Gość: romekbp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 12:41 Proszę o opinie biura Opentravel i hotelu Stpanteleimon na riwierze olimpijskiej.Czy warto z nimi jechać i czy warto wykupić tydzień w hotelu stpanteleimon? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: etaltravel Re: Open travel i StPanteleimon IP: *.the.forthnet.gr 26.04.05, 17:18 warto, oni sie docierali na turystach z zachodniej europy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knysz Re: Open travel i StPanteleimon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 23:41 Miejscowość jest bardzo malutka i nie polecam osobom szukającym rozrywek, jakie przeważnie Riwiera Olimpijska gwarantuje, jest tam dosłownie kilka sklepów (i to typu market spożywczy), kilka knajpek (najlepsze na plaży). Doskonała baza wypadowa na wycieczki po okolicy - Nei Pori, Leptokaria, Platamonas (ale wszędzie minimum 4 km), miejscowość oferuje jedynie szeroka piaszczystą plażę położona u stóp twierdzy Platamonas. Hotel jest położony w sercu dzielnicy turystycznej tej miejscowości (bo składa się z trzech - Sun Panteleimon - położonej tuz przy plaży=kilka hoteli, kilka apartamentów, kilka sklepów, Agios Panteleimonas = skansen położony na wys. ok. 900 m.n.p.m, gorąco polecam, ale dość kawałek do podejścia, i Neos Panteleimonas z tubylcami, ok. 1 km w górę od plaży). Moge tylko napisać o wyżywieniu, jakie podają w tym hotelu, bo mieszkałam w hotelu obok, a w tym się stołowałam. Obsługa nie zawsze nadążała ze sprzątaniem po poprzednikach (szwedzki stół) i zdarzało się, że pozostawiała wiele do życzenia, te lepsze dania znikały szybko, więc kto późno przychodzi sam sobie szkodzi, ale generalnie wszystko dość smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: Open travel i StPanteleimon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 10:41 Właśnie stamtad wróciłem. Standard hotelu pozostawia wiele do życzenia.Osbługa woli skakać wokół Niemców. Polaków traktują b kiepsko. Plaża brudna, wręcz zasyfiona. Rezydent za młody.Nie zna greckiego. Nic nie potrafi załatwić. Sprzątaczki do wymiany. Jak zmieniały nam ręczniki w pokoju, to z 4(2kompl.),zrobił nam się jeden,chociaż w pokoju spały 2 osoby. któregoś dnia zabrali piloty od klimatyzacji. rzekomo do konserwacji. pytanie:co sie w pilocie konserwuje??!!baterie??musiliśmy upominać o pilota przez 1,5dnia.a i tak załatwiliśmy sobie to sami, a nie z pomocą rezydenta. mieliśmy autokar powrotny do salonik o 3.40. grecy kazali nam opuscic pokoje o 24.00. rezydent napisał taką informację. przypominam, że opłaciliśmy dodatkowo tę noc, żeby móc przespać się przed odlotem. grecy byli na tyle wredni, że dzwonili kilka razy do pokoju.po odebraniu telefonu przez nas, odkładali słuchawkę, nic nie mówiąc. grupa-12osób-była na tyle solidarna, że po uprzednim uzgodnieniu nikt nie wyszedł z pokoju przed 3rano.poza tym na objeździe nie mieliśmy klimatyzowanego autokaru!!!porażka w tym skwarze!!!!!!!!!!!!byłem 1.raz w grecji i niestety po raz ostatni!! Odpowiedz Link Zgłoś