnie w Hiszpanii - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala666 Re: do Jacka IP: *.chello.pl 19.12.04, 19:45 Z tego co się ja dowiedziałam to jeżeli ma być cywilizacja, trzeba wybrać hotel Akti, z z Astris Sun do najblizszego misteczka turystycznego jest około 5 km. A najlepiej jak zadzownisz do biura Sindbada np. w Warszawie jest super fachowa obsługa i pełna informacja - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala666 Re: Kto wybiera sie 29 maja 2005r na THASSOS? IP: *.smart.polish / *.polish-airports.com 09.12.04, 09:03 Nie ma się z czego śmiać, na pierwszy turnus do hotelu Astris Sun już brak miejsc. Ja zastanawiam się nad drugim terminem (dziś muszę podjąć decyzję), przeraża mnie trochę bardzo długa podróż, ale "coś za coś". Cena jest bardzo atrakcyjna i co jest bardzo ważne nie znalazłam w archiwum złych opinii dotyczących SINDBADA jak i hoteli które ma w swojej ofercie. Pozdrawiam i być może do zobaczenia na Thassos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apax Re: Kto wybiera sie 29 maja 2005r na THASSOS? IP: *.test.so / 153.19.183.* 14.12.04, 11:56 Byłam na tej wysepce w 2003r. To były moje najpiękniejsze - jak dotąd- wakacje ( a trochę już świata zwiedziłam). Kameralnie,klimatycznie,cichutko, cudne morze,bardzo zróżnicowane plaże ( co kilka kilometrów inny brzeg),dzikie góry, ach...wspominać nawet nie mogę bo mi się łza kręci....Bawiliśmy się z mężem wyjątkowo dobrze :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Kto wybiera sie 29 maja 2005r na THASSOS? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 14:19 Ja się wybieram i pół mojej kochanej rodzinki - będziemy górą i będzie super. Spotkamy się już niedługo. Ja będę w hotelu Astris Sun. Do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruzia Re: Kto wybiera sie 29 maja 2005r na THASSOS? IP: *.crowley.pl 18.05.05, 14:43 bylam w zeszlym roku z itaka w hotelu astris sun,byli tez ludzie ktorzy przyjecali autokarem z sindbadem ,po podrozy byli tak padnieci,ze spali 24 godziny,to jest mankament tego wyjazdu, jedzenie nedzne i bardzo malo ,wokol pustkowie i nudy ,trzeba wypozyczyc samochod,ale wyspa super dzika przyroda ,na zadnej wyspie greckiej takiej nie spotkalam,a troche bylam pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś