Dodaj do ulubionych

Wróciłam z Krety - okolice Chanii z Rainbow Tours /odpowiem na pytani

IP: 217.96.36.* 16.10.01, 15:36
Wróciłam z Krety - okolic pięknej Chanii, gdzie byłam dwa tygodnie z biurem
Rainbow Tours. Jedno wielkie oszustwo: katalog kontra rzeczywistość. Po
powrocie stwierdziłam jednak, że inne biura też kłamią (oferty powtarzały się w
różnych biurach). Nie było źle, ale z informacjami podanymi w katalogu nie
zgadzało sie nic, przynajmniej jeśli chodzi o nasz apartament. Proszę o kontakt
w przypadku jakichkolwiek pytań.
Obserwuj wątek
    • Gość: mariusz Re: Wróciłam z Krety - okolice Chanii z Rainbow Tours /odpowiem na pyt IP: *.ploc.gazeta.pl 16.10.01, 16:56
      Alicjo, trochę mnie zmroziłaś. Planuję urlop w ciepłym miejscu, myślałem o Grecji. A tu takie pzestrogi... Napisz,
      jeśli możesz, jak było, co warto zobaczyć, jaka jest temperatura teraz, jaka będzie za kilka tygodni itd.
      Pozdrawiam!
      • Gość: Alicja Re: Wróciłam z Krety - okolice Chanii z Rainbow Tours /odpowiem na pyt IP: 217.96.36.* 17.10.01, 09:50
        Mariuszu, Kreta jest cudowna i bardzo ją polecam. Sezon trwa tam do końca
        października ale już teraz mogą występować deszcze. My mieliśmy piękną pogodę
        przez całe dwa tygodnie (26.09. - 10.10), ale dało sie odczuć, że nie jest to
        szczyt sezonu i niektóre hotele już świeciły pustkami. Nie sądzę, żeby jeszcze
        jakieś biura podróży oferowały wyjazdy na Kretę, chyba, że wybierasz się na
        własną rękę? W zależności od tego, co lubisz - można wybrać tę część wyspy i
        taki sposób spędzania czasu, który Ci odpowiada. Ja zakochałam się w części
        północno-zachodniej, która nie jest jeszcze bardzo skomercjalizowana. Żyje
        się "slowly", więc może to być doskonała terapia dla duszy. Pokonaliśmy Wąwóz
        Samaria (long way - 18 km), niesamowite wrażenia. Wynajętym samochodem
        odwiedzilismy raj, czyli lagunę Elafonisi i piękną plażę Falasarnę, promem
        połynęliśmy na Santorinii.... Dłuuuugo by pisać. Ogólnie bylo pięknie, tylko
        opis apartamentu w katalogu nie zgadzał się z rzeczywistością. Nawet
        miejscowość była inna, trochę na końcu świata, ale nie zdołało nam to popsuć
        urlopu. Czuliśmy się oszukani, oczywiście, dlatego złożyliśmy reklamację. Co z
        tym zrobią - zobaczymy. Mam nadzieję, że nie "opędzą się" czapeczkami
        firmowymi. Straciłam zaufanie do biur podróży. Byliśmy merytorycznie doskonale
        przygotowani, niemal ze ściągawkami w kieszeniach - a tu taka porażka! Jedynym
        sposobem uniknięcia jej byłoby wcześniejsze obejrzenie miejscowości,
        apartamentów, a przecież wiadomo, że to niewykonalne. Gdybyś miał jeszcze
        jakieś pytania - służę pomocą.
    • Gość: pidżej Re: Wróciłam z Krety - okolice Chanii z Rainbow Tours /odpowiem na pyt IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.10.01, 01:12
      No to wracaliśmy razem. Tydzień z Rainbow Tours 3-10 października w hotelu
      Canea Mare w Hagia Marina. U mnie wszystko się zgadzało. Jeśli rzeczywiście się
      przygotowaliście i przeczytali różne posty na tym forum i jeżeli pamiętasz, że
      w Grecji MUSISZ odjąc dwie gwiazdki od tego co hotel podaje, a Ty jechałaś do
      apartamentu któremu po tej operacji ani jedna gwiazdka by się nie ostała - to o
      co pretensje? Te apartamenty czy inne - jeden chłam, nie po to tłuczemy się na
      Kretę. Kreta rzeczywiście urzeka, choć np. kulinarnie mocno mnie rozczarowała.
      Wszedzie tych samych 16 nijakich dań w tej samej cenie. Lepiej karmi Zorba na
      Dereniowej na Ursynowie. Na tym tle - sensacja: Well of the Turk w starej
      części Chanii, polecam wszystkim. Trudno trafic, trzeba pytac, ale miejscowi
      pomogą. Dla mnie bomba. Kto mnie poprze?
      • Gość: Alicja Do pidżeja IP: 217.96.36.* 22.10.01, 14:38
        Drogi pidżeju, chyba źle mnie zrozumiałeś. "Pretensje" nie o to, że apartament
        nie okazał się hotelem pięciogwiazdkowym, lecz o (!), nie w spokojnej okolicy,
        ale przy głównej, ruchliwej ulicy, przy kamienistej, a nie piaszczystej plaży,
        nie 10 minut spaceru od centrum Maleme, lecz ok. 7 km, nie 16 km od Chanii,
        tylko 21, itd, itp. Sam apartament był OK, codziennie sprzątany, z resztą nie
        po to polecieliśmy na Kretę, żeby siedzieć dwa tygodnie w apartamencie. Nie
        spodziewaliśmy się luksusów, a i tak, jak na 3 gwiazdki (po odjęciu dwóch -
        zostałaby JEDNA), było w porządku. Pilotka potwierdziła, że afera o te
        apartamenty jest na każdym turnusie, sama wysyłała do Łodzi sprostowanie, gdzie
        naprawdę się znajdują. Rainbow Tours najwidoczniej olało sprawę i dalej
        wciskało kit klientom , że wszystko wygląda tak, jak opisuje katalog. Nie
        zgadzam się, że wszystkie apartamenty, to "jeden chłam". Lokalizacja jest
        ważna, choćby z powodu połączeń z innymi miejscowościami i np. cen przejazdów.
        Myślę, że gdyby Agia Marina (bo chyba tam byłeś??) okazała się nazywać np. Kato
        Gerani i leżeć zupełnie gdzie indziej, niż opisuje katalog - też czułbyś się
        oszukany. Pozdrawiam.
      • Gość: monia Re: Wróciłam z Krety - okolice Chanii z Rainbow Tours /odpowiem na pyt IP: *.stream.pl 26.01.02, 12:33
        Też byłam z RAINBOW na Krecie i rzeczywiście było super, ale nie ma się co
        dziwic ludziom. niektórzy za pare stówek kupia apartament i mysla że to wielki
        swiat, Grecja- ze to bedzie 5 gwiazdkowa rezydencja. ludzie czytajcie coś zanim
        pojedziecie. Toz to naród pasterski i nie nalezy wymagac cudów. tym bardziej za
        marna cene .
        • Gość: Alicja Re: Wróciłam z Krety - okolice Chanii z Rainbow Tours /odpowiem na pyt IP: 217.96.36.* 28.01.02, 10:29
          Gość portalu: monia napisał(a):

> Też byłam z RAINBOW na Krecie i rzeczywiście było super, ale nie ma się co
          > dziwic ludziom. niektórzy za pare stówek kupia apartament i mysla że to wielki
          > swiat, Grecja- ze to bedzie 5 gwiazdkowa rezydencja. ludzie czytajcie coś zanim
          >
          > pojedziecie. Toz to naród pasterski i nie nalezy wymagac cudów. tym bardziej za
          >
          > marna cene .

Treść Twojego postu świadczy o tym, że w ogóle nie przeczytałaś tego, co
          napisałam wcześniej. Na przyszłość, zanim się wypowiesz na forum KOMENTUJĄC
          czyjąś wypowiedź - najpierw PRZECZYTAJ JĄ. Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka