amigo50 03.05.05, 04:16 Kto wie jak dostać się na Cypr Północny. Jakie są tam możliwości spędzenia wakacji, zakwaterowania itd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dorota Re: Cypr Północny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 20:16 Wedlug przewodnika Pascala jedyna opcja jest przejscie kolo Palacu Ledra w Nikozji - przechodzi sie na piechote, bo wypozyczane samochody nie sa przepuszczane. Potem z Nikozji polnocnej dojedziesz, gdzie chcesz. Ja niestety, dotarlam tylko do Nikozji Polnocnej. Odpowiedz Link Zgłoś
amigo50 Re: Cypr Północny 18.05.05, 23:11 Za informację dziękuję. Jest to chyba jednak pomysł na jednodniowy wypad do północnej Lefkosii. Chętnie poczytałbym podpowiedzi o możliwości dłuższego pobytu po północnej stronie Linii Attyli. Odpowiedz Link Zgłoś
raja1 Re: Cypr Północny 19.05.05, 08:37 Nie ma problemu z przedostaniem sie na strone polnocna autem. Trzeba zaplacic 10 funtow na ubezpieczenie. Przejscie przez granice jest bezplatne. Nie jestem pewna co do dlugosci pobytu w polnocnej czesci, ale odleglosci na Cyprze sa tak male ze mozna spobie spokojnie rozlozyc na kilka dni. Przejscie zamykane jest okolo godziny 17. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: Cypr Północny... IP: *.crowley.pl 19.05.05, 10:02 Witaj Amigo50! 1. Przypominam, że bardzo obszerne info o Cyprze Północnym znajdziesz tu: www.cypnet.co.uk/ncyprus/n-tourism.htm 2. O aktualnej sytuacji politycznej i sympatii Europy dla Cypryjskich Turków po wypięciu się cypryjskich Greków na ostatnie plany UE i ONZ: polityka.onet.pl/artykul.asp?DB=162&ITEM=1210332&MP=1 3. O tym, dlaczego północ wyspy jest pod każdym turystycznym względem atrakcyjniejsza od południa: www.geozeta.pl/artykuly,Europa,17,1 tiny.pl/hlzv Pzdr. bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
amigo50 Re: Cypr Północny... 23.05.05, 23:04 Dzięki Ci Dobry Człowieku! Rzeczywiście, znalazłem wiele ciekawych informacji, które zapewne pomogą mi zrealizować ten wyjazd, bo to że on nastąpi - to przesądzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: Cypr Północny... IP: *.crowley.pl 24.05.05, 09:12 Fajnie, z wielkim zainteresowaniem przeczytam Twoją _aktualną_ relację po powrocie (ostatnio sytuacja tam się zmienia - chyba "na plus"), np. na moim wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=20257852 Pozdrawiam bah7 Odpowiedz Link Zgłoś