Dodaj do ulubionych

halkidiki czy wyspy

IP: *.el-4100100.acn.pl 11.07.01, 20:32
do tej pory jeżdziłam jeżdziłam na wyspy (Kreta, Santorini, Cypr), w tym roku (
we wrzesniu) jadę na półwysep Halkidiki. Nie wiem czego mogę się spowiedziać.
Jak może wypasć ta wycieczka w konfrontacji z wyspami? Będę wdzięczna za
opinię. Dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Enigmak Re: halkidiki czy wyspy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.01, 13:43
      zdecydowanie wyspy
      Półwysep Chakidycki jest nastawiony na turystów - żadnych wdzięków. Wyspy maja
      krajobrazy dziewicze - napewno ładniejsze niz na płw.
      • Gość: aneta Re: halkidiki czy wyspy IP: *.el-4100100.acn.pl 14.07.01, 19:05
        dzieki za odpowiedz. Byłam jednak pewna ze chalkidiki to miejsce mniej
        komercyjne niz wyspy chocby z racji na to ze jest mniej atrakcyjne.Od wakacji w
        grecji oczekuje sielskich wiosek i dziewiczych krajobrazow. Twoja krytyka
        podciela mi skrzydla, moze sa jednak jakies pozytywne strony, bo z tej
        wycieczki chyba juz nie moge sie wycofac.
    • Gość: Basia Re: halkidiki czy wyspy IP: *.lodz-sowinskiego.sdi.tpnet.pl 17.07.01, 10:13
      Ja również jestem kolekcjonerką wrażeń i uwielbiam sielskie widoki i
      romantyczne zakątki. Czy mogłabyś mi Anetko polecić szczególnie którąś z
      odwiedzonych przez siebie wysp i zasugerować jakąś konkretną miejscowość? A
      może wiesz coś na temat Thassos?
      • Gość: do basi Re: halkidiki czy wyspy IP: *.el-4100100.acn.pl 22.07.01, 09:31
        ja zakochałam się w Santorini.Klimat jak z bajki.Widok na Kalderę, urocze
        tawerny, plaże niestety nie piaszczyste, ale też mają swój urok. Można wybrać
        się na jednodniowy rejs statkiem dookoła wyspy i zwiedzić mniejsze (w okolicy).
        No i zachód słońca w OIA. Jeśli chodzi o sielskie klimaty - to zdecydowanie
        KRETA.Ja mieszkałam w malowniczej miejscowości Agia Pelagia na wzgórzu z
        widokiem na zatokę.Dobre miejsce wypadowe do innych miast. Polecam: Rethymnon,
        Chanię, płaskowyż Latsiti, Matalę, plażę w Komos, Monti Preveli, Plakę i wiele
        innych. Najlepiej wypożyczyć samochód i zwiedzać na własną rękę. Kup dobrą
        mapę. Acha - spróbuj ryb z grila i mussakę. Udanych wakacji. Dodam tylko, że
        znów chciałambym tam pojechać...Może kiedyś. Pozdrawiam i życzę udanych
        wakacji.
    • Gość: Kasia Re: halkidiki czy wyspy IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 13:12
      Bylam w tym roku na Chalkidiki i bardzo mi sie tam podobalo. Zalezy to jednak
      od tego do jakiego miateczka trafisz. Ja bylam w Pefkochori i jestem
      zadowolona. Polecam tez Haniotis. Bardzo ciekawe,ladne i pelne mlodych ludzi
      miejsca. Niestety nie bylam jeszcze na wyspach Greckich,ale moj chlopak byl i
      powiem Ci,ze z pobytu na Chalkidiki byl naprawde zadowolony. Pozdrawiam!
      kati19@poczta.onet.pl
      • Gość: fibula Re: halkidiki czy wyspy IP: 192.168.1.* / 195.117.144.* 19.07.01, 10:35
        z wysp najladniejsze jest Santorini, Kreta tez ciekawa chociaż radze wybrac na
        noclego inne miejscowosci niz Amudara , np. Chanie jest urocza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka