Dodaj do ulubionych

Pierwszy raz w Grecji

IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.04, 13:07
Witam wszystkich! Mam zamiar wyjechać w wakacje do Grecji, będzie to moja
pierwsza wizyta w tym krju. Czy możecie napisać, gdzie się udać, co warto
zobaczyc, jakie biuro wybrać, czy jest tam drogo, lepiej jechać w lipcu czy w
sierpniu itp. Za wszystkie rady będę wdzięczna. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • chiara76 Re: Pierwszy raz w Grecji 04.12.04, 15:02
      Grecja jest duża i szeroka. Pierwsze pytanie, Chcesz zwiedzić ląd, czy wyspy?
      czy może którąś w wysp konkretnie?
      Ja zawsze polecam Kretę, najlepiej we wrześniu.
      • Gość: misia Re: Pierwszy raz w Grecji IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.04, 15:29
        Sama jeszcze nie wiem.... A czy na krecie jest coś ciekawego do zwiedzania?
        jak tam mozna fajnie spędzić czas??
        • chiara76 Re: Pierwszy raz w Grecji 04.12.04, 17:56
          zajrzyj na moją stronę podróżniczą, tam poczytasz o moich wyprawach na Kretę i
          Kos i nie tylko:)
          A Wiesz, że ja od razu wiedziałam, o co chodzi w temacie postu? może dziewczyny
          mają co innego w głowie:)
          www.virtualtourist.com/m/71155/
      • Gość: Gościu Re: Pierwszy raz w Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 16:01
        Również polecam Kretę, pięknie jest też na wiosnę - czyli maj. A swoją drogą to
        myślałem, że wątek jest o pierwszym razie w Grecji..:))))) hahahaha
        • Gość: misia Re: Pierwszy raz w Grecji IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.04, 16:06
          Wiesz GOŚCIU ten wątek ma taki tytuł, żeby więcej osób się nim zainteresowało.
          Widac,że jesteś facetem -tylko jedno Ci w głowie!!! Lepiej napisz mi coś o
          Krecie- z jakiego biura leciałeś i w jakim hotelu mieszkałeś, pozdro
          • cortina2 Re: Pierwszy raz w Grecji 04.12.04, 19:17
            Ja mam za soba ten pierwszy raz w Grecji:))) w tym roku to sie stało.Byłam na
            Krecie w2 zachodzniej jej częsci a dokładnie w Kissamos . Byłam z biurem Triada
            na przełomie czerwca i lipca. Było cudownie , zakochałam sei w tym kraju ,
            ciagle tylko myślę o nastepnym wyjeżdzie i chce pojechac w to samo miejsce ,
            wiele jeszcze nie widziałam. Podczas tego pierwszego wyjazdu zwiedziłam
            wszystko co było mozna i na co siła starczyło czyli Samaria , Santorini ( tu
            staowczo za krotko i niestety z angina i gorączka)Elafonissi, miasteczko gdzie
            kręcono greka Zorbe , Chanie (chyba z 4 razy) . I wiele innych miejsc , tam
            gdzie nam sie spodobało tam sie zatrzymaliśmy (jezdzilismy autkiem). Piekne sa
            tam drogi , widoki migoczące z kazdej strony morze, serpentyny ,góry , błekitne
            niebo ,słonce ktore kocham , swietne jedzenie (Taverna Papadakis w Kissamos
            niezapomniane wrazenia smakowe i swietny włascicielz e swoja rodzinka) .
            Hotel nad samym morzem a zokna widok na dwa pólwyspy i granatowo-białe morze.
            jak teraz to wspominam to az mnie sciska w zoładku. teraz juz wiem ze tam
            pojade na nastepne wakacje
            Co do wyboru hotelu polecam wątek załozony przez Neronke o hotelach w Grecji.
            I zycze powodzenia i tylu wrazen co ja.
            aga
    • vivid_pl Zobacz koniecznie Sithonię 04.12.04, 17:05
      pozdrawiam
    • Gość: bah7 Re: Pierwszy raz w Grecji... IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 04.12.04, 17:24
      Na ten pierwszy raz polecam zdecydowanie Oia na Santorini:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=15726239&a=15821769

Pzdr.

bah7

P.S.: Jeśli chodzi Ci tylko o zwiedzanie Grecji, to zacznij od zachodniej
      Krety.
      Ale o tej wyspie na Forum jest pewnie ponad tysiąc postów, w tym parę moich.
      • bebiak Re: Pierwszy raz w Grecji... 04.12.04, 21:49
        Dla mnie Kreta to świetny wybór jak na pierwszy raz w Helladzie:)
        Jeśli maszzamiar doświadczyc klimatów greckich to omijaj szerokim łukiem
        Chersonisos (Limenas Chersonisos - nie to stare): tam Grecji nie ma zupełnie -
        z uszanowaniem dla wszystkich wielbicieli tego miejsca (nie chcę się kłócić
        absolutnie - przedstawiam tylko swoje zdanie).
        Ja mieszkałam w Rethymnonie (jak byłam sama) - dobry punkt wypadkowy na całą
        Kretkę w zasadzie a i miasteczko śliczne:)
        W Limenas Chersonisoss też mieszkałam jak byłam z moim nastolatkiem (i to dla
        niego były wakacje) stąd wiem co piszę:)
        Powodzenia. B.

PS. A poza tym to takie sympatyczne, że nareszcie (po dłuższym czasie) pojawił
        się wątek, który zainteresował wielbicieli Hellady:)
    • gale Re: Pierwszy raz w Grecji 06.12.04, 22:11
      Moim zdaniem Kreta to mily przedsmak roznorodnosci Grecji. Oczywiscie, pomijam
      takie koszmarki jak Iraklio czy Ammoudara, mysle o Rethymno, Chanii, Agios
      Nicholaos, Kastelli.

Z drugiej strony: warto poczytac to Forum, znajdziesz tu informacje o
      miejscach, ktore nalezy omijac szerokim lukiem i o miejscach wartych
      zainteresowania.

Sciskam,
    • jasiek111 Re: Pierwszy raz w Grecji 07.12.04, 12:57
      Ja tradycyjnie powiem , że naprawdę warto zwiedzić Ateny. Jeśli oczywiście
      lubisz aktywny wypoczynek... Byłem w Atenach 10 dni i następnym razem mam
      zamiar pojechać minimum na 20 dni, żeby zobaczyć wszystko co mi zostało w
      Athina i okolicach... Fakt, że jest tam duży tłok, masa ludzi, kamieniste
      plaże, brud, albańczycy, handlarze cygańscy i tym podobne (nie zawsze chciane)
      atrakcje, ale mimo tego warto - choc jest to rzecz gustu. Inaczej niż np Kreta,
      która raczej każdemu się spodoba...

pozdrawiam - jasiek
      • Gość: Gościu Re: Do misi: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 19:22
        O Krecie znajdziesz bardzo informacji dużo na tym forum i to zarówno o
        hotelach, biurach jak i pięknych miejscach godnych zwiedzenia. Jeśli chodzi o
        mnie to spędzam na Krecie praktycznie po pół roku każdego roku (praca) i
        miszkam w Aghios Nikolaos, które kocham! Pozdrawiam
        • bebiak Re: Do Gościa 07.12.04, 19:27
          Gość portalu: Gościu napisał(a):

> Jeśli chodzi o mnie to spędzam na Krecie praktycznie po pół roku każdego roku
          >(praca) i miszkam w Aghios Nikolaos, które kocham!

Ale Ci fajnie Gościu:) W Twoim miasteczku znajduje się jeden z moich ulubionych
          widoczków z Hellady: z góry spojrzenie na to co w przewodnikach określa się
          jako "bezdenne jezioro" choć...
          jak się dobrze przyjrzałam to dno ma a i jeziorem też nie jest:-)))
          Pozdrawiam Cię ciepło. B.

• Gość: Gościu Re: Do bebiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 13:23
            Jeziorem było:)kanał został sztucznie przekopany:) a dno widać tylko przy
            brzegu..:))Pozdrawiam!
            • bebiak Re: Do Gościa 08.12.04, 15:29

> Jeziorem było:)kanał został sztucznie przekopany:) a dno widać tylko przy
              > brzegu..:))Pozdrawiam!

No coś Ty!!! Ja wcale nie zauważam, że to część morza a tego dna - to już
              absolutnie nie:-))

Sam zobacz jak podpisałam jedno zdjęcie na mojej stronce:
              www.betaki.friko.pl/www_a0.htm

Pozdrowionka. B.
        • Gość: Asia Re: Do misi: IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 07.12.04, 23:29
          Polecam Krete Fajną i niedrogą ofertę ma Travel Time, Korfu Open Travel ,
          Chalkidiki jeśli chodzi o kontynent.
          Pozdrawiam i życzę miłych wakacji
    • eosforos Re: Pierwszy raz w Grecji 07.12.04, 21:16
      Hej!
      Peloponez: Grecja w miniaturze. Zwiedzać nie tylko antyki Korinthii i Argolidy,
      ale Mistrę, Monemwazję, Mani... Najlepiej chyba mieć bazę w okolicy Nafplio (w
      Tolo), Kalamaty lub Patras (np. w Diakofto). Jest wszystko, co trzeba: góry,
      morze i zupełnie nie jest turystycznie.
      Najlepiej wiosna, ale jak się nie da to wrzesień.
      Pozdrawiam.
      • greeks Re: Pierwszy raz w Grecji 08.12.04, 07:51
        Tak,tak,tak:) Peloponez to swietny wybór na poczatek. Rzeczywiście esencja
        Grecji. Ja polecałbym baze w okolicach Githionu,dobre miejsce wypadowe i
        misteczko z dość fajnym klimatem. Poza tym z tego rejonu mozna wyskoczyć na
        Kithire(na której niestety nie byłem),albo na wysepkę Elafonissos (absolutne
        cudo-rewelacyjne plaże-polecam)Poza tym cuda Grecji czyli Mistra, Monemvasia w
        zasięgu ręki.Także Mani,jaskinie Diros(bomba)..etc,etc..
        • greeks I jeszcze.. 08.12.04, 08:07
          Jeszcze pytasz o termin wyjazdu..Ja zawsze preferuje czerwiec. Wg mnie to
          najlepszy czas,ponieważ po pierwsze jest juz bardzo ciepło,ale nie gorąco.
          Po drugie-jeszcze jest dość zielono-słonce nie zdążyło wszystkiego spalić;)
          Po trzecie-poczatek sezonu więc tambylcy nie są zmęczeni turystami i to sie
          daje odczuć w podejściu
          Po czwarte-ceny tez sa nizsze niz w lipcu i sierpniu
          Po piate-jest znacznie czyściej jeszcze-turyści nie zdążą naświnić;);)
    • Gość: Gościu Re: Pierwszy raz w Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 13:26
      Dobra, a teraz przejdzmy do sedna sprawy i zajmijmy się faktycznie "pierwszym
      razem" w Grecji..:)) Ja niestety do tych nie należe..ale jak macie ochotę to
      piszcie: gdzie.., kiedy..,z kim..:)))
      • bebiak Re: Pierwszy raz w Grecji 08.12.04, 15:38

> Dobra, a teraz przejdzmy do sedna sprawy i zajmijmy się faktycznie "pierwszym
        > razem" w Grecji..:)) Ja niestety do tych nie należe..ale jak macie ochotę to
        > piszcie: gdzie.., kiedy..,z kim..:)))

GDZIE: ja nadal twierdzę, że na Kretę [choć moją pierwszą WYSPĄ była maleńka
        Folegandros na Cykladach].

KIEDY: wg mnie najlepiej we wrześniu (Kreta - nawet w połowie m-ca): wrzesień w
        Helladzie uwielbiam:-))
        Czerwiec też może być w prozadku ale trudno mi powiedzieć bo nie byłam w
        Helladzie w takim miesiącu;

Z KIM: najlepiej samemu i to wg mnie nie ulega wątpliwości, a jeśli chodzi o
        biura to... ja się nie znam i nie biorę udziału w forumowych awanturkach z
        zasady stąd piszę: nie mam pojęcia :-))
        Raz napisałam kiedyś z jakim biurem jeżdżę najczęściej i ... wyszłam na
        pracownika i reklamowanie stąd... - nie wiem.
        Pzdr. B.
        • Gość: bah7 Re: Pierwszy Raz w Grecji... IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 08.12.04, 21:25
          > Z KIM: najlepiej samemu

Bebiaczku, zlituj się, Gościu zagaja o ten Wasz faktyczny Pierwszy Raz w
          Grecji, a Ty:
          # na Krecie - bardzo miło;
          # we wrześniu - OK;
          # ale żeby najlepiej samemu ?

Pzdr. :D

bah7

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=18282873&a=18286490
          • greeks Re: Pierwszy Raz w Grecji... 09.12.04, 08:19
            Mój "pierwszy raz " w Grecji,był mało romantyczny...;) Za to kilka z następnych
            razów,było całkiem interesujących:)
          • Gość: Gościu Re: Pierwszy Raz w Grecji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 15:24
            Pozdrawiam również misia! Ale jak na razie, nie ma co...najlepiej w "pierwszym
            razie" wypada bebiak:)) Zrobiła to sama!!! WOW!:))
            • bebiak Re: Pierwszy Raz w Grecji... 19.12.04, 01:24

> Ale jak na razie, nie ma co...najlepiej w "pierwszym
              > razie" wypada bebiak:)) Zrobiła to sama!!! WOW!:))

Bosz...... ja tu poważnie i z zaangażowaniem wspieram nowicjusza i wskazuję
              najlepsze moim zdaniem rozwiązania, a Wam w głowie tylko jedno i to gdzie? Na
              przyzwoitym forum Grecja! Zaczerwieniłam się okrutnie:)
              Pozdrowionka. B.
              I wiecie co? Z uwagi na skrzywienie przez Was wątku zaczęłam się właśnie
              zastanawiać jak to było u mnie z tym pierwszym razem z Grecji:-))
              • Gość: bah7 Re: Pierwszy Raz w Grecji... IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 19.12.04, 02:48
                > I wiecie co? Z uwagi na skrzywienie przez Was wątku zaczęłam się właśnie
                > zastanawiać jak to było u mnie z tym pierwszym razem z Grecji:-))

Bebiaczku, nic dziwnego - to i pora odpowiednia, i temat zapewne bardzo miły...
                Ciekawe, czy się z nami podzielisz swymi nocnymi wspomnieniami...

Pozdrawiam serdecznie

bah7
    • Gość: misia Re: Pierwszy raz w Grecji IP: *.visp.energis.pl 09.12.04, 13:52
      Dziekuję wszystkim bardzo za interesujące informacje na temat Grecji. Zaczynam
      się poważnie zastanawiać nad Kretą, mam nadzieję, że piękno tej wysepki
      oczaruje mnie i, że spędze tam cudowne chwile.
      Pozdrawiam wszystkich serdecznie a zwłaszcza GOŚCIA, za jego poczucie
      humoru ;)))
      • Gość: kakokaraluchofonik [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 12:15
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Gościu Pierwszy raz w Grecji:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 16:31
          Bebiaku! No i jak? przypomniałaś już sobie?:) Bo czekamy z niecierpliwością aż
          się w końcu zrehabilitujesz..:))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka