Gość: Michal IP: *.chello.pl 07.06.06, 18:13 Czy ktoś był w tym hotelu na Rodos? Ja wybieram się 18 czerwca z Ecco Holidaya:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: udontnome Re: Hotel Summer Dream IP: *.orange.pl 02.07.06, 19:20 napisz koniecznie po powrocie jak było. przydałaby się tu jakaś opinia o tym hotelu. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Hotel Summer Dream IP: *.chello.pl 03.07.06, 20:54 Wróciłem w poprzednia niedziele, a w zasadzie w poniedziałek bo samolot był opóźniony o 13 h. Niby ecco bardzo przeprasza, ale nerwówka była, bo 2 razy przesuwali lot. Oczywiście nie jest to wina ecco, ale "najlepszych" lini Fisher. Linie te sa najtańsze na rynku przez co biura chetnie korzystaja z ich usług. ecco zastrzega sobie w umowie przesuniecia do 24h. Ale do rzeczy. Hotel robi dobre wrazenie, nie oczekiwałem za 899 zł/tydz. jakis fajerwerków. Jest połołony około 50 m od morza, ale plaza nie zachwyca (lepiej podjechac na pobliskie). My woleliśmy lezaki przy basenie. Basen spełnia swoja role mozna popływać na materacu, lub wygrzewac sie w cieniu palm. Woda czysta. Przy basenie mamy bar, w którym w godzinach 10-18 sa do naszej dyspozycji napoje typu tonic, cola, woda, sok etc. oraz napoje akloholowe. Wybór w miare dobry, alkohole oczywiscie lokalne, nmie to zupełnie nie przeszkadzalo. O 16 jakas pizza, robiona z tego co zostało z lanchu;) Potem mozna przenieść sie do baru głównego w którym możemy alkoholizowac sie w cenie do godziny 23, potem wszystko płatne. Teraz jeśli chodzi o jedzenie. Mamy 3 posiłki: śniadanie, lunch, kolację. Niestety, to co zachwycało pierwszego dnia, po 3 staje sie juz nudne. Ogólnie mówiac cały czas to samo serwują nam na sniadania i na lunch, kolacje. Mnie po 4 dniach jedzenie juz zbrzydło i wolałem podejśc do pobliskiej tawerny (na górze) gdzie dopiero mozna spróbowac grackiego jedzenia, które ma sie nijak do tego hotelowego. Wspaniała feta, oliwki, które mozna jesc garsciami,pyszne wino, wspaniała atmosfera. Widać to po gościach, którzy przyjeżdzaja tu z całej wyspy. Ceny bardzo przystępne. Reasumując, za cenę jaka płaciłem była to wycieczka warta tych pieniedzy. Zaoszczedzone srodki poszły na zwiedzanie, wynajem samochodów, skuterów których jest ogromny wybór. Nie oplaca sie wyporzyczac w hotelu, gdzie ceny mamy o 100% wyższe niz na pobliskiej uliczce. W hotelu mamy prawie cała bardzo sympatyczną obsłuę z Czech(na praktykach), wiec nawet ludzie majacy problemy z jezykiem ang. mogą bez trudu dogadac sie po Polsku. Pokoje sa wyposarzone w klimatyzację, która ma możliwość ustawienia porzadanej temperatury (nie tylko włącz/wyłącz. Za tą cenę polecam, nie było takiej oferty z all:))) Odpowiedz Link Zgłoś