Dodaj do ulubionych

Rodos- pomóżcie!!! Jaki hotel i biuro podróży???

IP: *.acn.waw.pl 23.04.05, 09:46
Witam!
Bardzo proszę Was o pomoc. Mój mąż obchodzi w maju 30 urodziny. Z tej okazji
chcę mu zrobić niespodziankę. Wybrałam wyjazd na Rodos. Zależy mi na terminie
w drugiej połowie maja. Czy jest tam już ciepło?
Chcę kupić wycieczkę na tydzień, z opcją HB, hotel 3-4****. Nie stać mnie na
nic lepszego :(
Nie mam w ogóle pojęcia od czego zacząć... Jakie biuro podróży? Jaki hotel?
Proszę Was o porady. Dzięki z góry
Pozdrawiam
Aga
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Rodos- pomóżcie!!! Jaki hotel i biuro podróży IP: 62.233.204.* 28.04.05, 13:22
      Ja byłam w tamtym roku na początku czerwca w mieście Rodos z Neckermannem w
      hotelu SEMIRAMIS (3*). Miałam same śniadanie ale można też wybrać z opcją HB.
      Chociaż szczerze mówiąc lepiej jeść obiady czy kolacje na mieście, bo mimo, że
      w hotelu jedzenie było dobre polecam mimo wszystko tawerny. Reasumując -
      wakacje były cudne. Hotel dobry, skromny ale z bardzo fajną atmosferą i
      świetnie położony, blisko do plaży (ja miałam balkon z bocznym widokiem na
      morze), blisko do nowego i starego miasta.Samo miasto zresztą oferuje "dla
      każdego coś dobrego". Sklepy, knajpki, zabytki, port... Bardzo polecam. W
      czerwcu była pogoda cudna, bardzo gorąco ale również wietrznie, przez co upał
      nie był tak męczący. Nie wiem jak w maju ale myślę, że ok. 28 C
    • antidotumm Re: Rodos- pomóżcie!!! Jaki hotel i biuro podróży 28.04.05, 13:44
      Polecam biuro Rainbowtours: ja bylam rok temu w hotelu El VIta (ale bez
      wyzywienia): pieknie polozony i z jedzeniem jest hotel Kamari Beach:
      www.rainbowtours.pl/tours/tour.php?tid=RDS
    • czarodziejka1 Re: Rodos- pomóżcie!!! Jaki hotel i biuro podróży 28.04.05, 16:31
      Agnes, w tym roku lecę już po raz piąty na moją ukochaną wyspę Rodos :) Po raz
      pierwszy byłam tam na przełomie maja/czerwca 2002. Wróciłam tam tego samego
      roku we wrześniu. I teraz zawsze już tam jeżdżę właśnie we wrześniu. Obawiam
      się, że w drugiej połowie maja nie będziesz miała jeszcze lotów charterowych na
      Rodos. Pierwszy lot w tym sezonie letnim 2005 jest dopiero 30 maja. Ja zawsze
      wyjeżdżam ze Scan Holiday i zatrzymuję się w hotelu Kresten Palace 4*. Hotel
      znajduje się 6 km od stolicy Rodos. Położony jest na wzgórzu nad samym morzem.
      Widok zapierający dech w piersiach:)
      www.helios.gr/hotels/kresten-palace/
      Przesyłam Ci też stronę biura Scan Holiday. Z tego co widzę tygodniowy pobyt
      dla dwóch osób w pokoju z bezpośrednim widokiem na morze i dwoma posiłkami
      kosztuje ok. 4000 PLN. Najlepiej skontaktuj się z biurem i dowiedz się czy są
      jeszcze miejsca na ten samolot. W hotelu miejsca na pewno są, gdyż to jest
      dopiero początek sezonu.
      www.scanholiday.com.pl/v20/p/10219012.php3
      Serdecznie pozdrawiam :)

• chiara76 do Czarodziejki1 28.04.05, 16:41
        muszę poszukać Twoich postów bo...w tym roku, jak wszystko pójdzie dobrze,
        pierwszy raz odwiedzę tak kochaną przez Ciebie wyspę. (My w ogóle coś ostatnio
        jeździmy w te same miejsca, zauważyłaś?, rok temu Panormo, w tym roku Rodos:)
        Pozdrawiam.
        • czarodziejka1 Re: do Chiara76 28.04.05, 16:49
          Cieszę się bardzo, że decydujesz się na Rodos :) Ja w czerwcu lecę na Zakynthos
          po raz pierwszy :) Już się nie mogę doczekać.... A kiedy planujsz wyjazd na
          Rodos? Może we wrześniu? Pozdrawiam :)
          • chiara76 Re: do Chiara76 28.04.05, 16:53
            nie , wyjazd będzie w lipcu. Muszę teraz poszukać informacji o Rodos. Ale
            jestem pewna, że jest tam co oglądać. No i poszukam, jak wspominałam Twoich
            wypowiedzi na temat tej wyspy, bo pamiętam, że Wiesz o niej dużo.
            • neronka Re: do Chiara76 28.04.05, 16:58
              Czarodziejka to rzeczywiście specjalistka od Rodos. Jak poznajdujesz te watki to
              poprosze o wklejenie ich na tym forum. Sama tez sie doszkolę........
              Ja lecę prawdopodobnie we wrzesniu.
            • chiara76 hehe, znalazłam swój wątek z zeszłego roku 28.04.05, 17:13
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=10412545&a=10412545
              nawet nie pamiętałam, że wtedy też się zastanawialiśmy nad wyjazdem tam:)
      • kiitek Re: Rodos- pomóżcie!!! Jaki hotel i biuro podróży 06.05.05, 16:47
        Czartery lataja juz na rodos od konca kwietnia
    • Gość: ruzia Re: Rodos- pomóżcie!!! Jaki hotel i biuro podróży IP: *.acn.waw.pl 28.04.05, 19:56
      wlasnie dzisiaj 28.4 polecial pierwszy czarter bp triada na rodos i tak co
      tydzien az do pazdziernika
    • Gość: constantia Re: Rodos- pomóżcie!!! Jaki hotel i biuro podróży IP: *.interpc.pl / 85.198.192.* 28.04.05, 22:29
      bByłam rok temu z Itaką w Ekaterini Hotel w Kiotari.Wszystko było ok.Ale jak
      lecicie we dwójkę /bez dzieci/to lepiej wybrać coś w mieście Rodos albo
      Lindos.Przepięknie.Ja bym brała tylko śniadania,a przy okazji
      zwiedzania "zwiedzała"róznież tawerny.Co dzień inną.Juz zazdroszczę.Miłego
      pobytu!!!
      • Gość: monika Re: Rodos- pomóżcie!!! Jaki hotel i biuro podróży IP: *.ask.am.wroc.pl 29.04.05, 11:59
        też się wybieram do tego hotelu, bardzo Cię proszę, czy mogłabyś napisać parę
        słów na jego temat? Jadę z mężem i rocznym maluszkiem.
        Z góry wielkie dzięki
        M.
      • Gość: Anula Re: Rodos- pomóżcie!!! Jaki hotel i biuro podróży IP: 217.11.152.* 06.05.05, 15:56
        Witam
        wybieramy sie z dwojka dzieci (7 i 2 latka) do hotelu Ekaterini w sierpniu.
        Czy mozesz mi powiedziec, jak wyglada wyzywienie? Czy nadaje sie dla dzieci?
        Czy jest mozliwosc cos blisko dokupic i ew. samemu ugotowac (wiem ze jest tam
        aneks kuchenny). Moze wiesz, jak jest z zaopatrzeniem typu pieluchy, mleko w
        proszku, ew. sloiczki? A sam hotel, w porzadku? Wielkie dzieki :-)
        • Gość: uni Re: Rodos- pomóżcie!!! Jaki hotel i biuro podróży IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 08.05.05, 21:11
          Tez sie wybieram do tego hotelu w sierpniu na dwa tygodnie. Z tego co mi mily
          Pan z Itaki mowil, to aneks ma podstawowa wyposazenie (typu sztucce, taloerze,
          kubki), ale dodal, ze ekspresu do kawy nie uswiadczymy :)
          Pozdrawiam
          • Gość: monika Re: Rodos- pomóżcie!!! Jaki hotel i biuro podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 00:16
            Wracam 28-go maja z Ekaterini, obiecuję napisać parę słów jak było :-)
            Pozdrawiam serdecznie
            Monika
            • Gość: Anula Re: Rodos- pomóżcie!!! Jaki hotel i biuro podróży IP: 217.11.152.* 10.05.05, 13:15
              No to czekamy na wiesci! oby dobre!
              Napisz, jesli mozesz, jak wyglada "baza sklepowa" w okolicy.
              Przeraza mnie branie sloiczkow, soczkow itp dla dziecka na 2 tygodnie.
          • Gość: Anula Re: Rodos- pomóżcie!!! Jaki hotel i biuro podróży IP: 217.11.152.* 10.05.05, 13:16
            Uni, a kiedy jedziesz?
            My 12 sierpnia na 2 tygodnie.
            Mamy dwoch chlopakow - 2 i 7 lat, a Ty? Z dziecmi?
            • Gość: uni Re: Rodos- pomóżcie!!! Jaki hotel i biuro podróży IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.05.05, 20:47
              Niestety, miniemy sie :(. My wylatujemy 26 sierpiania i wracamy chyba 9
              wrzesnia (jakos nie moge zapamietac tych terminow, ale i tak za dlugo
              jeszcze :)). Dzieci?? Hmm, zabieram ze soba jedno. Ma 28 lat, a ja nieco
              mniej :)
              Byc moze sie spotkamy, gdy przywiezie nas autokar do hotelu i teoretycxznie ten
              sam powinien zabrac w nocy Was. Byc moze sie myle...
              Bawcie sie dobrze
              Pozdrawiamy
    • Gość: Sławek Re: Rodos- pomóżcie!!! Jaki hotel i biuro podróży IP: *.toya.net.pl 14.05.05, 22:34
      polecam Hotel Myrina Beach***/* w Kolymbii - jednak tylko nowy budynek.Byłem
      tam w ubiegłym roku z Ecco Holidays. Można mieć spokój a Kolymbia jest
      znakomitą bazą wypadową do Faliraki, Rodos. Lindos.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka