Dodaj do ulubionych

Nana Beach ???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 15:24
Witam serdecznie!
Zamierzam zarezerwować pobyt w Nana Bach na Krecie z TUI. Czy był tam ktoś w
Was mi doradzić czy wziąść pokój w budynku głównym czy w bungalowach ? Opcja
z widokiem na morze.
Dan
Obserwuj wątek
    • Gość: Dan007 Re: Nana Beach ??? IP: *.petrus.com.pl 15.07.06, 12:05
      Juz nie ma wyboru. Tylko bungalowy :-) Może ktoś tam był i opisze wrażenia ?
    • Gość: Renial74 Re: Nana Beach ??? IP: 195.136.50.* 16.07.06, 15:05
      Witaj
      właśnie wczoraj wróciliśmy z tego hotelu. Powiem szczerze jestem rozczarowana.
      Pokoje jakie dostaliśmy koszmar.(w sumie było nas 11 osób - cztery pokoje -
      tylko jeden był taki jak w katalogu). Śmierdziało stęchlizną (wina
      nieczyszczonej chyba od lat klimatyzacji). Mieszkaliśmy w bungalowach.
      Wszystkie miały mieć widak na morze a miał tylko jeden. Z kim nie rozmawialiśmy
      to wszyscy byli zawiedzeni panującymi tam warunkami. Niestety hotel
      przereklamowany. Co do plusów to piękna roślinność i chyba tyle. Wg mnie za
      drogi jak na panujące tam warunki, syczącą obsługę i krzyczącego na gości
      kierownika restauracji.
      Pzdr. Renial74
    • aniaartur1 Re: Nana Beach ??? 16.07.06, 16:19
      mieszkaliśmy obok Nana Beach ale chodziliśmy na ich plażę i troche i
      widzieliśmy. Nana Beach ma Swietne warunki dla dzieci, rewelacyjny plac zabaw i
      duży basen tylko dla dzieci ze ślizgawkami fontannami itp. Nasz maluch nie
      dawał się odciągnąć i trudno mu było wyjaśnić ze to tylko dla gości Nana ( co z
      resztą w pełni to rozumiem) Nana na też przepiękne tarasy do opalania, bardzo
      kameralne, na dwa - trzy leżaki, więc można się czuć na prawdę komfortowo. Co
      do pokoi, rozmawiałam z kilkoma osobami które tam miezkały i nie miały
      zastrzeżeń (Niemcy), do jedzenia też nie. Minusem jest na pewno plaża, ale
      można wybrac inne miejsce do kąpieli a opalać się na tarasach nad samym morzem
      (cudny widok)
      • daniel_kaczmarczyk Re: Nana Beach ??? 16.07.06, 20:20
        hmmm juz sam nie wiem co robić. Do wtorku musze potwierdzić rezerwację.
        Rozważam jeszcze Lindos Princess Beach...... kto doradzi ?
      • Gość: SADI Re: Nana Beach ??? IP: *.umt.tarnow.pl 18.07.06, 15:12
        Dziękuję za odpowiedź trochę mi lżej, chodzi głównie o opinię zamieszczona na
        tej stronie która pozwolę sobie wkleić ! Tak na marginesie przecież te wczasy
        nie kosztuja mało
        ..."właśnie wczoraj wróciliśmy z tego hotelu. Powiem szczerze jestem
        rozczarowana.
        Pokoje jakie dostaliśmy koszmar.(w sumie było nas 11 osób - cztery pokoje -
        tylko jeden był taki jak w katalogu). Śmierdziało stęchlizną (wina
        nieczyszczonej chyba od lat klimatyzacji). Mieszkaliśmy w bungalowach.
        Wszystkie miały mieć widak na morze a miał tylko jeden. Z kim nie rozmawialiśmy
        to wszyscy byli zawiedzeni panującymi tam warunkami. Niestety hotel
        przereklamowany. Co do plusów to piękna roślinność i chyba tyle. Wg mnie za
        drogi jak na panujące tam warunki, syczącą obsługę i krzyczącego na gości
        kierownika restauracji.
        Pzdr. Renial74..."

• Gość: Renial74 Re: Nana Beach ??? IP: 195.136.50.* 17.07.06, 10:07
      Rozmawiałam z ludżmi którzy w ubiegłym roku byli w Lindos Princess na Rodos i
      powiedzieli, że tamten hotel jest o niebo lepszy niż Nana, lecz niestety nie ma
      tak pięknego ogrodu, za to pokoje komfortowe. Naną byli zawiedzeni.
      Infrastruktura dla dzieci owszem super, ale pokoje okropne. Nie wiem, może
      Niemcy z faktu iż właściciel hotelu jest Niemcem dostają lepsze (wyremontowane
      pokoje). My na cztery pokoje jeden dostaliśmy spełniający jakiekolwiek normy
      pokoju ****. I ta stęchlizna. Być może mieliśmy za duże oczekiwania co do tego
      hotelu biorąc pod uwagę jego cenę. 12 000 PLN za dwa tygodnie za dwie osoby
      dorosłe i dziecko dwuletnie to chyba dużo?
      Pzdr.
    • Gość: Dan007 Re: Nana Beach ??? IP: *.petrus.com.pl 17.07.06, 21:20
      Poszło . zaplaciłem - jedziemy 9 września. Nie wiem czy dobrze zrobiłem , ale
      chyba nie ma idealnych hoteli w Grecji. Podobno coś nie tak jest z pokojami.
      Dziwne bo kosztuje ten hotel troszeczkę...... Jak ktoś ma jeszcze info to
      proszę.
      • Gość: el_ferano Re: Nana Beach ??? IP: *.havo.pl 18.07.06, 09:34
        sZKODA ZE JUŻ WPŁACIŁEŚ PIENIAŻKI JA Z CAŁEGO SERCA POLECEM CI SĄSIADUJĄCY Zz
        Nana Beach Grand Hotel Resort **** . Hotel rewelacja. Czysty zadbany, pełna
        kultura. Miałam okazję być w Nana ( naprzeciw Grand Resort) i z czystym
        sumieniem polecam ci Grand Resort. Pozdrawiam.
        ps. co do pokoju codziennie dokładnie sprzątany, z cudnym widokiem na morze:)
        • Gość: dora 69 Re: Nana Beach ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 13:24
          Jakie biuro ma w ofercie ten hotel?? szukam hotelu na przyszły rok !
          pozdr.
          • Gość: Dan007 Re: Nana Beach ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 13:54
            TUI
        • Gość: skiba Re: Nana Beach ??? IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 18.07.06, 14:40
          Dlaczego szkoda? Byłam tam i jestem oczarowany. Grand Hotel naprzeciw tzn
          gdzie? Bo ja kojarzę tylko po drugiej strony ulicy:) Naprzeciw NANA BEACH jest
          tylko morze. Jakie biuro ma ten Grand? Pozdrawiam
          • Gość: EL_FERANO Re: Nana Beach ??? IP: *.havo.pl 18.07.06, 15:23
            GRAND RESORT HOTEL 4* MA SCAN. POZDRAWIAM
    • Gość: SADI Re: Nana Beach ??? IP: *.umt.tarnow.pl 18.07.06, 14:38
      Witam !! czytam Państwa opinie i teraz nie wiem czy dobrze wybraliśmy mamy
      rezerwację na 29 lipca ( 2-tygodnie z dzieckiem ) wybieramy się z TUI do Nany
      Beach - polecano nam ten hotel - a jak czytam jestem zdegustowana opiniami,
      proszę o szerszą opinię kogoś kto tam był, na co zwrócić uwagę, zależy mi na
      tym inaczej będziemy męczyć biuro za wprowadzenie w błąd o doskonałym hotelu.
      Ktoś z Państwa pisał że w pokojach śmierdzi - i że dla niemieckich gości są
      inne wyremontowane pokoje - czy to prawda !!!
      • Gość: skiba Re: Nana Beach ??? IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 18.07.06, 14:53
        Kurcze, nie wiem co im śmierdzi, ale mi śmierdzi snobizmem ponad stan! Byłem w
        NANA w zeszłym roku we wrześniu. Uważam, że hotel jest wymarzony na rodzinne
        wakacje. Gratuluję wyboru!!! Niczego nie brakuje, jedzenia, picia pod
        dostatkiem, wszytko smaczne, ciepłe kiedy trzeba obsługa była miła bez
        natarczywości. Pod hotelem przystanek autobusowy - rewelacyjne połączania.
        Pokoje są różne - ja miałem "klitkę" dwuosobową, ale znajomi mieli większe (też
        dwójki). Goście hotelowi zachowywali się bardzo kulturalnie (głównie Niemcy i
        Anglicy). Popis za to dawały 2 polskie rodziny, które po nachlaniu się kąpały
        się po 20 w basenie. Po tej godzinie jest to zabronione, ponieważ odkażają
        wodę. Każdy umie to zrozumieć, ale garstka polaków (celowo małą literą) nie, bo
        oni mają opaski AI (ja i grupa moich znajomych ok 40 też takie miała, ale jakoś
        wiedzieliśmy gdzie są granice). Uważam, że zawsze można się dogadać co do
        zmiany pokoju, przecież personel tam pracujący jest dla Klientów! Niestety tam
        gdzie przebywa ponad 1000 osób zawsze się zdaży, że któryś się dzisiaj nie umył
        bo mu się nie chciało - jest na wakacjach:) Proszę o dalsze pytania, chętnie
        odpowiem, można zadzwonić 696483509. Pozdrawiam!
        • Gość: Dan007 Re: Nana Beach ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 15:32
          Hej SKIBA , możesz mi dać maila albo napisz daniel@aniro.pl.
          • Gość: skiba Re: Nana Beach ??? IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 18.07.06, 15:35
            Hej, już Ci wszystko (chyba) napisałem:) To ja - Sebastian (asfigura@op.pl).
            Pozdrawiam!
            • Gość: Dan007 Re: Nana Beach ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 15:48
              aaaaaaaa już wiem kim jesteś :-)
              Dzięki za wszystkie informacje na maila.
              Jadę ze spokojniejszą głową. W wogóle to masz rację. Obojętnie jak będzie
              jedynym narodem jaki narzeka jesteśmy my - polacy..........
    • Gość: Renial Re: Nana Beach ??? IP: 195.136.50.* 20.07.06, 11:24
      Od zeszłego roku dużo się zmieniło i jest to opinia osób, które były tam w
      ubiegłym roku i zauroczone tym miejscem wykupiły w tym roku wakacje jeszcze
      raz.
      A śmierdziało mi stęchlizną i mimo zmiany pokoju zapach był taki sam. Pomógł
      zapach do kontaktu. Snobką nie jestem, a klimatyzację to chyba trzeba czyścić
      regularnie, żeby smród sie z niej nie wydobywał. Ale to chyba właściciel i
      kierownictwo hotelu powinni wiedzieć, prawda.
      Pozdrawiam i życzę mniej wyczulonego nosa niż mój, mojego męża i pozostałych 9
      członków naszej wyprawy do Nana Beach.
      • Gość: Turysta Re: Nana Beach ??? IP: *.aster.pl 23.07.06, 01:50
        Właśnie wróciliśmy z Nana Beach, to nie ten sam hotel co rok temu, zmieniło się
        kierownictwo. Dostaliśmy pokój z widokiem na morze ale pokóje są poniżej
        oczekiwań, łazienka nie posiada wentylacji, jest stara, brzydka i brudna, lepiej
        nie patrzeć w miejsce mocowania muszli klozetowej bo człowieka odrzuca. Zdechły
        robak leżał przez tydzień aż zawołaliśmy głownego managera hotelu!!! Nasi
        znajomi Niemcy też dostali podobne pokoje i byli przerażani. W pierwszej chwili
        czuje się stęchliznę! Pod łóżkami zalega brud... to są fakty i nikt tu nie przeadza.
        Sprzątają żle, jednym mopem zamoczonym w płynie o zapachu chloru jadą po całej
        podłodze. Lodówka w pokoju ma co najmniej 20 lat i rozmiary tak małe, że trudno
        zmieściś litrową butelkę. Klimatyzacja brudna, że aż czarny "mech" wystawał z
        obudowy panela. Jedzenie : ser żółty o smaku wosku, miód - sztuczny, feta -
        podróbka, kawa inka, orginalna tylko po 17 w jednym barze, brudne sztućce,
        talerze i szklanki. W recepcji arogancka obsługa nie chcieli udzielić nam
        informacji kto wydał hotelowi certyfikat jakości ISO 9001, którym się posługują.
        Plaża piaszczysta wyposażona w brudne leżaki, w wodzie wszędzie kamienie.
        Animacja Badingoo (oferta TUI) miała być w języku polskim (grupa wiekowa 3-6
        lat) a nie jest.
        Całkowity brak kontroli jakości przez TUI !!!!!!!!!!!!!!!
        Nasi znajomi Niemcy też napisali skargę ale większość turystów nie brała pod
        uwagę uchybień hotelu....bo trudno by było im znieść prawdę, że wakacje które
        wybrali były błędem.
        • Gość: Renial Re: Nana Beach ??? IP: 195.136.50.* 23.07.06, 12:56
          Dzięki Turysto,że potwierdziłeś moje opinie, bo niektórzy myśleni, że w głowie
          mi się poprzewracało. A tak wogóle to mieliśmy okazję rozmawiać w Badingoo.
          Byłam tam z moją dwu i poł letnią córką Gabrysią.
          Pzdr. Renial
          • Gość: Dan007 Re: Nana Beach ??? IP: 83.2.74.* 23.07.06, 22:32
            Taaaaaaaaa, super. I co ja mam teraz zrobić ? Wpłaciłem zaliczkę. Może byłktos
            w tym roku i jest jednak zadowolony ?
            • Gość: Dan007 Re: Nana Beach ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 13:33
              ???
              • Gość: Dan007 Re: Nana Beach ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 07:27
                Naprawdę nikt ? :-((
                • Gość: el_ferano Re: Nana Beach ??? IP: *.havo.pl 25.07.06, 08:31
                  Dan007 nie przejmuj się pieniądze wpłacone, już teraz nie ma sensu się
                  stresować. Nigdy w Nana nie byłam jako gość hotelu, ale tak jak ci pisałm
                  byłam w hotelu sąsiadujacym przez ulicę w Grand Hotel Resort , i kilka razy
                  przechodziłm przez teren hotelowy Nana by dojść na plażę. Hotel sprawił
                  pozytywne wrażenie czysto, teren zadbany. Głowa do góry, przecież nie wszyscy
                  wrócili niezadowoleni, najważniejsze to pozytywne myślenie. Pozdrawiam
                  serdecznie:)
                  • Gość: Dan007 Re: Nana Beach ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 08:04
                    W sumie mogę zmienić do 7 sierpnia za 60 euro , ale pewnie jak wymyślę sobie
                    inny hotel to znowu będzie coś nie tak :-)
                    • Gość: jola Re: Nana Beach ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 12:11
                      zapytaj w Tui o hotel Alexander Beach (****), który cenowo jest podobny do
                      Nana, ale komfort wypoczynku,otoczenie,ogród, plaże są na zdecydowanie wyższym
                      poziomie, hotele są usytuowane w tym samy rejonie Krety, ale w życiu bym sie
                      nie zdecydowła na rodzinne wakacje w tym molochu, bez plazy (jest wprawdzie
                      namiastka plazy i półki skalne, ale dla małych dzieci to żadna atrakcja),
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=45415751&a=45907925
                      • Gość: Ewa Re: Nana Beach ??? IP: 212.75.118.* 27.07.06, 12:29
                        Aleksander Beach nie ma opcji all inclusive, co przy pobycie z dziećmi jest
                        bardzo ważne, jeżeli cena jest porównywalna z Nana Beach(z all) to jest to
                        bardzo drogo, a trzeba jescze doliczyć wydatki na dodatkowe napoje i jedzenie.
                        • Gość: Dan007 Re: Nana Beach ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 14:16
                          Dokładnie. Zależy mi na ALL
                          • Gość: web Re: Nana Beach ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 14:55
                            weź Capsis Beach. Mniej dla dzieci, ale fajny
                            • Gość: kiwi Re: Nana Beach ??? IP: 83.238.70.* 27.07.06, 21:56
                              Proponuje Lindos Princess Beach,byla taka wczesniej opcja.Tam hotel i all
                              znakomite.
                              • Gość: Dan007 Re: Nana Beach ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 07:38
                                Lindos jest w sumie ok ale ta plaża......... i wolałbym Kretę
    • Gość: p307 Re: Nana Beach ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 11:42
      Witam.
      Nie odpoczywałem w hotelu Nana Beach ale w sąsiednim Arminda.
      Nana Beach z zewnątrz wygląda bardzo fajnie, jest dużo zieleni, czysto i
      przestronnie.
      Z tego co widzieliśmy to jest dużo animacji i zajęć dla dzieci.
      Codzienne wieczorem są organizowane animacje - występy dla dzieci i dorosłych w
      amfiteatrze. Są prowadzone w języku angielskim lub włoskim, z częściowym
      tłumaczeniem na polski.
      Niestety zewnętrzne wrazenie nie oddaje wszystkiego.
      Rozmawiałem z goścmi hotelu potwierdzającymi opinię o braku należytej
      czystości.
      Życzę miłego odpoczynku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka