Dodaj do ulubionych

SEMIRAMIS- RODOS! Jak tam jest?

25.07.05, 14:54
Witam! Jeśli ktoś z Was tam był, bardzo proszę niech napisze swoja opinię.
Zastanawiam sie nad tym hotelem z oferty Neckermanna.Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Zoli Re: SEMIRAMIS- RODOS! Jak tam jest? IP: 62.233.204.* 26.07.05, 12:54
      Byłam tam w zeszłym roku i jestem bardzo zadowolona. Hotel jest dobrze położony
      (blisko do plaży, do sklepów, Bar Sreet, do starego miasta ok 10 minut
      spacerem). W związku z tym położeniem wieje dość silny wiatr (ale jak dla mnie
      to była zaleta). Obsługa hotelu bardzo sympatyczna. Miałam wykupiony pobyt z
      samymi śniadaniami, które nie były może rewelacyjne (codziennie to samo -
      szwedzki stół - jajka, parówki, wędlina, stanowczo brakowało warzyw), natomiast
      zanjomi mieli wykupione również obiadokolacje i byli zadowoleni. Ale ja
      osobiście odradzam. Jest pyszne jedzenie w tawernach (notabene jedna, z bardzo
      dobrym jedzeniem jest niedaleko hotelu). Hotel skromny ale czysty. Naprawde
      polecam.
      • syd2 Re: SEMIRAMIS- RODOS! Jak tam jest? 26.07.05, 13:22
        Zoli - właśnie się zastanawiałam, czy warto mieć 2 posiłki dziennie..? Ile tak
        średnio kosztuje taki obiad/kolacja w tawernie? To się kalkuluje? Jeżeli
        możesz, to napisz mi też coś o plaży- tej najbliżej hotelu Semiramis.Tam też
        tak wieje?
        • Gość: Zoli Re: SEMIRAMIS- RODOS! Jak tam jest? IP: 62.233.204.* 26.07.05, 16:25
          Za skromny obiad w tawernie płaci się (za 2 osoby) ok 15 EUR, więc pewnie
          bardziej opłaca się żywić w hotelu. Jednak bardziej atrakcyjne jest poznawanie
          różnych smaków w różnych miejscach. Wiesz, jest taka knajpka na nowym mieście
          (zabij nie pamiętam jak się nazywa), wyglądajaca nieciekawie, stoliki przy
          ulicy ale jedzenie jest wyśmienite i zauważyłam, że jedli tam sami mieszkańcy
          Rodosu a nie turysci, więc o czymś to świadczy. Wybór należy do Ciebie. Jeżeli
          chodzi o plażę, to ta najbliżej hotelu nie jest za ciekawa (kamienista) i wieje
          prawie non stop (generalnie to wybrzeże jest znakomite dla surfingowców)ale
          szczerze mówiąc mi się ten wiatr bardzo podobał, nie odczuwało się upału. Co do
          piaszczystych plaż to dokaładnie się nie orientuję, ponieważ wolałam chodzić i
          zwiedzać niż leżeć ale raz byłam w mieście Faliraki (miasto nudne) i plaża była
          całkiem fajna i nie wiało.
          • syd2 Re: SEMIRAMIS- RODOS! Jak tam jest? 26.07.05, 16:36
            Zoli-Dziękuję ślicznie za informacje:)!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka