Dodaj do ulubionych

AUTEM do Grecji - przez YUG/MC

IP: *.bielsko.msk.pl 22.06.02, 14:15
Był ktoś?? Wiem, że polska ZK już obowiązuje w YUG, więc ten koszt odpada: a
wizy zniosą znowu w tym roku, albo już znieśli?
Jak z bezpieczeństwem przez YUG - podobno jest też dużo łapanek policyjnych:
może lepiej przez YUG przejechać nocą?
Jakie koszty autostrad i na granicy i ile się czeka?
Jakoś tak się złożyło, że byłem już w wielu krajach, ale w Grecji nie: byłem aż
pod granicą czarnogórsko-albańską, w HR, ESP i wielu innych krajach.
Jako że przez YUG jest to trasa najszybsza i najkrótsza - myśląc o Grecji nie-
samolotem, właśnie tą trasę biorę głównie pod uwagę.
Wszystkie uwagi mile widziane - jakby ktoś znał stan jakościowy, ilościowy i
ceny kempingów w Grecji - to też proszę!
Pozdrawiam!
KICUR - kocuras@go2.pl
GG2823614
Obserwuj wątek
    • Gość: Kicur Re: AUTEM do Grecji - przez YUG/MC IP: *.bielsko.msk.pl 27.06.02, 08:53
      Dziękuję za odzew..., he, he.... ;)
    • robbeb Re: AUTEM do Grecji - przez YUG/MC 01.07.02, 18:12
      Może jednak ktoś odpowie? Ja też wybieram się pod koniec lipca samochodem przez
      Jugosławie. W biurze tur. powiedziano mi, że opłata przejazdowa pobierana jest
      na granicy w wysokości ok. 6 EURO, ale ambasada podaje że trzeba wykupić wize
      za 60 EURO. Jeżeli ktoś był, to prosze o info.
      • Gość: Dany Re: AUTEM do Grecji - przez YUG/MC IP: *.w3cache.trzebnica.net / 10.17.64.* / *.router.trzebnica.net 20.07.02, 21:34
        Czy jest ktoś, kto już był w tym roku samochodem w Grecji i jechał przec YUG?
        • Gość: Ufok Re: AUTEM do Grecji - przez YUG/MC IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 09:24
          Pomimo tego że do grecji podróżuję autobusem to napisze wam moje spostrzeżenia
          bo w tym roku jade tam po raz 3 i zawsze przez jugosławie. Wiem że to są
          troszke inne zasady ale powiem wam jedno że z roku na rok jest lepiej tzn
          policja mniej zatrzymuje, mniej łapówek się płaci ale dalej to taki kraj
          bezprawia masz kase to rządzisz, wiem że główne drogi są patrolowane ale lepiej
          w nocy się nie zatrzymywać a podróż może być bardzo przyjemna z uwagi na to że
          na drogach jest naprawde mało aut W nocy jedno na godzine mijam. Autostrada
          jest lekko mówiąc hujowa bo po płytach i po całonocnej jedzie to ci ciągle w
          łebie stuka . Dzwońcie do ambasady tam wam powiedzą wiza dla osób
          podróżujących autobusem to 20 euro pewnie samochodem bedzie więcej .
          • Gość: Mick Re: AUTEM do Grecji - przez YUG/MC IP: *.nik.gov.pl / 212.160.156.* 24.07.02, 10:27
            Moje informacje niestety nie są z autopsji, lecz pozbierane z kilku źródeł
            mniej lub bardziej oficjalnych. Wg ambasady wizy tranzytowe dla turystów
            indywidualnych wciąż obowiązują i kosztują 63$ plus zdjęcie, wiza do uzyskania
            dla Polaka tylko w ambasadzie w Polsce, czas 1 dzień. Oprócz tego jest opłata
            kilku euro za dezynfekcję kół :))) Przepustka turystyczna 6 Euro jest dostępna
            dla wyjazdów zorganizowanych, trzeba jednak wykupić min. 1 voucher na usługę
            turystyczna w ichniejszym Orbisie, z tego co się zorientowałem to najtańszą
            usługą jest obiad, co daje łączny koszt ok. 20 Euro - tak robią biura podróży.
            Z informacji na forum Pascala wg jednego postu wynika że przejazd przez YU
            kosztuje 6 Euro, ale niestety osoba ta nie podała czy jechała samodzielnie czy
            z biurem. Nie udało mi się znaleźć ludzi którzy w tym roku jechali przez YU.
            Przejazd przez Macedonię bezpłatny oprócz dezynfekcji, autostrad.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka