Dodaj do ulubionych

Targowanie się

30.06.06, 22:24
Czy w Grecji zanim coś kupimy w sklepie czy kawiarni to trzeba sie targowć ze
sprzedawcą?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kretka Re: Targowanie się IP: *.acn.waw.pl 30.06.06, 23:16
      nie
      • jacek1f hm, raczej tak. ALe nie jak w Turcji:-) Tylko każd 30.06.06, 23:24
        a, ale to kazda cena - oprocz spożywczych! - jest o ok 10-15% zawyżona dla tej
        uciechy...

Zawsze warto sie targować - z uśmiechem, z radością, z pokerem w oczach - no,
        po prostu - TARGOWAĆ się, a nie kłocic, mieć pretensje, biadolić itp... ZAWSZE!
        • jacek1f w kawiarni i tawernie i markecie - nie. Jubiler, 30.06.06, 23:25
          ciuchy, pamiątki, skutery, auta, fajki wodne, haszysz, ... tak.
    • Gość: Gosc Re: Targowanie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 12:31
      Targowac sie moze nie ale.. gdy bedziesz stalym klientem sklepu lub restauracji
      to Oni to doceniaja i zawsze dostaniesz cos gratis lub taniej
      • ellfik Re: A przy wsiadaniu do środków trasnsportu? 01.07.06, 18:03
        czy tak jak w Egipcie zanim sie wsiądzie do jakiegoś busa czy taxi to traci sie
        czas na ustalenie ceny przejazdu?
        • Gość: mk Re: A przy wsiadaniu do środków trasnsportu? IP: *.crowley.pl 01.07.06, 20:58
          To jest Grecja, kraj w Europie, w UE... Na autobus/bus masz bilet, a w taksówce
          taksometr.
    • aniab_24 Re: Targowanie się 03.07.06, 13:14
      Targować się trzeba, ale oczywiście nie wszędzie. Uwaga na babulinki w górskich
      wioskach sprzedające pamiątki - są w tym dobre. Było ze mną krucho jak taka
      jedna wciągła mnie do swojego sklepiku, a ja nie miałam zamiaru nic kupić. :D
    • amoniaaa Re: Targowanie się 03.07.06, 14:51
      w Grecji nie spotkalam sie z targowaniem - to nie arabowie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka