Gość: rafi1015 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 17:24 Leci ktoś 17 lipca o 9.00 z Poznania do Agia Pelagia na Krecie? Ja z żoną i synem będziemy w hotelu Panorama w Agia Pelagia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Panorama Agia Pelagia IP: 82.139.155.* 11.07.06, 10:33 Ja z mężem i córką lecimy 13-go z Wa-wy do Panoramy Naczytałam się na forum tylu sprzecznych opinii o tym hotelu że aż boję się lecieć ale grunt to dobre nastawienie.Do zobaczenia na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi1015 Re: Panorama Agia Pelagia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 16:03 Dziękuję za informację, bo już myslałem że nie znajdę nikogo, kto by tam zamierzał wypocząć. Mam nadzieję, że będzie fajnie. Czy zamierzacie wynająć samochód na Krecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona Re: Panorama Agia Pelagia IP: 193.24.196.* 25.07.06, 23:29 Ecco Holiday Agia Pelagia Hotel Panorama Pokój na zdjęciu w katalogu i to, co zastaje się na miejscu to 2 RÓŻNE RZECZY!!! Pokój mały urządzony prymitywnie, szafy bez półek, jak weźmiecie w łazience prysznic to macie zalany również pokój, bo nie ma zasłonek ani ścianek, spłuczki w ubikacji się rozlatują, wszystko razem niefunkcjonalne i byle, jakie. Jedynie klima działa jak należy. Basen na 300 pokoi wielkości chusteczki do nosa, polowa basenu to zresztą brodzik dla dzieci, woda w basenie nigdy nie wymieniana, chloru za to sypią ile wlezie! Nad basenem garstka bezpłatnych leżaków ( połamanych, wygiętych), na które trzeba polować już od 6 rano! Ilość w stosunku do wczasowiczów po prostu śmieszna, zresztą są o nie ciągłe awantury. Jedzenie może i greckie, ale ciągle to samo, podają wszystko, co najtańsze - najtańsze niejadalne sery żółte, wędlina typu najtańszej polskiej mortadeli, feta słona jak sto bandytów, itp. sałatkę grecką podają wprawdzie często w jej skład wchodzą jarzynki krojone chyba siekierą (takie duże) do plaży ( są dwie) Ok 20 minut w pełnym słońcu i dość stromo, plaże wąskie małe, brudne, w morzu już od popołudnia pływają śmieci w pasie Ok 2 m od brzegu, jeśli ktoś lubi kąpać się w śmieciach, siedzieć na petach i śmieciach na plaży szerokości - w porywach do 1 m oraz jeść godzien to samo - to polecam ten hotel. ODRADZAM!!!!! Do tego dodam, że lot w stronę Krety miał opóźnienia 5,5 godziny, a z powrotem 18 godzin!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Panorama Agia Pelagia IP: *.dyn.embarqhsd.net 26.07.06, 00:11 "Nad basenem garstka bezpłatnych leżaków ( połamanych, wygiętych), na które trzeba polować już od 6 rano"-hehehheheh to ja ty jedziesz na wakacje zeby wstawac i sie bic o darmowe lezaki to powodzenia!!!!!! Tak to jest w tych krajach-chcesz miec wieeelka plaze,czysta i pieknie piaszczysta to zapraszam na Hawaje!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zico Re: Panorama Agia Pelagia IP: 195.90.127.* 26.07.06, 08:46 Święte słowa Marku. Moje zdanie o tym "ośrodku wypoczynkowym" jest takie: cena adekwatna do jakości. Nie wiem czym się kierowali Ci co teraz narzekają i na co liczyli? Ja spodziewałem się takich warunków i nie jestem rozczarowany ani w 1%. A czemu płacza, że leżaków nie było? Wiesz-tam jest all incl i szkoda tracic darmowki złażąc na plażę... Juz raz sie ustosunkowałem do wypowiedzi zawiedzonej. Oto ona: My wróciliśmy 21.07. Mnie zbytnio nie zaskoczył poziom tego "ośrodka wypoczynkowego". Z jednego powodu-nie spodziewałem się za takie pieniądze większych luksusów. Faktycznie-spanie na "klepiskach". Ale z drugiej strony- jeśli ktoś miał drewniany stelaż, to i tak spał na takim samym materacu. Ale przecież na tym "sienniku" tylko spałem,a w pokoju przebywałem tylko gdy tego było mi potrzeba. No chyba, że ktoś jedzie na Krete, żeby siedzieć w pokoju... Faktycznie surowy wystrój, brak miejsca na ubrania i łazienka bez kabiny czy zasłonki. Na leżaki się nie nastawiałem-nie będę wstawał o 6 rano żeby się o nie bić z angolami. Choc osoba o mocnych nerwch mogłaby spokojnie zrzucić ten ręczniczek i się położyć-przecież by nie pobili:) Dojście do plaży faktycznie ciężkie-droga bez pobocza i straszna stromizna. Co do menu-tydzień można wytrzymać. My byliśmy 2 tyg i pod koniec menu stało się to już nurzące. Można było przewidzieć co będzie danego dnia. Nie zgodzę się jednak z opinią na temat brudnej wody i syfu na plaży. Nie spotkaliśmy tego w czasie naszego pobytu-a musieliśmy się spotkać, bo przylecieliśmy 4.07. Mi jednak te wszystkie niedogodności rekompensował przyjazny klimat, piękne widoki, mili ludzie, pyszna kuchnia której zasmakowaliśmy w czasie naszych podróży po wyspie. A na wspomnienie Kostasa i Arisa az mi się gęba śmieje. Ale właśnie Kostas nam powiedział, że polacy to jakiś dziwny naród-bo ciągle narzekają i mają jakieś "halo". Nic dodać-nic ująć... Jeśli ktoś chce luksusów-to Panoramy nie polecam (dla mnie to ośrodek wypoczynkowy,aa nie hotel-zresztą na neonie przed wejsciem jest napisane "hotel&villages"). Ale dla niezbyt wymagających jest to doskonałe miejsce na wypoczynek i jako baza wypadowa do zwiedzania Krety. Aha- polecam auto z AUTOWAY`a:) Uważam, że oferta była adekwatna do ceny za jaką ją kupiłem. Jak dla mnie jedyne przegięcie, to zdjęcie z oferty, które nijak nie ma się do realiów. Na zdjęciu jest odnowiona część hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś