Dodaj do ulubionych

Rodos przełom maj czerwiec

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 00:27
Rodos przełom maj czerwiec
jaki hotel lub apartament wybrac,
czy brac wyzywienie,
jakie wycieczki fakultatywne- jade z Triady,
czy wykupic te wycieczki na miejscu jakie biuro podróży,
jak serfowanie, koszt ewentualnego wyzywienia, rozrywka itp..
JAK KTOS BYŁ I ,MOZE SIE PODZIELIC DOSWIADCZENIEM BĘDE WDZIĘCZNY
POZDRAWIAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: mag Re: Rodos przełom maj czerwiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 21:22
      Radzę wypożyczyć samochód i samemu zwiedzać,jedziesz gdzie chcesz, zwiedzasz
      jak długo chcesz prawdziwa frajda.
      Pozdrawiam
    • basbusaa Re: Rodos przełom maj czerwiec 01.03.05, 11:09
      Najlepiej wypożyczyć samochód + kupić dobry przewodnik. Wyspa jest mała także w
      2 dni obejrzycie wszystko. Samochody tanie, ale najlepiej jak jest 4 osoby to
      już wogóle wychodzą grosze. Wycieczek fakultatywnych nie polecam, bo osoby
      które na nich były nie za bardzo były zadowolone. Rozczarowała mnie też tak
      zachwalana Dolina Motyli. Ogólnie jednak fajna wysepka.
      • Gość: Omen Re: Rodos przełom maj czerwiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 20:24
        Ok dzieki a jak kwestia zakwaterowania co radzicie, jakie sa koszty wyżywienia
        • Gość: mag Re: Rodos przełom maj czerwiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 22:54
          To zależy co lubisz.W apartamentach bez wyżywienia nie jesteś uwiązany,żeby
          wracać na posiłki. Chociaż w hotelach z wyzywieniem obiadokolacje sa od 19-21-
          to się zdąży. To już kwestia gustu.Ja byłam w hotelu z wyżywieniem i jestem
          zadowolona - jedzenie było super, (pomijając śniadania kontynentalne jak
          wszędzie). Kupowaliśmy lunch, aby nacieszyć się wspaniałym greckim jedzonkiem.
          Pozdrawiam
    • Gość: Omen Re: Rodos przełom maj czerwiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 21:18
      Na jakie wycieczki warto pojechać??????????
    • elinida My jedziemy... z Triada na Rodos..... 07.03.05, 22:16
      Hej,
      Ja wraz z kolezanką rowniez wybieramy się na Rodos z Triada (z Warszawy, wylot
      19.05). Mamy wykupione tylko zakwaterowanie w apartamentach. Wyzywienie we
      wlasnym zakresie, zwlaszcza, ze zamierzamy duzo zwiedzac, plywac po wyspach, w
      takim przypadku nie jest wskazane wykupywanie wyzywienia, ponieważ duzo
      posilkow przepada. Zamierzamy miedzy innymi odwiedzic 7 wysp (w tym malenką
      Telendos z przepieknymi zachodami slonca) i zobaczyc na nich najwazniejsze
      rzeczy. Zamierzamy takze zwiedzic cala wyspe Rodos, zobaczyc wszystko co warte
      jest obejrzenia, dotrzec do miejsc, gdzie nie docierają wycieczki fakultatywne
      organizowane przez biura podrozy. Juz dzis przygotowujemy się bardzo powaznie
      do tych wypraw. Takze poszukujemy osób (z prawem jazdy), zainteresowanych
      wyprawą po wyspie Rodos samochodem, w celu zmniejszenia kosztow tej wyprawy.
      Jesli bylbys zainteresowany taka wyprawa, obejmujaca cala wyspe, napisz,
      udzielę Ci szczegolowych informacji co do naszych planow.
      Pozdrawiam
      Eli elinida@op.pl
      • g_shark Re: My jedziemy... z Triada na Rodos..... 08.03.05, 08:05
        elinida napisała:
        > Zamierzamy takze zwiedzic cala wyspe Rodos, zobaczyc wszystko co warte
        > jest obejrzenia, dotrzec do miejsc, gdzie nie docierają wycieczki fakultatywne
        > organizowane przez biura podrozy.
        Napisz proszę,co Wasz program zwiedzania Rodos obejmuje.
        • elinida wyslalam... 09.03.05, 01:57
          Wysłałam plan zwiedzenia Rodos na mejla gazetowego g_shark@gazeta.pl.
          Pozdrawiam
          Eli

• g_shark Re: wyslalam... 09.03.05, 10:10
            elinida napisała:
            > Wysłałam plan zwiedzenia Rodos na mejla gazetowego g_shark@gazeta.pl.

Bardzo dziękuję! Odezwę się po zapoznaniu z planem.
            Pozdrawiam
            • Gość: Maraska Re: wyslalam... IP: *.zr.univ.gda.pl 09.03.05, 13:07
              Hej
              elinda a czy jest szansa zebym tez taki plan dostala??? Wpradzie do Was nie
              dolacze, ale chcialabym sie wybrac na Rodos w te wakacje wiec takie informacje
              bardzo, bardzo by mi sie przydaly.
              Jesli to nie bylby problem to prosze na adres bebicka@o2.pl
              z gory dziekuje
              pozdrawiam
              Maraska
              • neronka Wycieczki po Rodos 09.03.05, 14:32
                Witam
                Ponieważ od tego sezonu wynajmujemy tez auta na Rodos - jestem na etapie
                przygotowywania opisu miejsc wartych do samodzielnego obejrzenia na Rodos.
                Na razie podsyłam Wam mała ściąge (tyle że po angielsku):

- Lindos (approx. 50 km from Rhodes-town) is one of the island's major tourist
                attractions. The village has perfectly preserved its medieval character, with
                pebble-covered streets and whitewashed houses built on a slope just over the
                sea. A series of steps lead to the ancient Acropolis with its Doric Temple of
                Athena. In the village you can visit the Byzantine church covered with
                eighteenth century frescoes. In the recent years, some 15th century houses have
                been declared traditional buildings to be preserved and can be visited.

- Tsambika beach - is located approx. 25 km from Rhodes-town and 1 1/2 km from
                the main road Rhodes - Lindos. This beautiful and naturally landscaped beach,
                offers everything a visitor would want to have while on holiday (crystal clear
                waters and a nice golden sandy beach). Don't miss this fantastic beach! On the
                main road Rhodes - Lindos also a road runs to the left leading to a hill crowned
                by the small church Kyra Tsambika. After 3/4 of this way you must park the car.
                The rest of the way you must walk. For this effort you are compensated with a
                wonderful view.

- Archangelos (30 km south of Rhodes-town) is the largest village of Rhodes,
                overlooked by a crumbling castle (1467) and surrounded by extensive orange and
                lemon plantations, olive groves and vineyards. Apart from the fine agricultural
                products, the village is famous for its traditional carpets and its goat leather
                boots. Other characteristics of the village are the striking colours used for
                the painting of the different elements of the houses.

- Prassonissi lies at the southern end of the island Rhodes. Prassonissi, which
                is actually an island, is connected to the main body of Rhodes by a long
                sandbank. The sea on the east side of the sandbank is calm; the sea on west side
                is rough. You can only reach this beach with a car or motorcycle. In front of
                the beach there are some restaurants and two small hotels. But you can eat also
                in the small village Kattavia with many taverns and restaurants (8 km from
                Prassonissi).

- Glystra beach Approx. 3 km behind Lardos in a southerly direction lies the
                small Glystra beach. You can only reach this beach with a car or a motorcycle.
                The beach lies below the Coast Street directly behind a sharp bend. On this
                beach it's very quiet. Sun beds and sunshades are available for hire. A small
                restaurant is located directly on the beach. This is only an example, because it
                gives in the south of the island many quiet beaches and bays which you can reach
                with a car comfortably.

- The Anthony Quinn bay lies at the East Coast (approx. 17 km from Rhodes-town
                or 3 km behind Faliraki) in a wonderful cove. The beach consists of sand,
                pebbles and stones. Sun beds and sunshades are available for hire. A small
                tavern is above the cove.
                - Mandraki - Harbour, - One of the most frequented spots of the city is the
                ancient harbour - today called Mandraki harbour - with the statue of the male
                and the female deer at its entrance. Tradition tells us that this was where the
                famous Colossus of Rhodes, one of the seven wonders of the ancient world, stood.
                On a long pier stand the three old windmills and at its northern end the
                Fortress of St. Nicholas with the lighthouse. From the Mandraki harbour the
                small excursion ships depart for daily cruises to Lindos, Symi, Kallithea (for
                diving) and different beaches at the East Coast.

- The medieval town (or the old town) is a living monument. It is a
                well-preserved centre where many Rhodians live and work. The medieval town
                developed around a fortress that was most probably built after the earthquake of
                515. The Street of the Knights is the best-preserved street from the period of
                the Knights and leads uphill to the Grand Master's Palace. The Chora to the
                south, with Socrates Street (the old market) with Suleiman's mosque and the
                clock tower. Hora was the area for the bourgeois.
                • elinida Neronka.... 09.03.05, 17:16
                  Witaj Neronka...
                  A gdzie na Rodos macie wypozyczalnie? I po ile wynajmowanie samochodow? A masz
                  gdzies warunki wypozyczenia?
                  Bardzo chetnie sie zapoznam z tymi informacjami.
                  Moj mejl: elinida@op.pl
                  Pozdrawiam
                  Eli
                  • neronka Re: Neronka.... 09.03.05, 17:51
                    Wypozyczalnia jest w Faliraki.
                    Ma ponad 65 samochodów i zapewnia dla naszych klientów bezpłatny dowóz aut pod
                    każdy hotel na wyspie.
                    Strona internetowa po polsku jest w trakcie tworzenia ale wysłałam ci pełną
                    informację wraz z cenami na maila.
                    • iza47 Re: Neronka.... 09.03.05, 22:26
                      Czy ja też mogę dostać? Wybieram się w czerwcu właśnie do Faliraki. Pzdr
                      • neronka Re: Neronka.... 10.03.05, 10:17
                        No pewnie.
                        Już wysłane.
                        • Gość: ajkaaa Re: Neronka.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 11:19
                          Będę w Faliraki na przełomie kwietnia i maja i też dołączam prośbę o info do
                          neronki. Mój mail aja23@autograf.pl . Z góry wielkie dzięki!
                    • Gość: Belika Re: Neronka.... JA TEŻ POPROSZĘ OFERTĘ :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 12:29
                      pothia@poczta.onet.pl

Będziemy w Ixii w II poł sierpnia
                      • neronka Re: Neronka.... JA TEŻ POPROSZĘ OFERTĘ :) 10.03.05, 13:05
                        wysłane
                        • Gość: Belika Re: Neronka.... JA TEŻ POPROSZĘ OFERTĘ :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 13:24
                          otrzymane, dzięki :)

Wygląda nieźle. Odezwę się.
                          • Gość: Maraska Neronka.... JA TEŻ POPROSZĘ OFERTĘ :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 22:31
                            Czesc Daga
                            moge tez prosci o oferte na maila?
                            bebicka@o2.pl
                            mam nadzieje ze Rodos w tym roku wiec gormadze informacje:-)
                            pozdrawiam dzieki
                            maraska
                            • neronka Re: Neronka.... JA TEŻ POPROSZĘ OFERTĘ :) 11.03.05, 11:30
                              Maraska
                              Ale się zgrałyśmy.
                              Widziałam że szukasz naszych cen na wakacje.pl i odpisałam ci ale na adres:
                              bebicka@onet.pl, myslę że doszło?
                              • Gość: Maraska Re: Neronka.... JA TEŻ POPROSZĘ OFERTĘ :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 12:13
                                Hej
                                Faktycznie:-)
                                tak cennik doszedl, dzieki raz jeszcze
                                pozdrawiam
                                maraska
                              • Gość: agusia Re: Neronka.... JA TEŻ POPROSZĘ OFERTĘ :) IP: *.stacje.agora.pl 30.03.05, 14:11
                                Czy mozecie mi rowniez podeslac wspominany w watkach plan zwiedzania i oferte
                                wypozyczalni? Bede bardzo wdzieczna:-) Wybieram sie na Rodos w sierpniu i
                                dopiero rozpoczynam rekonesans. A moze moglybyscie polecic mi rowniez jakies
                                fajne zakwaterowanie? Jade z przyjaciolka i dziecmi (chlopcy 10-12 lat)... W
                                jednym z watkow ktos wspominal iz Rodos mozna zwiedzic w ciagu 2 dni... Czy to
                                prawda? To moze jadac na 15 dni jednak warto wykupic all inclusive? Co o tym
                                sadzicie?

Bardzo, bardzo dziekuje za wszelkie przeslane mi informacje i zycze udanego
                                urlopu...
                                agusia@gazeta.pl
                    • Gość: ula Re: Neronka.... IP: 195.136.120.* 31.03.05, 15:20
                      czy mogę rowniez poprosić o cennik, będę w Faliraki w sierpniu i przyda się
                      info o cenach wypożyczanych samochów

wielkie dzięki
                      • neronka Do Uli 31.03.05, 15:37
                        Oczywiście Ula tylko podaj na siebie jakiś namiar albo napisz na maila:
                        neronka@gazeta.pl
                        lub
                        autoway_polska@wp.pl
                        lub
                        daga@autoway.gr
    • nathall Do neronki:)))) Re: Rodos przełom maj czerwiec 13.03.05, 17:40
      Lecimy na Rodos 26 maja na 2 tyg. Chcielibyśmy wynająć smochód na ok. 3 dni. Czy
      mogę się dołączyć do prośby o ceny wypożyczenia samochodu w tym okresie? Dzięki
      wielkie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka