Dodaj do ulubionych

Jeśli ktoś potrzebuje auto-gazowych info

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 01:37
Witam, wrócilem wczoraj z grecji samochodem, zrobilem ok 6500km, sporo
pojezdzilem no i oczywiscie rzczywistosc sporo sie mija z róznymi tekstami
czytanymi na forum np. na temat autogazu itp, jesli ktos chciałby jakichs
info prosze pisac.

pozdrawiam
golob
Obserwuj wątek
    • aniaw77 Re: Jeśli ktoś potrzebuje auto-gazowych info 24.08.05, 10:08
      Witam,

My wylatujemy na Kretę w njabliższą niedzielę.
      Planujemy wypożyczyć samochód i zwiedzić wyspę.
      Będziemy w miejscowości Amoudara, 6 km od Heraklionu.
      Mam do Ciebie pytanko, na co zwracać uwagę przy wpożyczaniu auta, jaki samochód
      i za jaką cenę można wypożyczyć autko na 4 -7 dni.
      No i co ciekawego polecasz do zobaczenia?
      Z niecierpliwością czekam na info,
      Ania
      • Gość: golob Re: Jeśli ktoś potrzebuje auto-gazowych info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 11:57
        Na Krecie niestety nie byłem, zjezdziłem prawie całą grecje półwysep od
        Chalkidki do całego Peloponezu, takze o Krecie nie moge powiedziec ani słowa,
        natomiast wypozyczenie samochodu z tego co sie orientowałem gdy popłyneliśmy
        promem bez samochodu na Zakinthos kosztowało za np. Opla Zafire 7osobowego ok.
        100-120E natomiast jakies mniejsze auto to ok. 70E jakis Matiz czy cos, skutery
        po 25E były,do tego dochodzi paliwo jeszcze, mysle ze jak na kilka dni to
        napewno trzeba i mozna sie targowac z cena za wypozyczenie. Aha ze skuterami to
        był taki numer ze nie wypozyczali jak sie nie ma prawo jazdy na motocykl!
        kolega miał ale ja juz nie i nie dało rady pozyczyc, oczywiscie mozna było
        kombinowac i w 2 wypozyczalniach pozyczyc na kolege ale juz nam sie nie chciało.
        Pozdrwiam i zycze udanego wypoczynku.
        Bartek
        • aniaw77 Re: Jeśli ktoś potrzebuje auto-gazowych info 25.08.05, 09:17
          Dzięki za informacje.
          Pozdrawiam.
          Ania
    • Gość: ŁB Re: Jeśli ktoś potrzebuje auto-gazowych info IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 28.08.05, 22:57
      No i popatrz Bartek - tyle doswiadczen i nikt nie pyta... Chyba wszyscu bujaja
      sie na benzynie.
      • Gość: Krzych Re: Jeśli ktoś potrzebuje auto-gazowych info IP: 80.51.245.* 29.08.05, 08:42
        Jade 10 wrzesnia na Peloponez i w zasadzie znam stacje z LPG najgorzej jest w
        samej Grecji.Czy znasz jakies stacje na Peloponezie? Albo w okolicach Joaniny i
        Kalambaki.Pozdrawiam
        • Gość: golob Re: Jeśli ktoś potrzebuje auto-gazowych info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 12:07
          W grecji jest problem - bardzo mało stacji a jak są to przeważnie w dziwnych
          zakamarkach, po drodze do Aten i na Peloponez są stacje Shella przy
          autostradzie w obu kierunkach koło Katerini - jak sie nie myle to przed
          Katerini jadąc w strone Aten, czyli akurat po drodze jak jedziesz do Kalambaki
          na meteory,natomiast dalej to jest satacja Jet Oil i tabliczka JET GAZ ok 100km
          przed atenami trzeba zjechać na zjazd na miejscowość THIVA spójrz na mape
          powinieneś znależć i to jest jakies ok 2km od zjazdu po lewej stronie drogi -
          potem bez problemu można wrócić na autostrade. Po zatym jest jeszcze gaz w
          Salonikach ale nie szukałem tam. Gaz jest po 0,55-0,59E po drodze gaz jest tani
          w Macedonii(przewaznie bez problemu płatność kartą) i w Serbi i CZ.G. wychodzi
          podobnie jak w Polsce ok 1,7zl, natomiast na Węgrzech jest dość sporo stacji
          jednak cena ok. 2,50zł, na Słowacji ok. 1,85zl. Jak masz jakies pytania to pisz.

Pozdrawiam
        • Gość: ft Re: Jeśli ktoś potrzebuje auto-gazowych info IP: *.chello.pl 21.09.05, 22:30
          Widzę , że dokładnie moje obserwacje potwierdził "golob" , że w Grecji z LPG
          jest cienko. Kiedyś już były pytania na w/w temat . Dodam słówko o Peloponezie.
          Spotkaliśmy jeden punkt tankowania w Patras, ale jak już ktoś tu pisał było to
          w tak dziwnym miejscu, że gdybysmy się nie uparli i nie dysponowali
          czasem w oczekiwaniu na prom , to napewno odpuścilibyśmy.
          Ogólnie można stwierdzić że poza Shellem w Paralii-Katerini, trudno trafić i
          można stracić więcej paliwa niż zaoszczędzić na gazie.
          f
          • Gość: Krzysiek Re: Jeśli ktoś potrzebuje auto-gazowych info IP: *.brewet.pl / 80.50.20.* 09.02.06, 20:30
            Mógłbyś napisać jak trafić na tą stację w Patras?
            • Gość: ft Re: Jeśli ktoś potrzebuje auto-gazowych info IP: *.chello.pl 10.02.06, 08:32
              Ten punkt LPG w Patras znaleźliśmy, bo mój kolega się uparł, więc zostawiliśmy
              pasażerki w moim aucie i tym "gazowym" ruszyliśmy na poszukiwanie.
              Do Patras wjechaliśmy od promu (teraz od mostu) w Rio i jadąc przez miasto
              dwupasmówką trzeba minąć port i dalej na południe. Jakieś może 5 km dalej po
              lewej jest stacja BP, tam zapytaj, bo w tej okolicy zjechaliśmy w lewo w boczną
              uliczkę i jakieś 500m jest taki teren jakaś baza , stoi budka i 2 dystrybutory
              gazu. To już prawie na końcu miasta.
              Pozdrawiam
              f
    • Gość: krzysiek Re: Jeśli ktoś potrzebuje auto-gazowych info IP: *.crowley.pl 21.09.05, 22:02
      napisz gdzie po drdze w Serbii i Macedoni są stacje LPG.
    • Gość: tomek Re: Jeśli ktoś potrzebuje auto-gazowych info IP: *.sen.warszawa.supermedia.pl 10.02.06, 09:52
      hej,
      już niedługo wybieram się do GR (na Peloponez) samochodem na LPG i interesuje
      mnie, ile Ty z 6500 km zrobiłeś na benzynie a ile na gazie. Tak mniej więcej.

Co miałeś na myśli pisząc, że "rzeczywistość sporo się mija z różnymi tekstami
      czytanymi na forum np. na temat autogazu"???

Pozdr., Tomek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka