Gość: Asia W. Re: Kreta - Canea Mare Hotel IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 09:41 Temat bez treści??? Nie wiem czy jesteś zainteresowany/a informacjami o tym hotelu czy chcesz się wyżalić na warunki. Jeżeli to pierwsze, to byłam tam w ubiegłym roku i podobało mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
ikp1 Re: Kreta - Canea Mare Hotel 14.08.02, 20:06 Gość portalu: Asia W. napisał(a): > Temat bez treści??? Nie wiem czy jesteś zainteresowany/a informacjami o tym > hotelu czy chcesz się wyżalić na warunki. Jeżeli to pierwsze, to byłam tam w > ubiegłym roku i podobało mi się. kurcze, jakoś dziwnie mi działa to forum - nie dość, że po wysłaniu wiadomości brakuje jej treści, to na dodatek pojawiła się 2 razy. Mam nadzieję, że tym razem się uda. Jestem zainteresowana wszelkimi informacjami nt. hotelu - jak jest położony, jakie są warunki, basen, jedzenie. Czy daleko stąd do jakichś rozrywek, tawern itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ikp1 Re: Kreta - Canea Mare Hotel 17.08.02, 23:52 ikp1 napisała: > Gość portalu: Asia W. napisał(a): > > > Temat bez treści??? Nie wiem czy jesteś zainteresowany/a informacjami o ty > m > > hotelu czy chcesz się wyżalić na warunki. Jeżeli to pierwsze, to byłam tam > w > > ubiegłym roku i podobało mi się. > > kurcze, jakoś dziwnie mi działa to forum - nie dość, że po wysłaniu wiadomości > brakuje jej treści, to na dodatek pojawiła się 2 razy. Mam nadzieję, że tym > razem się uda. Jestem zainteresowana wszelkimi informacjami nt. hotelu - jak > jest położony, jakie są warunki, basen, jedzenie. Czy daleko stąd do jakichś > rozrywek, tawern itp. Może jednak ktoś mógłby napisać coś na temat tego hotelu i jego okolic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia W. Re: Kreta - Canea Mare Hotel IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.02, 09:31 Jak już pisałam byłam tam w ubiegłym roku. Hotel położony w dosyć zacisznym miejscu. Do plaży, na moje oko, jakieś 50 m, trzeba co prawda przejść przez ulicę, ale nie jest ona bardzo ruchliwa, i można tego dokonać bez narażenia życia... Canea Mare to bardzo czysty hotel, z basenem i drink barem, leżaki przy basenie za friko, ale obowiązuje zasada kto pierwszy ten lepszy, nie trzeba jednak wstawać o świcie i rezerwować ich sobie :)) Nie wiem jak w tym roku, ale gdy ja byłam, w barze przy basenie pracował taki jeden gość z którym można się było dogadać po polsku, tzn. on mówił takim dziwnym dialektem, który od biedy mógł uchodzić za nasz język. Pokoje są sprzątane (nie pamiętam już dobrze) albo codziennie albo co drugi dzień (z wymianą ręczników włącznie), obsługa hotelowa bardzo sympatyczna (gdy rozwaliło nam się lustro w łazience, nikt na nas nie krzyczał, mało tego ładnie przeprosili i wyrazili nadzieję, że nic nikomu się nie stało). Wyżywienie OK. Ja korzystałam tylko ze śniadań (szwedzki stół), ale kilka osób z naszego turnusu skusiło się na obiadokolacje i stwierdzali, że było warto. Ja wychodzę jednak z założenia, że w takim kraju jak Kreta, przy ich mnogości tawern i różnego rodzaju przybytków gastronomicznych, stołowanie w hotelu mija się z celem... Ale, co kto lubi... Następny rozdział ROZRYWKI. Jak na mój gust było trochę za spokojnie. W Aghia Marina (gdzie leży ten hotel) nie było żadnych dyskotek, spontaniczne imprezy organizowaliśmy przy naszym hotelowym basenie, chcąc się pobawić trzeba się przejść ok. 1 km do pobliskiego Platanias. Nie jest to znowu tak bardzo daleko, a pobawić się można aż za dobrze. PLAŻA i MORZE. Nie będę teraz opisywać, bo jakim sobie przypomnę to wpadnę w depresję... Jednym słowem pięknie. Piaseczek, cieplutko, czysto... WYCIECZKI. Najbardziej tradycyjne. Jak nie masz za dużo kasy, to niekiedy warto zobaczyć w jakich cenach są w konkurencyjnych (greckich) BP. Na pewno warto pojechać na Santorini (Thira), Knossos (co prawda czasu jest tyle, że trzeba to zwiedzać raczej kurzgalopkiem, zamiast się zachwycać, ale na prawdę warto to zobaczyć), wąwóz Samaria (najbardziej ekstremalne przeżycie jakiego doświadczyłam (koniecznie ubrać skarpetki i bardzo ale to bardzo wygodne buty), Elafonissi też nie jest złe, woda, tak na oko 35 stopni + różowy piaseczek. Reasumując KRETA JEST PIĘKNA. W razie czego nie krępuj się i pisz na mój adres e-mail: wroble@poczta.onet.pl Pozdrawiam i zazdroszczę wyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś