Dodaj do ulubionych

Kreta - Canea Mare Hotel

13.08.02, 21:52
Obserwuj wątek
    • Gość: Asia W. Re: Kreta - Canea Mare Hotel IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 09:41
      Temat bez treści??? Nie wiem czy jesteś zainteresowany/a informacjami o tym
      hotelu czy chcesz się wyżalić na warunki. Jeżeli to pierwsze, to byłam tam w
      ubiegłym roku i podobało mi się.
      • ikp1 Re: Kreta - Canea Mare Hotel 14.08.02, 20:06
        Gość portalu: Asia W. napisał(a):

> Temat bez treści??? Nie wiem czy jesteś zainteresowany/a informacjami o tym
        > hotelu czy chcesz się wyżalić na warunki. Jeżeli to pierwsze, to byłam tam w
        > ubiegłym roku i podobało mi się.

kurcze, jakoś dziwnie mi działa to forum - nie dość, że po wysłaniu wiadomości
        brakuje jej treści, to na dodatek pojawiła się 2 razy. Mam nadzieję, że tym
        razem się uda. Jestem zainteresowana wszelkimi informacjami nt. hotelu - jak
        jest położony, jakie są warunki, basen, jedzenie. Czy daleko stąd do jakichś
        rozrywek, tawern itp.
        • ikp1 Re: Kreta - Canea Mare Hotel 17.08.02, 23:52
          ikp1 napisała:

> Gość portalu: Asia W. napisał(a):
          >
          > > Temat bez treści??? Nie wiem czy jesteś zainteresowany/a informacjami o ty
          > m
          > > hotelu czy chcesz się wyżalić na warunki. Jeżeli to pierwsze, to byłam tam
          > w
          > > ubiegłym roku i podobało mi się.
          >
          > kurcze, jakoś dziwnie mi działa to forum - nie dość, że po wysłaniu
          > brakuje jej treści, to na dodatek pojawiła się 2 razy. Mam nadzieję, że tym
          > razem się uda. Jestem zainteresowana wszelkimi informacjami nt. hotelu - jak
          > jest położony, jakie są warunki, basen, jedzenie. Czy daleko stąd do jakichś
          > rozrywek, tawern itp.

Może jednak ktoś mógłby napisać coś na temat tego hotelu i jego okolic?
    • Gość: Asia W. Re: Kreta - Canea Mare Hotel IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.02, 09:31
      Jak już pisałam byłam tam w ubiegłym roku. Hotel położony w dosyć zacisznym
      miejscu. Do plaży, na moje oko, jakieś 50 m, trzeba co prawda przejść przez
      ulicę, ale nie jest ona bardzo ruchliwa, i można tego dokonać bez narażenia
      życia... Canea Mare to bardzo czysty hotel, z basenem i drink barem, leżaki
      przy basenie za friko, ale obowiązuje zasada kto pierwszy ten lepszy, nie
      trzeba jednak wstawać o świcie i rezerwować ich sobie :)) Nie wiem jak w tym
      roku, ale gdy ja byłam, w barze przy basenie pracował taki jeden gość z którym
      można się było dogadać po polsku, tzn. on mówił takim dziwnym dialektem, który
      od biedy mógł uchodzić za nasz język. Pokoje są sprzątane (nie pamiętam już
      dobrze) albo codziennie albo co drugi dzień (z wymianą ręczników włącznie),
      obsługa hotelowa bardzo sympatyczna (gdy rozwaliło nam się lustro w łazience,
      nikt na nas nie krzyczał, mało tego ładnie przeprosili i wyrazili nadzieję, że
      nic nikomu się nie stało). Wyżywienie OK. Ja korzystałam tylko ze śniadań
      (szwedzki stół), ale kilka osób z naszego turnusu skusiło się na obiadokolacje
      i stwierdzali, że było warto. Ja wychodzę jednak z założenia, że w takim kraju
      jak Kreta, przy ich mnogości tawern i różnego rodzaju przybytków
      gastronomicznych, stołowanie w hotelu mija się z celem... Ale, co kto lubi...
      Następny rozdział ROZRYWKI. Jak na mój gust było trochę za spokojnie. W Aghia
      Marina (gdzie leży ten hotel) nie było żadnych dyskotek, spontaniczne imprezy
      organizowaliśmy przy naszym hotelowym basenie, chcąc się pobawić trzeba się
      przejść ok. 1 km do pobliskiego Platanias. Nie jest to znowu tak bardzo daleko,
      a pobawić się można aż za dobrze.
      PLAŻA i MORZE. Nie będę teraz opisywać, bo jakim sobie przypomnę to wpadnę w
      depresję... Jednym słowem pięknie. Piaseczek, cieplutko, czysto...
      WYCIECZKI. Najbardziej tradycyjne. Jak nie masz za dużo kasy, to niekiedy warto
      zobaczyć w jakich cenach są w konkurencyjnych (greckich) BP. Na pewno warto
      pojechać na Santorini (Thira), Knossos (co prawda czasu jest tyle, że trzeba to
      zwiedzać raczej kurzgalopkiem, zamiast się zachwycać, ale na prawdę warto to
      zobaczyć), wąwóz Samaria (najbardziej ekstremalne przeżycie jakiego
      doświadczyłam (koniecznie ubrać skarpetki i bardzo ale to bardzo wygodne buty),
      Elafonissi też nie jest złe, woda, tak na oko 35 stopni + różowy piaseczek.
      Reasumując KRETA JEST PIĘKNA.
      W razie czego nie krępuj się i pisz na mój adres e-mail: wroble@poczta.onet.pl
      Pozdrawiam i zazdroszczę wyjazdu.
      • ikp1 Re: Kreta - Canea Mare Hotel 19.08.02, 09:51
        Dzięki wielkie za opis :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka