Gość: Grzegorz IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 06.02.05, 12:16 Czy warto wykupić wczasy all inclusive? Gdzie warto, a gdzie nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woman29 Re: Czy warto all inclusive? 06.02.05, 13:41 Temat powracajacy jak bumernag, tylez samo zwolennikow, co przeciwnikow.To zalezy czy jedziesz z dziecmi czy tylko osoby dorosle, podobno jak z dziecmi to ma to sens.Jesli masz zamiar 2 tyg spedzic przy basenie tez ma to sens,natomista jesli zamierzasz co nieco pozwiedzac to nie ma to racji bytu, po co placic za cos z czego nie bedziesz korzystal.Poza tym all inkl. w kazdym hotelu wyglada nieco inaczej- w jednym faktycznie widzisz za co placisz a w innym mala kiszka.Ja osobiscie z tego nie korzystalam i na razie nie zamierzam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jagnak Re: Czy warto all inclusive? 07.02.05, 22:43 ja też uważam jak w pierwszym odzewie. ciekawa jestem, czy osoba z drugiego postu była z małymi dziećmi w Egipcie i co wtedy, gdzie jeść? jak malec jest głodny lub chce pić to cyk i już ma... a rzeczywiście jak się jedzie w same dorosłe osoby to szkoda żeby taki drobiazg trzymał nas przy basene, chyba że jesteś tak zmęczony/a???? Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Czy warto all inclusive? 08.02.05, 07:00 > osoba z drugiego postu była z małymi dziećmi w Egipcie Ani z malymi, ani z dziecmi, ani w Egipcie nie bylem. Moje stanowisko jest wylacznie wyrazem subiektywnego przekonania. Skoro cos takiego jak AI istnieje i funkcjonuje z powodzeniem, to oznacza, ze sa ludzie - i jest ich zapewne wielu - ktorych subiektywne przekonanie jest inne. Poniewaz nie watpie w intelekt pytajacego, zakladam ze pyta o subiektywne odczucia, i takim tez sie dziele. Milego, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqrq Re: Czy warto all inclusive? IP: 195.94.211.* 09.02.05, 09:55 All inclusive przywiązuje turystę do hotelu i skutecznie ogranicza możliwości poznawcze wyjazdu. Jeśli jednak nie zależy nam na zobaczeniu czegokolwiek a jedynie na słodkim lenistwie, można taką opcję rozważyć (osobiscie nigdy w życiu bym się na to nie zdecydował, podejrzewam że już drugiego dnia miałbym dosyć tkwienia nad basenem w oczekiwaniu na kolejne posiłki, drinki itp.) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re:Warto w Clubie Med IP: *.athens.access.acn.gr 25.02.05, 22:50 To zalezy od tego czy chy chcecie zwiedzac wtedy nie oplaca sie all inclusive,natomiast jezeli nie bedziecie zwiedzac to polecam goraco Club Med w Grecji Grecolimano Evia,doslownie wszystko jest inclusive wszelkie sporty,jedzenie wysmienite,miejsce piekne po prostu raj jezeli ktos chce odpoczac,dobrze zjesc napic sie dobrego wina,jezeli ma sie dzieci to jest idealne miejsce dlatego ze jest tam dzieciecy Mini club w ktorym pod dobra opieka bawia sie,maluja,naprawde dobrze organizuja im czas a rodzice moga wtenczas odpoczac,organizowane sa tez jednodniowe wycieczki do Aten czy na jakac wyspe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re:Warto w Clubie Med IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 22:31 oczywiście, że warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agak Re: Czy warto all inclusive? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 15:44 Nie byłam nigdy, na wczasach all inclusive, ale za miesiąc wyjeżdżam własnie na takie wczasy na Rodos, skusiliśmy się na to z mężem, ponieważ jedziemy z rocznym dzieckiem, a z drugiej strony będąc kilkakrotnie na pobytach typu HP na dodatkowe posiłki i napoje wydaliśmy więcej niż kosztowałyby nas wczasy all inclusive, tyle tylko, że nie rozwiązuje to problemu zwiedzania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rogro Re: Czy warto all inclusive? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 07:41 A ja od jakiegoś czasu jeżdże tylko z AI - TUI lub ostatecznie Neckermann. To fakt, drogo. Ale: dzieci są z głowy, bo mają wszystkiego w opór: picie, lody, ciastka, jedzonko, owoce - to juz wystarczajacy argument. O jedzenie żadnej troski - wszystkiego w opór, cały czas. Drinki, także alkoholowe - w opór, cały czas, a nie tylko po horrendalnych cenach i do posiłków. A jak jadę zwiedzać, to jeszcze mi dają lunch packet na drogę. Wszystko zalezy od podejścia - ja nie czuje się przywiazany do leżaka, i nie mam obowiązku zjadac wszystkiego co dają, bo zapłacone. A po okolicznych knajpkach też zwykle chodzę. Moja rodzina (i znajomi też) bardzo sobie chwalimy AI - i chyba tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etaltravel może to być pułapka IP: *.zax.pl / *.zax.pl 03.04.05, 17:37 znajomi z nimiec wzięli AI w Egipcie. zrobili to pierwszy i ostatni raz. Chodzili pijania od rana do wieczora i utyli. Wogóle nie wypoczeli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: może to być pułapka IP: *.c.net.pl 03.04.05, 20:30 Potwierdzę opinię przedmówczyni, opcja wypoczywania z nieograniczonym (lub prawie nieograniczonym) jedzeniem i piciem (także alkoholu), jeśli ma się słabą wolę, niesie ryzyko sporego przytycia w krótkim czasie i rozpicia się. Jednak muszę przyznać, że to miła, choć w niebezpieczna, forma wypoczynku, błogiego relaksu. Odpowiedz Link Zgłoś