Dodaj do ulubionych

Macedonia zniosła wizy - do grecji 6 godz krócej

IP: *.katerini.acn.gr 18.07.05, 12:15
Dzisiejszy telefon ze skarpy spowodowal ze chce sie otworzyc szampana.
Republika Macedonii zniosla wizy dla Polakow, jakie sa oplaty graniczne i
procedury jeszcze nie wiadomo. bede wiedzial do trzech dni. W kazdym razie
koniec z czekaniem godzinami na granicy bułgarskiej w syfie upale i wśród
łapówkarskich służb. koniec z telepaniem się po bezdrożach i koleinach.
(mam nadzieje ze informacja jest prawdziwa)
Obserwuj wątek
    • Gość: konio Re: Macedonia zniosła wizy - do grecji 6 godz kró IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:24
      to by było super tylko czy ta informacja się potwierdzi bo to co wyprawiaja
      ostatnio bułgarzy w Kalotinie przekracza wszelkie dopuszczalne normy , mam
      nadzieje ze Macedończycy zmądrzeli i dadzą sobie wreszcie spokój z tymi wizami
    • Gość: konio Re: Macedonia zniosła wizy - do grecji 6 godz kró IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:28
      dzwoniłem do ambasady kurcze rzeczywiście do 15 wrzesnia zawieszono obowiązek
      wizowy :)
    • Gość: lord desperacji :) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.05, 12:33
      podziwiam ludzi ktorzy desperacko siedza po 40 godzin w autobusach :)
      chyba jeszcze tylko polacy rumuni i wegrzy podrozuja autobusami do grecji

ludzie lot do Grecji trwa niecale 2 godziny ! po co sie meczyc
      • Gość: adm Re: desperacji :) IP: *.acn.waw.pl 18.07.05, 15:49
        .. wobec tego zyczymy ci przyjemnych lotow lordzie!

do Etal Travel - jak bedziesz wiedzial jakiekolwiek informacje n.t. przejazdu bezwizowego przez Macedonie, podziel sie z nami, jestem tym bardzo zainteresowany! To w znacznym stopniu ulatwi droge do Grecji.
        Wobec tego czekamy na szybkie wiadomosci!
        pzdr.
        • Gość: bah7 Re: desperacji :) IP: 213.192.80.* 19.07.05, 08:04
          Może skontaktuj się z Ambasadą Macedonii:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=20441759

bah7

• kocoor.com Re: desperacji :) 19.07.05, 09:15
            Dziś rano dzwoniłem do Ambasady Macedonii. Wizy zniesione do 15.IX. Żadnych
            opłat dodatkowych. Jeszcze nie ma tego ani na stronach polskiego MSZ, ani na
            oficjalnej stronie Amb. Mac. Pozdr. K.
            • Gość: asia Re: desperacji :) IP: *.lodzka.policja.gov.pl 19.07.05, 11:16
              A Tramp Travel już wczoraj przesłoło mi e-maila że jedziemy o 6 godz. krócej
              przez MACEDONIĘ. Ha prawda!!!
              • mooniek Re: desperacji :) 19.07.05, 12:17
                Czyli co? Wizy znów bedą od 16 IX A jak ja akurat będę wtedy wracał z Grecji.
                Ciekawe jak to będzie
                • Gość: asia Re: desperacji :) IP: *.lodzka.policja.gov.pl 19.07.05, 13:25
                  faktycznie!!! a ja chciałam jechać na koniec września do grecji...hymm nono
                  • Gość: EtalTravel Potwierdzone wiz nie ma IP: *.katerini.acn.gr 19.07.05, 14:56
                    Informacja jest potwierdzona, wczoraj dwa dziś znów dwa autokary przyjechały
                    przez Macedonie.
                    Uwaga wizy zostały zniesione do 15 września !!!
    • peaka Re: Macedonia zniosła wizy - do grecji 6 godz kró 20.07.05, 01:38
      Hurra!

Ambasada potwierdzila te informacje na swojej stronie:
      www.ambasadarm.zigzag.pl/info.php
      Przy okazji, czy ktos przejezdzal ostatnio trasa z Nis przez Prisztine do Skopje?
      • Gość: stopa Re: Macedonia zniosła wizy - do grecji 6 godz kró IP: *.lodzka.policja.gov.pl 20.07.05, 08:19
        szkoda a ja chciałam jechać na koniec września......... wcześniej niemogę. Raz 5
        lat temu jechałam 1 raz do Grecji przez Macedonię a 2 lata później przez
        Bółgarię porównanie??? tego nieda się porównać po pierwsze szybciej po drugie
        spokojniej bez trzymania na granicy dal swojego widzimisie. Szkoda że niechcą
        wznieść na zawsze tej wizy. Ale najbardziej mnie dziwi że niema już od dwóch lat
        wizy serbskiej a Funclub uparcie każe płacić za śmiesznie i niesmaczne obiadki
        10 euro!!! Dlaczego????
        • Gość: konio Re: Macedonia zniosła wizy - do grecji 6 godz kró IP: 83.238.70.* 20.07.05, 09:06
          bo za te obiadki płaci 5 euro a reszta zostaje dla biura, taki dodatkowy zysk
        • abba17 Re: Macedonia zniosła wizy - do grecji 6 godz kró 20.07.05, 10:01
          Nie chcesz placic wymuszanych obiadkow to skorzystaj z lodzkiej oferty
          www.gandalftravel.com
          • Gość: ............. Re: Macedonia zniosła wizy - do grecji 6 godz kró IP: *.lodzka.policja.gov.pl 20.07.05, 14:32
            autoreklama.........
            • abba17 Re: Macedonia zniosła wizy - do grecji 6 godz kró 20.07.05, 15:01
              No pewnie ze tak - taniej i lepiej. Nie wstydze sie tego. Zadnego wymuszania
              swidczen, sprawny przejazd, dobry standard na miejscu. Uwazasz ze cos w tym
              zlego? Sam narzekales przed momentem ze musisz placic.
        • peaka Re: Macedonia zniosła wizy - do grecji 6 godz kró 20.07.05, 14:44
          5 lat temu w tej części Kosova trwała wojna, więc nie mogłeś jechać trasą przez
          Pristinę, gdyż była wtedy po prostu zamknięta.
          • Gość: asia Re: Macedonia zniosła wizy - do grecji 6 godz kró IP: *.lodzka.policja.gov.pl 20.07.05, 14:55
            we wrześniu 2000 roku dokłanie jechałam przez Macedonię i jak byk mam pieczątkę
            graniczną w paszporcie. Najbardziej niezapomniane widoki to zbombardowane wioski
            a w drodze powrotnej dostaliśmy w byłej Jugosławi przymusowego pilota który
            całkiem nieźle mówił po polsku i poprowadził na przez b. Jugosławię bardzo
            atrakcyjnym szlakiem pokazując nam np. budynek TV zbombardowany, albo w Nowym
            Sadzie most na rzece Dunaj. W tydzień po powrocie mówili i pokazywali w TV jak
            podpalili parlament w Belgradzie który oglądaliśmy z okna autokaru. Więc niemów
            mi że niejechałam jak jechałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: barbatomas Re: Macedonia zniosła wizy - do grecji 6 godz kró IP: *.localdomain.pl / *.sanok.sdi.tpnet.pl 20.07.05, 15:14
              siemka!
              Nowy Sad i Belgrad to nie Macedonia :), ale fakt w 2002 roku jechalem przez
              macedonie, co prawda spalonych wiosek nie widzialem ale postrzelane znaki
              drogowe tak ...
              • Gość: asia Re: Macedonia zniosła wizy - do grecji 6 godz kró IP: *.lodzka.policja.gov.pl 20.07.05, 15:37
                opisałam b. Jugosławię bo to mi się najbardziej utrwaliło i wiem że Belgrad i
                Nowy Sad nie leży w Macedonii!!!! Wiem gdzie byłam i co widziałam bo byłam już
                wtedy dużą dziewczynką mającą za sobą 25 przeżytych latek!!!
                • Gość: Inga Re: Macedonia zniosła wizy - do grecji 6 godz kró IP: *.acn.waw.pl 20.07.05, 15:59
                  Przepraszam, ale o jakich obiadkach mowicie? O co chodzi?
                  • abba17 Re: Macedonia zniosła wizy - do grecji 6 godz kró 20.07.05, 16:14
                    wymuszanych - jak nie masz pomyslu na kaske to jest taka zorganizowana akcja -
                    obiad kosztuje piataka a ty dorzucasz piataka i masz 10e. I robisz oplate
                    tranzytowa:)
                    • Gość: Inga Re: Macedonia zniosła wizy - do grecji 6 godz kró IP: *.acn.waw.pl 20.07.05, 16:28
                      .. no to super biuro !! Tylko polecac, a jak znam zycie, to dopiero poczatek "atrakcji"!
            • peaka Re: Macedonia zniosła wizy - do grecji 6 godz kró 21.07.05, 01:32
              Wiem, że tranzyt szosą E-75 był przejezdny przez całą wojnę, ale ja już drugi
              raz pytam i trzeci raz powtarzam, że chodzi mi o przejazd przez PRISTINĘ!

Gdzie i w której z b. republik leży Pristina oraz która droga nosi numer E-75
              proszę sobie sprawdzić w atlasie samochodowym lub geograficznym p. Asiu.
    • Gość: Mon Macedonia zniosła wizy -ale tylko na okres wakacji IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 20.07.05, 21:35
      TAK TO PRAWDA :) Dzwoniłam do Ambasady i takie wiadomości mi przekazali. Ale
      wizy są zniesione od 15 lipca do 15 września. Także to nie jeste na stałe,
      tylko na okres wakacyjny.
      Czy ktoś sie może wybiera ze Skarpą 25 lipca do Grecji ?:)
      Pozdrawiam
      Mon
      • Gość: [...] Re: Macedonia zniosła wizy -ale tylko na okres wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 15:29
        Teraz wizy są już zniesione do końca roku. Wracałem 20 i jechałem przez Macedonie. Chłopaki ruszyli głowami i dalej ędą zarabiać na bramkach
    • Gość: piotr Re: Macedonia zniosła wizy - do grecji 6 godz kró IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.10.05, 20:06
      a jechał ktoś z Polski przez Słowację -Węgry-Serbię-Macedonię do Thessaloniki?
      Bo tak chće pojechać osobowym wozem.
      • Gość: Joanna Re: Macedonia zniosła wizy - do grecji 6 godz kró IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 08:36
        Tak, my jechalismy
        Pozdrawiam
        Joanna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka