Dodaj do ulubionych

ANGELOS (ANGEL) - Rodos - Faliraki

10.03.06, 14:20
Nazwa podawana przez polskie biura podróży to często : ANGEL.

cytat:
Autor: ~meduza 12-08-2005 20:17 wyślij odpowiedź

Witam.Ja byłam w Angelos z Triadą i była to jedna wielka pomyłka wybierając to
biuro.Jeśli chodzi o apartamenty to do przyjęcia.Ja akurat byłam w pok.47 i
łóżka i meble były super no i oczywiście łazienka,bo prysznic posiadał
kotare.Natomiast nasi znajomi to nie wiem jak przeżyli te 2 tyg.,bo łózka
mieli fatalne,drewniane jak w góralskiej chacie,do tego skrzypiały, a na
materac jak sie siadało to trzeba było celować żeby sobie krzywdy nie
zrobić.Aneks kuchenny to może być,ale najgorsza maszynka bo korzystać można
było tylko z jednego palnika,bo 2 oczywiście w tym czasie nie działał.Właściel
straszny GBUR,nic nie dało się z nim załatwić,jak spaliła Ci się żarówka w
łazience to przez najbliższe 3-4 dnibyłaś po prostu bez.Chcieliśmy klime wziąc
to 2 dni za nim chodziliśmy zanim zdołał nas odwiedzić.,po czym orzekł,że nie
może znależc kluczyka do skrzynki i przyniósł nam wietrak gratis,za który w
dzień wyjazdu musieliśmy zapłacić 20 euro za tydzień.Reasumując;wakacje byłyby
do bani gdyby nie super miły barman Vangelis(oczy a'la S.Stalone)wraz z żoną i
córeczką Georgią oraz Kristine jego siostra,która przyrządza świetnie rybe w
barze z 7 euro.A o zwiedzaniu napisze jak znajdę jeszcze trochę czasu.>
Obserwuj wątek
    • neronka Re: ANGELOS (ANGEL) - Rodos - Faliraki 10.03.06, 14:21
      cytat:

-Autor: ~meduza 13-08-2005 16:15 wyślij odpowiedź

Budynek wygląda tak.Jest parter i piętro,takie kwadraty jak w Egipcie nie
      dobudowane domy bez dachów.Mój pokój znajdował sie na pietrze i znajomi też byli
      na pietrze,jedni w pok.nr 45a drudzy o ile dobrze pamiętam to w 39.Ten 39 to
      jest narożny po prawej stronie jak stoisz na wprost wejścia.Coprawda ten 39 jest
      większy ale materace pożal sie P.Boże.Sprawdzałam je i uwierz mi,że trzeba
      celować,żeby nie zrobić sobie krzywdy,ale za to balkon tam jest większy i widok
      na basen.Naprawdę polecam Ci 47,bo jest super tylko z widokiem nie za bardzo,bo
      na ulicę i dyskoteke.Ale ja byłam z dzieckiem i jakoś dałam rady.Jeszcze jedna
      ważna wskazówka.Wez elektryczny włącznik na komary i zawsze przed nocą wywietrz
      pokój,zamknij szczelnie drzwi i włóż wkład,bo nie wytrzymasz.Oni cały dzień i
      noc nawadniają więc jest dużo wilgoci i komary rojem wpadają do pokojów.I
      codziennie wkładaj nowy wkład,bo pocieszysz się piękną opalenizną tylko przez
      chwile,bo będziesz wyglądała jak po ospie.Jeszcze jedno,jak będziecie podłączać
      lodówkę to nie do gniazdka koło maszynki,tylko wysuncie ją z tej szafki i tam
      jest niezależne gniazdko,które dzaiła cały czas.I jak Wam wywali korki,to w
      przedpokojy jest skrzynka rozdzielcza i wszystkie 3 przyciski spuść na dół,bo
      nie myśl sobie,że ktoś się Tobą zajmie.Głowa do góry,polecam sklep za
      Lunaparkiem jakieś 150 m po prawej stronie,tam możecie się zaopatrzyć tanio w
      alkohol i wrócicie ze wspaniałymi wrażeniami.
      • neronka Re: ANGELOS (ANGEL) - Rodos - Faliraki 10.03.06, 14:22

• neronka Re: ANGELOS (ANGEL) - Rodos - Faliraki 10.03.06, 14:23
          cytat:

Autor: ~ines 31-08-2005 21:34 wyślij odpowiedź

koniecznie sprawdzajcie co macie w umowie - bo robi biuro w balona ludzi jak
          popadnie
          ja byłam 1,5 dnia gdzie indziej niz w angelos - i angelos są najlepsze pokoje -
          ale tragedia straszna
          wzielismy klime po 4 dniach naprawił :)
          jedzenia nie bieżcie z biura bo okropne daje lepiej i taniej samemu na miejscu

na umowie trzeba miec wpisane angelos - koniecznie i nie wierzcie jak mówią w
          biurze ze oni pisza apartamenty rodos bo na rodos maja tylko angelos - bo potem
          wpaniały rezydent :) wam powie ze co macie umowe na trafa i was rzuci do
          francuza albo dalego od centrum w warnki gorsze a powie wam ze wy od oceny
          gwiazdek nie jesteście :)

jak składać rekalmacje to na miejscu wypiasc wszystko i niech rezydent podpisze
          jakby wam na lotnisku kazali wysiadać gdzieś indziej niz w angelos bo niby
          warunki lepsze nie wysiadajcie wogle - koniec mają was wieść do angelos - a jak
          nie macie zapisane w umoie angelos to weźcie ze soba katalog tam ewidentnie na
          rodos maja jedne apatramenty - a do umowy załącznikiem jest katalog

generalnie obiekt angelos to jest ładniejszy lepsze pokoje ale to jest nie dla
          polaków - triada wykupila pokoje w angelos II tam sa polacy i gorsze warunki -
          takze to tez mozna reklamowac

pozdrawiam

APT. ANGEL/ Faliraki / Rodos

Autor: ~kate 01-09-2005 08:19 wyślij odpowiedź

ja mam zmianę na piśmie na apartementy ANgel, bo oni podaja w katalogu ANGEL a
          nie ANGELOS
          ale mam też fotki pokojów, bo mi Triada mailem przesłała jak nam zamieniali z
          apartamentów Nest
          także za nie zamienię ich na pewno na nic innego :-))
          • grecja-hotele Re: ANGELOS (ANGEL) - Rodos - Faliraki 05.09.06, 14:45
            Autor: aneczka10 03-09-2006 20:21 wyślij odpowiedź

Właœnie wróciliœmy z apart. Angelos (nie jak wszyscy łšcznie z triada pisza
            Angel). Ktoœ chyba zapomniał tez dodać ze obiekt ten składa Sie z kilku budynkow
            oddalonych od siebie nawet kilkadziesišt metrow.To co proponuje Triada w swoim
            katalogu to wielkie oszustwo. W przedstawianym budynku Triada nigdy nie miala i
            nie bedzie miala pokoi. Zwyczajnie oszukuje i nadal tak będzie robić jeœli ktoœ
            w końcu nie zrobi z nia porzšdku. My mieliœmy pecha, zakwaterowano nas
            oczywiœcie w obiekcie po drugiej stronie ulicy która dzieliła Angelos od naszego
            budynku. Mieszkaliœmy w syfie i brudzie z zapchanym zlewozmywakiem, brodzikiem,
            i dwiema działajšcymi lampkami. Standard pokoi nie był taki zły tylko okropny
            brud. Jak się póŸniej okazało w Angelos (budynku głównym) wcale nie było lepiej
            ale był przynajmniej basen który skusił nas do skorzystania z oferty Triady.
            Oczywiœcie nie było w naszym pokoju również Klimy (nawet tej za dopłatš) więc
            sami rozumiecie przy tegorocznych upałach nie dało się spać. Pod balkonem
            mieliœmy również DYSKOTEKE tak właœnie, działajšca od 12 do 5 rano , muzy nie
            było tak słychac ale cišgły ruch skuterków i samochodów wybudzał nas kilka razy
            w cišgu nocy. ( dopiero teraz odsypiam urlop). Karaluchy oczywiœcie że były, ale
            ja się zabezpieczyłam i po tym co wyczytałam na tym forum wziewał na nie
            odpowiednie specyfiki, warto było tez mieć cos na komary, było ich zatrzęsienie.
            Ciekawostkš byla również bardzo opryskliwa Pani sprzštaczka która przewracała
            nam poœciel na drugš stronę żeby wyglšdała na czystš i po której i tak
            musieliœmy jeszcze raz sprzštać pokuj. Warto tez wspomnieć o uroczym!!!!
            Właœcicielu obiektów , czy wszystkich nie wiem ale dwóch na pewno. Był nim
            okropny, œmierdzšcy grek na tyle uprzejmy, że przez całe 15 dni naszego pobytu
            kompletnie nas olał i nic nie zrobił z zgłaszanymi przez nas usterkami.
            Przestrzegam tez przed jedzeniem w jego Ala restauracji, sama tego nie
            doœwiadczyłam ale grozi to podobno trwałym kalectwem. A co do samego biura
            podróży TRIADA olało nas kompletnie. Byłam z nimi już dwa razy i takiego
            zachowania z ich strony bym się nie spodziewała. Nasze zastrzeżenie nie były
            wygórowane chcieliœmy mieszkać po prostu w takich warunkach jakie nam
            zaproponowano. Brud, brak Klimy, inny obiekt niż w ofercie zraził nas do TRIADY
            totalnie. Rezydentka była przygotowana na wszytko, bloczek do wypisywania
            reklamacji, i słowa „niestety ale nic nie możemy z tym zrobić” były na porzšdku
            dziennym. Oczywiœcie wyspa piękna i chyba tylko to uratowało nasz wyjazd od
            totalnej klapy. Ja już z Triady nie wyjadę i przestrzegam tez innych przed tym
            biurem, jak to się mówi do trzech razy sztuka. Jak ktoœ będzie miał jakieœ
            pytania to w miarę możliwoœci na pewno odpowiem. Pozdrawiam
            • a_graf Re: ANGELOS (ANGEL) - Rodos - Faliraki 06.11.06, 23:17
              Przebywałem w hotelu Angelos vel Angel Apartamenty (nazwa własna Triady)we
              wrześniu 2006r. Miałem wątpliwą przyjemność spędzić dwa tygodnie w tym
              obskurnym hotelu. Już podczas zakwaterowania gburowaty właściciel na
              stwiedzenie, że oczekujemy apartamentu odpowiedział: "No apartaments, only
              studios". Nie pomogły żadne wyjaśnienia i argumenty - dostaliśmy pokój ok.
              10m2, w którym zamontowano zlewozmywak, lodówkę i kuchenkę z widoczkiem na
              dyskotekę. Moi znajomi dostali jeszcze mniejszy pokój narożny - na wprost
              wyjścia z dyskoteki. Jeszcze tego samego dnia złożyliśmy reklamację, odbyliśmy
              spotkanie z rezydentką i oświadczyliśmy, że zamierzamy wracać do kraju jeżeli
              nie otrzymamy natychmiastowej zmiany na to co wykupiliśmy, czyli zgodnie z
              ofertą katalogową. Pani z Triady nie była zaskoczona. Potwierdziła wręcz, że
              nie są to pierwsze reklamacje. Dodała, że przedstawiciel Triady odpowiedzialny
              za ocenę i kategoryzację hoteli na tereni Grecji, negatywnie wypowiedział się
              nt. obecnej oceny hotelu - uznał, że jest nieadekwatna do oferowanych warunków
              (w ofercie hotel ma trzy gwiazdki - kat. lokalna "B"). Oni (rezydencji) nic na
              to nie mogą poradzić - wszystkie uwagi są ignorowane przez szefostwo w
              Warszawie.

• a_graf Re: ANGELOS (ANGEL) - Rodos - Faliraki 07.11.06, 00:30
                cd. wątku.

Po dwóch dniach i nieprzespanych nocach zaproponowano nam zmianę na pokoje po
                drugiej stronie ulicy, na tyłach dyskoteki. Miejsce wydało się nam bardziej
                kameralne (nazwa STUDIOS ANGELOS IV) - jak się póżniej okazało, tylko z pozoru.
                Była to jedyna oferta na zmianę - właściciel nie dysponował "lepszymi" pokojami
                a powrót do kraju okazał się niemożliwy. Zmuszenie zostaliśmy do zaakceptowanie
                tego co trudno nazwać apartamentem. Pominę szczegóły - opis Aneczki jest bardzo
                precyzyjny i mogę tylko to potwierdzić. Dodam jedynie, że urlop rozpoczęliśmy
                od rozmrażania lodówki i przepychania niedrożnej instalacji kanalizacyjnej
                prysznica. Oczywiście problemy te wcześniej zgłosiliśmy właścicielowi - bez
                jakiegokolwiek odzewu.
                Nasze opinie nt. hotelu nie są odosobnione, ale o tym dowiedzieliśmy się
                niestety dopiero na miejscu. Przyznaję, że z tego powodu byłem szczególnie
                wściekły. Spędziłem wiele godzin śledząc fora internetowe - szczególnie stronę
                www.wakacje.pl. Miałem dużo czasu - ofertę wykupiłem prawie pół roku przed
                wyjazdem. Wiem na pewno, że niejeden został oszukany przez TRIADĘ - tak -
                OSZUKANY i nie pisnął pary z gęby. A przecież nie musiał pisać elaboratów,
                wystarczyło zalogować się na pierwszym lepszym forum i napisać parę słów
                ostrzeżenia. Byle przeglądarka załatwiłaby resztę.
                Drodzy Internauci,
                piszmy i ostrzegajmy się nawzajem. Takich biur jak Triada, które nabiają nas w
                butelkę jest więcej. Reklamujmy też to co dobre, pozwoli to nam uniknąć
                przykrych niespodzianek. Nic bowiem gorszego, gdy upragniony wyjazd kończy się
                koszmarem. Uwaga na "piszących zawodowo" przedstawicieli biur podróży.

• a_graf Re: ANGELOS (ANGEL) - Rodos - Faliraki 07.11.06, 00:38
                  a_graf napisał:

> cd. wątku.
                  >
                  > Po dwóch dniach i nieprzespanych nocach zaproponowano nam zmianę na pokoje po
                  > drugiej stronie ulicy, na tyłach dyskoteki. Miejsce wydało się nam bardziej
                  > kameralne (nazwa STUDIOS ANGELOS IV) - jak się póżniej okazało, tylko z
                  pozoru.
                  >
                  > Była to jedyna oferta na zmianę - właściciel nie dysponował "lepszymi"
                  pokojami
                  >
                  > a powrót do kraju okazał się niemożliwy. Zmuszenie zostaliśmy do
                  zaakceptowanie
                  >
                  > tego co trudno nazwać apartamentem. Pominę szczegóły - opis Aneczki jest
                  bardzo
                  >
                  > precyzyjny i mogę tylko to potwierdzić. Dodam jedynie, że urlop rozpoczęliśmy
                  > od rozmrażania lodówki i przepychania niedrożnej instalacji kanalizacyjnej
                  > prysznica. Oczywiście problemy te wcześniej zgłosiliśmy właścicielowi - bez
                  > jakiegokolwiek odzewu.
                  > Nasze opinie nt. hotelu nie są odosobnione, ale o tym dowiedzieliśmy się
                  > niestety dopiero na miejscu. Przyznaję, że z tego powodu byłem szczególnie
                  > wściekły. Spędziłem wiele godzin śledząc fora internetowe - szczególnie
                  stronę
                  > www.wakacje.pl. Miałem dużo czasu - ofertę wykupiłem prawie pół roku przed
                  > wyjazdem. Wiem na pewno, że niejeden został oszukany przez TRIADĘ - tak -
                  > OSZUKANY i nie pisnął pary z gęby. A przecież nie musiał pisać elaboratów,
                  > wystarczyło zalogować się na pierwszym lepszym forum i napisać parę słów
                  > ostrzeżenia. Byle przeglądarka załatwiłaby resztę.
                  > Drodzy Internauci,
                  > piszmy i ostrzegajmy się nawzajem. Takich biur jak Triada, które nabiają nas
                  w
                  > butelkę jest więcej. Reklamujmy też to co dobre, pozwoli to nam uniknąć
                  > przykrych niespodzianek. Nic bowiem gorszego, gdy upragniony wyjazd kończy
                  się
                  > koszmarem. Uwaga na "piszących zawodowo" przedstawicieli biur podróży.

cd. wątku

Ci z Państwa, którzy mają podobne opinie nt. pobytu w hotelu Angelos i
                  zamierzają reklamować lub już złożyli reklamację - proszę o kontakt na e-mail:
                  a_graf@gazeta.pl. Proszę się nie łudzić, bez pozwu do sądu się nie obejdzie.
    • pink.mirror Re: ANGELOS (ANGEL) - Rodos - Faliraki 09.05.07, 23:22
      wybieram się tam w te wakacje (prawdopodobnie). Czy tam naprawdę jest tak
      strasznie jak opisujecie? Dodam że mam 17 lat i nie potrzebne mi są wspaniałe
      warunki żeby dobrze się bawić ale brud mnie przeraża..
    • katherina13 Re: ANGELOS (ANGEL) - Rodos - Faliraki 01.08.07, 09:12
      Tu opisałam o Angelosie ( Kasia Gość)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=65846898&v=2&s=0
      a o zwiedzaniu polecam wątek
      Turystyka / Grecja i Cypr/
      Rodos Atrakcje spoza przewodnika
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=65192508&v=2&s=0
      też jako Kasia Gość opisałam naszą wycieczkę po wyspie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka