jamagdabujak 29.06.05, 20:12 Witam, Czy ktos z Was byl moze w hotelu Matina w Faliraki na Rodos z TRIADA? Jesli tak, bede wdzieczna za wszelkie uwagi! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ela1001 Re: MATINA- Rodos! 30.06.05, 07:45 Byłam w czerwcu z Triadą w Faliraki i w samolocie w drodze powrotnej rozmawiałam z osobą która trafiła do tego hotelu. Ogólnie go chwaliła- czysto, niezłe jedzenie. Ja z kolei spacerując po miejscowości widziałam go z zewnątrz- mały , kameralny, trochę na uboczu, blisko do plaży dla naturystów. Raczej wybrałabym "Gondolę" bliżej ładniejszej plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
annik Re: MATINA- Rodos! 30.06.05, 14:43 Byłam tam jakiś czas temu. Fajny hotelik z miłą obsługą. Nieduży ale z ładnym ogrodem z basenem. Do centrum jakies 10-15 min tyle samo do plazy. Pokoiki malutkie ale czyste. Hotel do polecania osobom ktore nie szukaja wysokiego standardu ale maja ochote fajnie sie zabawic w miasteczku. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkap125 Re: MATINA- Rodos! 08.09.05, 11:38 Byliśmy z mężem w tym roku z Triadą w hotelu Matina. I rzeczywiście,jeśli ktoś nie ma dużych wymagań co do hoteli, to jest ok, z kilkoma ALE. Informacje jakie ma Triada nt. tego hotelu troche sie nie zgadzaja, np sniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Pierwszy tydzien bylismy w Ixi w hotelu Sierene- polecam bardzo fajny, bardzo duzy wybór jedzenia, plaza żwiarowa-przejscie przez ulice. A w Matinie na sniadanie:buleczki,miod i dżem- choc nie codziennie,kawa bardziej woda z kawą,herbata,sok,ser i wędlina. Sniadanie przezylismy,choc nie nalezało do rewelacyjnych.No ale obiadokolacje, podchodzi kelner(przyznaje obsluga mila,prowadzi ja rodzina)proponuje salatki ( do salatek nalezy:pomidor,pomidor z ogorkiem i cebula, biala kapusta i na tym wybor salatek konczy sie) zaś na obiad w FORMIE bufetu proponuje np. spagetti lub hamburger,albo szaszlyk lub musake-cos podobnego do lasani. I to jest własnie szwedzki stół, ja najadałam sie-choc nie zawsze ich menu pasowalo mi,ale moj mąz nie za bardzo, oczywiscie zadnych dokładek nie było.Na deser mały kawałek ciasta-bardzo słodkie. I to tyle co do jedzenia. Pozostaje jeszcze sprzatanie,panie sprzataczki sprzataja raz,dwa razy w tygodniu,codzienne sprzatanie polega na wyrzuceniu smieci,ale pozostawieniu starego worka.Kiedys jak wrócilam z basenu lezał trzmiel-nie zywy jak wrocilismy z obiado-kolacji bylo przy nim pełno mrówek,oczywiscie panie nie sprzatnely,wiec lepiej byloby gdyby zostawily nam szczotke i szmate do podlogi i sami sprzatlibysmy sobie,pokoj wygladalby duzo lepiej.A nie wiem po co w pokoju jest czajnik, zlewozmywak i kuchenka z garnkami,skoro nie sa to apartamenty.Wg mnie hotel zasługuje na 2+gwiazdki a nie 3.Do plazy 10-15 min,basen fajny,sporo pszczół.A triada podobno ma dowody,iz hotel zasługuje na kategorie B,zas w oficjalnych Greckich informatorach jest C,wiec to co mowi Triada, mija sie z celem.Przyznam,ze troche miaja sie z prawda,wycieczki sa naginane,oby tylko wziac pieniadze.Najtaniej wychodzi wsiasc w autobus i tez mozna zjechac sobie wyspe,bilet do Lindows 1,7 EUR, zas wycieczka z triada do Lindos 38 EUR.Rok temu bylismy z Triada w Egipcie i bylo super, zas w tym roku nie za bardzo.Hotel Matina za taka kase to przegiecie,duzo lepszy standard i ta sama kasa to Sun Flower.Przy wyborze nalezy zwrocic uwage czy hotel ma opcje all. inc, ten nie ma, bo niby co mialby proponowac,spagetti albo hamburgery????...... Odpowiedz Link Zgłoś