alba-ana 15.08.13, 10:15 Dlaczego Albanczycy maja zła opinie ?? nie rozumiem , mój chłopak jest kochany nie zamieniłabym go na żadnego innego , Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stora2412 Re: Mój Albański chłopak 03.09.13, 10:54 Z ta opinia Albanczykow jest troche tak jak z opinia, ze Polacy kradną. Troche prawdy w tym jest, ale czy ty kradniesz, czy ja kradne, czy wiekszosc forumowiczow kradnie? Nie sadze. Jeśli jakaś dziewczyna została skrzywdzona w jakis sposob przez Albanczyka to bardzo łatwo będzie generalozowac i ostrzegac inne przed Albanczykami. A ja uważam, ze dziewczyny często same sa sobie winne bo albo sa głupie, ślepe, naiwne, albo puszczalskie, a wiadomo, ze tych ostatnich faceci nie szanują nie ważne czy Polak czy Albanczyk, pobawi sie taka troche i kopnie w tyłek. Na idiotę natomiast mozna trafić na całej kuli ziemskiej i każda kobieta powinna byc ostrożna w doborze partnera i ojca swoich dzieci. Jednym słowem trzeba mieć oczy i uszy szeroko otwarte i pamiętać, ze na poczatku znajomosci czy związku każdy chce pokazać sie od jaknajlepszej strony, a to jaki ten człowiek jest naprawde będzie sie okazywać z czasem. Odpowiedz Link
nidur Re: Mój Albański chłopak 03.09.13, 20:04 Mają złą opinie bo niestety nie mało jest takich niekulturalnych albańczyków (ja sam jestem albańczykiem i się przyznam do tego) a z drugiej strony stereotypów na świecie jest mnóstwo i ludzie czasami uwielbiają stworzyć stereotypy. Myślę ze z czasem to się zmienia. Pozdrawiam Odpowiedz Link
stora2412 Re: Mój Albański chłopak 03.09.13, 21:11 A ja ci powiem, ze jest bardzo duzo niekulturalnych Wlochow, Anglikow czy Polakow. Albania jest biednym krajem, wciaz za malo ludzi tam jezdzi wiec tym latwiej o stereotypy. Ja mam zle zdanie o Turkach, ale nigdy w Turcji nie bylam. Jak pojade byc moze zmienie zdanie. Moj chlopak jest Albanczykiem I kiedys mial zle zdanie o Polakach, ze pijaki brudne itp. troche bylo mi przykro, ale niestety we Wloszech jak lezal pijany na lawce albo pod drzewem, to napewno byl to Polak, takze taki obraz mu sie utrwalil. Ale jak przyjechal do Polski pare razy I popracowal troche z Polakami to byl naprawde pod wrazeniem I jego opinia o Polakach zmienila sie o 180 stopni. A w Albanii mieszkaja bardzo sympatyczni, mili I goscinni ludzie, takze ktos kto tam nie byl I ocenia calosc po kilku negatywnych przykladach nic tak naprawde o ty narodzie nie wie. Odpowiedz Link
paddymalone Re: Mój Albański chłopak 06.10.13, 21:16 Dlaczego Albanczycy maja zła opinie ?? nie rozumiem Poczekaj pare lat. Zrozumiesz. Wszystkie przedzej czy później rozumieją... Odpowiedz Link
nidur Re: Mój Albański chłopak 07.10.13, 12:04 paddymalone napisał(a): > Dlaczego Albanczycy maja zła opinie ?? nie rozumiem > > Poczekaj pare lat. Zrozumiesz. > Wszystkie przedzej czy później rozumieją... Sa sporo Polek (i nie tylko) ktore maja nie tylko pare lat ale wiele lat z Albanczykiem i maja dzieci, rodzinie, dom (nawet kilka domy). Czyli robia mnie wiecej normalna zycie. jesli masz repliki prosze bardzo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
paddymalone Re: Mój Albański chłopak 07.10.13, 13:42 To jest, chlopie, zderzenie cywilizacji. Gosciu, który z mlekiem matki wyssal, ze kobieta jest rzecza, i jego partnerka, udupiona przez wiez z potomstwem. Mam okazje wlasnie obserwować na zywo taka historie... Odpowiedz Link
nidur Re: Mój Albański chłopak 07.10.13, 16:01 paddymalone napisał(a): > To jest, chlopie, zderzenie cywilizacji. > Gosciu, który z mlekiem matki wyssal, ze kobieta jest rzecza, > i jego partnerka, udupiona przez wiez z potomstwem. > Mam okazje wlasnie obserwować na zywo taka historie... To jest prawda ze takie rzeczywistyosci tam istnieja ale ja widzialem tez kobiety ktore pracuja, studiuja, prowadzaja dzilalnosc gospodarcza, na wyzych uczelniach wiekszosc sa kobiet niz facetow itp. Wiec na pytanie dlaczego Albanczycy maja zla opinie w moim zdaniu odpowiedz jest to co wczesniej napisalem ze sami Albanczycy sa sobie winny (bo nie rzadko mozna trafic na niekulturalnych) i drugi powod jest to ze ludzie uwielbiaja stereotypy (akurat to co Pani/Pan robi pisujac tej dziewczyny ze napewno ten twoj alabnczyk bedzie zly). Fajnie by bylo gdyby tez w Albanii bylo tak pieknie i doskonale jak w Polsce ale niestety co zrobic... taki jest swiat. Swiat nie zaczyna sie w Warszawie i nie skonczy sie w Londynie a w centrum Paryz. Swiat jest troche wiekszy i mozna spotkac wiele roznych rzeczy. Odpowiedz Link
paddymalone Re: Mój Albański chłopak 07.10.13, 16:50 Zycze Albanii i Albanczykom wszystkiego najlepszego. Dziewczyna zapytala, dlaczego rodacy jej chłopaka maja opinie, jaką mają. Zaproponowalem, żeby dala szanse czasowi, to się dowie. Mam nadzieje (nikłą), ze się myliłem... Odpowiedz Link
nidur Re: Mój Albański chłopak 08.10.13, 07:42 paddymalone napisał(a): > Zycze Albanii i Albanczykom wszystkiego najlepszego. > Dziewczyna zapytala, dlaczego rodacy jej chłopaka maja opinie, jaką mają. > Zaproponowalem, żeby dala szanse czasowi, to się dowie. > Mam nadzieje (nikłą), ze się myliłem... Co czas pokaze to nic nie znaczy, bo jak bedzie to udany zwiazek na pewno nie bedzie ani pierwszy ani ostatny udany zwiazek polsko-albanski a jesli nie bedzie udany i tak nie bedzie to ani pierwszy ani ostatny nie udany. Sa ludzie z tego kraju ktorzy spokojnie mogo byc bardzo fajny jako partner zyciowy a sa tez takich jak mowisz ze moga zmienic zycie drugiego clowieka na koszmar. Odpowiedz Link
alba-ana Re: Mój Albański chłopak 11.10.13, 18:03 Chciałam bardzo wszystkim podziekować za pozytywne jak i negatywne wypowiedzi na temat Albańczyków, po tej wypowiedzi,cytuje Co czas pokaze to nic nie znaczy, bo jak bedzie to udany zwiazek na pewno nie bedzie ani pierwszy ani ostatny udany zwiazek polsko-albanski a jesli nie bedzie udany i tak nie bedzie to ani pierwszy ani ostatny nie udany. Sa ludzie z tego kraju ktorzy spokojnie mogo byc bardzo fajny jako partner zyciowy a sa tez takich jak mowisz ze moga zmienic zycie drugiego czlowieka na koszmar. nic dodac nic ująć , bardzo madra wypowiedz dziękuje Odpowiedz Link
stora2412 Re: Mój Albański chłopak 12.10.13, 20:57 Hmmm, ja z moim jestem od 16 lat (sama nie moge uwierzyc jak ten czas leci) czy to dosc czasu czy wciaz za malo dla ciebie, zeby sie na nim poznac? Znam cala jego rodzine, widze jak traktuja matki, siostry, zony, corki. Sa tacy, ktorzy biora za zone kobiete samodzielna, wyksztalcona, ktora nie bedzie siedziec w domu, a sa tacy, ze wola przyslowiowa kure domowe, w Polsce tez znam takie 5 dzieci i nawet nie mysli szukac pracy. Ludzie nie byli nigdy w Albanii, ale wystarczy ze uslysza, ze jest taki i taki procent muzulmanow i juz generalizowanie gotowe, ze z mlekiem matki to i tamto wyssane. A prawda jest taka, ze w Albanii muzulmanin je wieprzowine, pije alcohol, a muzulmanka opala sie w bikini, albanscy muzulmanie przez tych prawdziwych uznawani sa za heterykow, a nie muzulmanow. Odpowiedz Link
asteraki22 Re: Mój Albański chłopak 01.11.13, 18:04 ...po 14 latach malzenstwa dotarlo do mnie i postawilam kropke nad i !!!! Odpowiedz Link
asteraki22 moj albanski maz/nie maz 01.11.13, 18:10 ...po 14 latach malzenstwa dotarlo do mnie i postawilam kropke nad i !!! Odpowiedz Link
nadine000 Re: Mój Albański chłopak 12.10.13, 21:31 Ja tez... Juz od 5 lat szczesliwa zona Odpowiedz Link
nadine000 Re: Mój Albański chłopak 12.10.13, 21:37 Gdzie mieszkacie ze swoimi ukochanymi albanczykami ??? Odpowiedz Link
paddymalone Re: Mój Albański chłopak 13.10.13, 09:35 z mlekiem matki to i tamto wyssane To jak to w końcu jest? Jak z ta opinia, o której pisze zalozycielka watku? Prawda? Nieprawda?? Odpowiedz Link
nadine000 Re: Mój Albański chłopak 13.10.13, 19:32 Mysle ze trzeba trafic wlasnie na odpowiedniego czlowieka... Ja mojego bym tez na zadnego innego nie wymienila, jest takim cudownym czlowiekiem... jestesmy 5 lat po slubie, jest super tata i mezem... A co do tej opinii o albanczykach to szkoda ze ocenia sie wszystkich tak samo zle, o nas polakach tez mowi sie ze zlodziejami jestesmy... Prawda?! Odpowiedz Link
stora2412 Re: Mój Albański chłopak 13.10.13, 20:01 I prawda i nie prawda...Jak z tym, ze Polak to zlodziej i pijak - prawda to czy nie? Ano wlasnie, zalezy od czlowieka i z Albanczykami jest tak samo. Odpowiedz Link
nadine000 Re: Mój Albański chłopak 13.10.13, 21:02 Ja w DE, macie dzieci, chodzi mi o to jakto bedzie dla dziecka uczyc sie trzech jezykow naraz...jedt to mozliwe?? Czy uczyc tylko jednego?? Odpowiedz Link
iwi41 Re: Mój Albański chłopak 14.10.13, 10:55 My razem 9 lat mieszkamy w PL i nasze dziecko 5l jest dwujęzyczne(pl+alb),oczywiście zasób słów po albańsku o wiele mniejszy niż po polsku,ale jakoś tam się dogaduje "kytając"(jak nie wie jak coś powiedzieć to jest po prostu i kete alba ca asht kjo).U nas w domu obowiązuje OPOL (jedna osoba jeden język)mąż w życiu do córki po polsku się nie odezwał mimo iż umie,mi natomiast na początku zdarzało się po albańsku z nią się bawić.Na pewno da się nauczyć dziecko dwóch języków,ale żeby to wyszło oboje rodziców muszą przynajmniej jakieś podstawowe zwroty w tym drugim języku znać.Dodam,że dwujęzyczne dzieci potem łatwiej się uczą obcych języków bo dla niego to normalne,że raz jest piłka a raz topi. Odpowiedz Link
elvanna1985 Re: Mój Albański chłopak 11.11.13, 01:53 Hej mieszkamy e niemczech po döubie jedtedmy 5 lat i jest superrr Odpowiedz Link