Dodaj do ulubionych

ATTIKA BEACH KORFU

03.02.06, 14:37
Wybieramy się pod koniec maja.
Czy ktoś był i może zna okolicę?
Czy w okolicy hotelu jest gdzie wyjść? Restauracje, tawerny? Może inne
atrakcje.
Obserwuj wątek
    • kb70 Re: ATTIKA BEACH KORFU 27.02.06, 16:42
      Raczej nie. Hotel jest na odludziu - do najbliższej miejscowości - Lefkimi ok.
      2km. Ale Lefkimi nie jest nastawiona na turystów, tylko na miejscowych. Są tam
      dwa minimarkety i kilka tawern. Około 800 m od hotelu, jest jedna tawerna, w
      gaju oliwnym - i to wszystko. Jak chcesz coś więcej wiedzieć o hotelu i
      okolicy, to zapraszam www.kb.neostrada.pl -> Wycieczka 2005
      • mag225 Re: ATTIKA BEACH KORFU 02.03.06, 13:57
        Krzysztofie bardzo, bardzo Ci dziękuję.
        Nareszcie ktoś mi odpowiedział:)
        przyznam, że widziałam już galerię ze zdjęciemi w innym Twoim poście chyba na
        innym forum ale do opisów nie dotarłam. Bardzo mnie ucieszyły te opisy
        zwłaszcza hotelu, Lefkimi i plaży.
        Piękny opis wycieczki fakultatywnej do stolicy. Bardzo zachęcający. Jedziemy z
        1,5 rocznym dzieckiem i zastanawiam się czy jest sens kupować wycieczkę czy
        może lepiej wynająć auto o zaliczyć ją samemu w okrojonej formie.
        Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
        • kb70 Re: ATTIKA BEACH KORFU 04.03.06, 14:47
          Witaj,
          Za tak małym dzieckiem odradzam wycieczkę fakultatywną - będzie to bardzo
          męczące. Lepiej wynająć samochód. Można to zrobić w hotelu. Taniej jednak jest
          u rezydentki - ona wszystko załatwiała i samochód dostarczany był pod hotel.
          Koszt wycieczki samochodowej będzie raczej większy. Np.jak rozważaliśmy
          wycieczkę do parku wodnego, to po zsumowaniu kosztu wynajmu samochodu, paliwa i
          wstępów wyszło o 20% drożej niż wycieczka fakultatywna. Generalnie samochód
          najlepiej kalkulował się przy wynajęciu na tydzień. Musisz uwzględnić jedną
          ważną sprawę. Lefkimi leży na południowym krańcu wyspy i do wszystkich atrakcji
          (np. miasto Korfu) jest daleko. Co prawda do Korfu jest tylko około 40km. ale
          jazda wąskimi krętymi drogami ze stromymi podjazdami i zjazdami, a potem
          zatłoczonymi przedmieściami Korfu (10km wąską ulicą, pełną niefrasobliwie
          zaparkowanych pojazdów) czasowo wychodzi podwójnie niż w Polsce. Dojazd do
          centrum Korfu zajmuje pojazdowi osobowemu ponad godzinę. Autokarowi półtorej.
          Ale to jedyna wada lokalizacji hotelu. Spokój, piękna plaża i wspaniałe,
          komfortowe warunki w hotelu nie mają sobie równych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka