Gość: N_nataliaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:04 Zakytnhos to należy do Peloponezu? Czy Kalamata to duze miasto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bebiak Re: Zakynthos 10.04.06, 23:22 Gość portalu: N_nataliaa napisał(a): > Zakytnhos to należy do Peloponezu? Natalko, w jakim sensie "Zakynthos należy do Peloponezu"? Tj. w jakim sensie pytasz - możesz to nieco rozszerzyć? Dla mnie Peloponez to Peloponez a Zakynthos leży w archipelagu Wysp Jońskich, ale... może wcale nie o to chodzi? > Czy Kalamata to duze miasto? Duże i dla mnie hmmm niezbyt ładne. Tak napisałam w swoich wspomnieniach we wrześniu 2002 - wtedy plątałam się po południowym Peloponezie: Zjechałam z gór do Kalamaty. Kupiłam tu jakieś płyty i jak najszybciej stąd uciekłam. Po tych wszystkich wioskach, po których się do tej pory plątałam Kalamata wywarła na mnie fatalne wrażenie wielkiego miasta z całym jego bałaganem. Kurczę, takie korki, mnóstwo samochodów, światła, masa ludzi gdzieś biegnących. Nie, nie i nie! Koszmar po tym co widziałam do tej pory i do czego moje oczy i poniekąd uszy się przyzwyczaiły. Biegiem, doprawdy biegiem stąd uciekałam - najszybciej jak tylko się dało. Pozdrowienia. B. Odpowiedz Link Zgłoś