Dodaj do ulubionych

MATINA- Rodos!

29.06.05, 20:12
Witam,
Czy ktos z Was byl moze w hotelu Matina w Faliraki na Rodos z TRIADA? Jesli
tak, bede wdzieczna za wszelkie uwagi!
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • ela1001 Re: MATINA- Rodos! 30.06.05, 07:45
      Byłam w czerwcu z Triadą w Faliraki i w samolocie w drodze powrotnej
      rozmawiałam z osobą która trafiła do tego hotelu. Ogólnie go chwaliła- czysto,
      niezłe jedzenie. Ja z kolei spacerując po miejscowości widziałam go z zewnątrz-
      mały , kameralny, trochę na uboczu, blisko do plaży dla naturystów. Raczej
      wybrałabym "Gondolę" bliżej ładniejszej plaży.
    • annik Re: MATINA- Rodos! 30.06.05, 14:43
      Byłam tam jakiś czas temu. Fajny hotelik z miłą obsługą. Nieduży ale z ładnym
      ogrodem z basenem. Do centrum jakies 10-15 min tyle samo do plazy. Pokoiki
      malutkie ale czyste. Hotel do polecania osobom ktore nie szukaja wysokiego
      standardu ale maja ochote fajnie sie zabawic w miasteczku.
      pozdrawiam
      • agnieszkap125 Re: MATINA- Rodos! 08.09.05, 11:38
        Byliśmy z mężem w tym roku z Triadą w hotelu Matina. I rzeczywiście,jeśli ktoś
        nie ma dużych wymagań co do hoteli, to jest ok, z kilkoma ALE. Informacje jakie
        ma Triada nt. tego hotelu troche sie nie zgadzaja, np sniadania i obiadokolacje
        w formie bufetu. Pierwszy tydzien bylismy w Ixi w hotelu Sierene- polecam
        bardzo fajny, bardzo duzy wybór jedzenia, plaza żwiarowa-przejscie przez ulice.
        A w Matinie na sniadanie:buleczki,miod i dżem- choc nie codziennie,kawa
        bardziej woda z kawą,herbata,sok,ser i wędlina. Sniadanie przezylismy,choc nie
        nalezało do rewelacyjnych.No ale obiadokolacje, podchodzi kelner(przyznaje
        obsluga mila,prowadzi ja rodzina)proponuje salatki ( do salatek
        nalezy:pomidor,pomidor z ogorkiem i cebula, biala kapusta i na tym wybor
        salatek konczy sie) zaś na obiad w FORMIE bufetu proponuje np. spagetti lub
        hamburger,albo szaszlyk lub musake-cos podobnego do lasani. I to jest własnie
        szwedzki stół, ja najadałam sie-choc nie zawsze ich menu pasowalo mi,ale moj
        mąz nie za bardzo, oczywiscie zadnych dokładek nie było.Na deser mały kawałek
        ciasta-bardzo słodkie. I to tyle co do jedzenia. Pozostaje jeszcze
        sprzatanie,panie sprzataczki sprzataja raz,dwa razy w tygodniu,codzienne
        sprzatanie polega na wyrzuceniu smieci,ale pozostawieniu starego worka.Kiedys
        jak wrócilam z basenu lezał trzmiel-nie zywy jak wrocilismy z obiado-kolacji
        bylo przy nim pełno mrówek,oczywiscie panie nie sprzatnely,wiec lepiej byloby
        gdyby zostawily nam szczotke i szmate do podlogi i sami sprzatlibysmy
        sobie,pokoj wygladalby duzo lepiej.A nie wiem po co w pokoju jest czajnik,
        zlewozmywak i kuchenka z garnkami,skoro nie sa to apartamenty.Wg mnie hotel
        zasługuje na 2+gwiazdki a nie 3.Do plazy 10-15 min,basen fajny,sporo pszczół.A
        triada podobno ma dowody,iz hotel zasługuje na kategorie B,zas w oficjalnych
        Greckich informatorach jest C,wiec to co mowi Triada, mija sie z
        celem.Przyznam,ze troche miaja sie z prawda,wycieczki sa naginane,oby tylko
        wziac pieniadze.Najtaniej wychodzi wsiasc w autobus i tez mozna zjechac sobie
        wyspe,bilet do Lindows 1,7 EUR, zas wycieczka z triada do Lindos 38 EUR.Rok
        temu bylismy z Triada w Egipcie i bylo super, zas w tym roku nie za
        bardzo.Hotel Matina za taka kase to przegiecie,duzo lepszy standard i ta sama
        kasa to Sun Flower.Przy wyborze nalezy zwrocic uwage czy hotel ma opcje all.
        inc, ten nie ma, bo niby co mialby proponowac,spagetti albo hamburgery????......
        • grecja-hotele Re: MATINA- Rodos! 31.08.06, 12:16
          up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka