syd2 25.07.05, 14:54 Witam! Jeśli ktoś z Was tam był, bardzo proszę niech napisze swoja opinię. Zastanawiam sie nad tym hotelem z oferty Neckermanna.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zoli Re: SEMIRAMIS- RODOS! Jak tam jest? IP: 62.233.204.* 26.07.05, 12:54 Byłam tam w zeszłym roku i jestem bardzo zadowolona. Hotel jest dobrze położony (blisko do plaży, do sklepów, Bar Sreet, do starego miasta ok 10 minut spacerem). W związku z tym położeniem wieje dość silny wiatr (ale jak dla mnie to była zaleta). Obsługa hotelu bardzo sympatyczna. Miałam wykupiony pobyt z samymi śniadaniami, które nie były może rewelacyjne (codziennie to samo - szwedzki stół - jajka, parówki, wędlina, stanowczo brakowało warzyw), natomiast zanjomi mieli wykupione również obiadokolacje i byli zadowoleni. Ale ja osobiście odradzam. Jest pyszne jedzenie w tawernach (notabene jedna, z bardzo dobrym jedzeniem jest niedaleko hotelu). Hotel skromny ale czysty. Naprawde polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
syd2 Re: SEMIRAMIS- RODOS! Jak tam jest? 26.07.05, 13:22 Zoli - właśnie się zastanawiałam, czy warto mieć 2 posiłki dziennie..? Ile tak średnio kosztuje taki obiad/kolacja w tawernie? To się kalkuluje? Jeżeli możesz, to napisz mi też coś o plaży- tej najbliżej hotelu Semiramis.Tam też tak wieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoli Re: SEMIRAMIS- RODOS! Jak tam jest? IP: 62.233.204.* 26.07.05, 16:25 Za skromny obiad w tawernie płaci się (za 2 osoby) ok 15 EUR, więc pewnie bardziej opłaca się żywić w hotelu. Jednak bardziej atrakcyjne jest poznawanie różnych smaków w różnych miejscach. Wiesz, jest taka knajpka na nowym mieście (zabij nie pamiętam jak się nazywa), wyglądajaca nieciekawie, stoliki przy ulicy ale jedzenie jest wyśmienite i zauważyłam, że jedli tam sami mieszkańcy Rodosu a nie turysci, więc o czymś to świadczy. Wybór należy do Ciebie. Jeżeli chodzi o plażę, to ta najbliżej hotelu nie jest za ciekawa (kamienista) i wieje prawie non stop (generalnie to wybrzeże jest znakomite dla surfingowców)ale szczerze mówiąc mi się ten wiatr bardzo podobał, nie odczuwało się upału. Co do piaszczystych plaż to dokaładnie się nie orientuję, ponieważ wolałam chodzić i zwiedzać niż leżeć ale raz byłam w mieście Faliraki (miasto nudne) i plaża była całkiem fajna i nie wiało. Odpowiedz Link Zgłoś
syd2 Re: SEMIRAMIS- RODOS! Jak tam jest? 26.07.05, 16:36 Zoli-Dziękuję ślicznie za informacje:)! Odpowiedz Link Zgłoś