gofera1 17.07.06, 15:26 Czy ktoś był w tym hotelu na Krecie? lub ktoś sie wybiera we wrześniu? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewa Re: Hotel Gortyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 10:31 Byłam w tym hotelu w zeszłym roku od 13.07.205 do 28.07.2005. Hotel położony przy drodze szybkiego ruchu. Pod drogą przejscie podziemne na plażę - odległość około 10 min spacerkiem. Bardzo spokojna okolica. Do centrum Skalety około 15 min spacerkiem. Hotel dwupietrowy i kilka bungalowów w okolicy. Proponuję powalczyć o pokój na piętrze, bezpieczniej. W okolicy hotelu znajduje się boisko do tenisa. Plaża szeroka piaszczysta, parasole dodatkowo płatne. Basen przy hotelu bardzo mały. Jedzenie dużo, dobre. Pokoje czyste, sprzatane co 2 dzień. W pokojach lodówki, telewizor, radio, suszarka do włosów. Polecam wypożyczenie samochodu i zwiedzanie wyspy na własną rękę. Ogólne wrażenie hotelu - jest ok!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gofera1 Re: Hotel Gortyna 18.07.06, 12:46 tylko nie dobrze że jest ulica szybkiego ruchu, trochę się rozczarowałam ale dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Hotel Gortyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 13:43 To naprawdę jest droga szybkiego ruchu!!!!! Polecam wycieczki - do miasta Rethymon i Chanii ( cena biletu autobusem wynosiła 2 euro od osoby) przystanek autobusowy bardzo blisko hotelu. Polecam Wycieczke na Santorini- super!!!. Oprócz tego po drugiej stronie hotelu jest biuro podróży greckie, gdzie można wykupić wycieczke kolejką, polecam Arkadię-klasztor. I koniecznie Elafonisi- plaża z piaskiem koloru różowego od koralowców. Pozdrawiam i życze wspaniałych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
gofera1 Re: Hotel Gortyna 18.07.06, 15:27 szkoda,że nie uprzedzili mnie z tą drogą w biurze turystycznym, ale tak fajnie opisałaś pozostałe atrakcje,że trudno , poprawiłaś mi humor, dziękuje i wzajemnie, mam zamiar się dobrze bawić i duzo zwiedzić oraz trochę poleniuchować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: Hotel Gortyna IP: *.wroclaw.mm.pl 18.07.06, 23:03 Ja także wybieram się do hotelu Gortyna - przełom sierpnia i wrzesnia. Z tego co słyszałam to plaża jest raczej - żwirowo-piaszczysta i lepiej zaopatrzyć się w butki. Jeżeli można prosić o radę to gdzie kupować ( które biuro ) wycieczkę na Santorini i do Samarii. Odpowiedz Link Zgłoś
gofera1 Re: Hotel Gortyna 19.07.06, 08:24 ja mam wycieczkę od 6 września, wycieczki będe wykupywać na miejscu, podobno blisko jest biuro gdzie mozna to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Hotel Gortyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 08:34 Byłam na Santorini i w Wąwozie Samaria . Wycieczki były orgazizowane przez biuro podróży TRIADA-było super. Natomiast napewno taniej można wykupić wycieczkę w biurze blisko portu w miejscowości Rethymnon oddalonego od Skalety kilka kilometrów-dojazd podmiejskim autobusem ( ok 2 euro od osoby), ale bez polskiego tłumacza. Jeszcze dwa słowa o plaży - szeroka piaszczysta z żółwiami!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś