09.08.06, 13:13
witam, wylatuje za rodos 13 sierpnia

macie jakies rady?
jakie ceny? co trzba zabrac a co czego nie?

tthx
Obserwuj wątek
    • Gość: sava Re: RODOS!!! IP: 156.17.79.* 09.08.06, 13:44
      Jaki hotel i jaka miejscowosc? Bylam w tym roku w Kolymbii w hotelu Kolymbia Star.
      • mbabecki Re: RODOS!!! 09.08.06, 21:30
        faliraki, hotel NEST
      • amisia15 Re: RODOS!!! 10.08.06, 08:31
        Z nieba mi spadasz ;-)A mogę prosić o jakieś informacje o tym hotelu? Wybieram
        się tam za 2 tyg. Interesuje mnie czy to są rzeczywiście 4 * bo zaoferowano mi
        na ten hotel bardzo atrakcyjną cenę i zastaniowiam się nad "haczykiem". No i
        jedzenie - jak wygląda to HB?

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
        • greeks Nest 10.08.06, 08:54
          4*?????????? On na moje oko(przechodzilem tylko obok) moze miec max dwie
          gwiazdki.. Typowy aparthotel dla bardzo niewymagajacych turystow,ktorzy raczej
          zwiedzaja wyspe i chca miec jedynie dach nad głową. Jezeli ktos ci wmawia,ze ma
          4 gwiazdki zmien wybór biura:) Pzdr
        • Gość: sava Re: RODOS!!! IP: 156.17.79.* 10.08.06, 09:26
          Hotel Nest ma 2**, ja bylam w hotelu 4****. Nie wiem o ktory Ci chodzi.
          • amisia15 Re: RODOS!!! 10.08.06, 09:49
            Gdzie ja napisałam, że chodzi mi o Nest? Pytałam "Savę" o hotel Kolymbia Star
            bo chyba napisała, że tam była. Bardzo mi zależy ona tych informacjach bo nie
            mogę nigdzie znaleźć żadnych sensowych opinii o tym hotelu. Pliz!
    • Gość: tom Re: RODOS!!! IP: *.bis.top.pl 10.08.06, 09:38
      Gratulacje super.

kokotech.republika.pl/GRECJA/rodos/index.html
    • Gość: monika Re: RODOS!!! IP: *.bellona.pl 10.08.06, 09:43
      to może się spotkamy, zastanawiamy się nad nest, ale orbis podaje ze to są 2
      gwaiazdki, więc nie wiem skąd masz 4???poza tym tam gwarantują jedynie śniadania...
      pozdrawiam
      • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: RODOS!!! - NEST IP: *.zvid.net 10.08.06, 10:28
        Przyłączam się tutaj do tego, że Nest nie ma 4*.

To aparathotel, ewentualnie apartamentowiec o niskim standardzie.

W polskich biurach od 2-3* (raczej 2). Grecka kategoria E, gdzie C to już nominalnie 2,5-3*. Są to po prostu apartamenty niskiego standardu...
        • amisia15 Re: RODOS!!! - NEST 10.08.06, 10:39
          Jeszcze raz proszę o informacje na temat hotelu Kolymbia Star ona ponoć 4*.
          • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: RODOS!!! - NEST IP: *.zvid.net 10.08.06, 10:47
            Kolymbia Star istotnie ma 4*. Możesz poczytać o hotelu na Ocenyhoteli.pl

Jest tam bardzo pozytywna ocena tego hotelu z tego roku.

Niemcy ten hotel oceniają na 3,5-4*. Jedynym minusem wg. nich jest jedzenie. Nie jest to jednak regułą. Jedni oceniają je nisko. Innym smakuje. Niemcy często mają dziwne podejście do jedzenie w hotelu i bywa, że co osoba to inna ocena, więc można się tutaj nie przejmować aż tak. Bo obok ocen niższych są i wysokie...

Reszta jest na poziomie 3,5-4*
          • Gość: sava Re: RODOS!!! - NEST IP: 156.17.79.* 10.08.06, 11:09
            Pisalam na ocenyhoteli o Kolymbii Star. www.ocenyhoteli.pl na www.wakacje.pl
            hotele tez sa opinie.Pozdrawiam. Ja wrocilam bardzo zadowolona!
    • Gość: sava Re: RODOS!!! IP: 156.17.79.* 10.08.06, 11:12
      www.wakacje.pl hotele jest 6 opini.Oj leniuszku, troszeczke swojej inwencji.
      • amisia15 Re: RODOS!!! 10.08.06, 12:08
        no przepraszam, nie zabijajcie mnie od razu ... myślałam, że pojawiła się może
        jakaś nowa osoba, ze "świeżymi" informacjami. Chodzi mi głównie o to jedzenie
        czy jest duży wybór bo już się kiedyś w Grecji tak nacięłam - miał być duży
        wybór i "normalny" bufet a skończyło się na "bufecie kontynentalnym" a to
        naprawde jest duuuża różnica w ilości jedzenia.
        • greeks Re: RODOS!!! 10.08.06, 12:14
          Jedziesz do Grecji sie najeśc w hotelu???;)))
          • amisia15 Re: RODOS!!! 10.08.06, 12:16
            greeks napisał:

> Jedziesz do Grecji sie najeśc w hotelu???;)))

No wyobraź sobie ... nie dojadałam cały rok żeby móc pojechać i teraz właśnie
            chcę się najeść ... mogę? Zadałam pytanie - to też chyba mogę ale jak mi nikt
            nie odpowie to świat mi się napewno nie zawali.
            • greeks Re: RODOS!!! 10.08.06, 12:22
              Mozesz wszystko:)Tylko w greckich hotelach z jedzeniem jest baaaardzo średnio..
              Wiele ciekawego tam nie spróbujesz..Trzeba miec szczęście. Za to tawerny do
              uczt sa znakomite:) Smacznego
              • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: RODOS!!! IP: *.zvid.net 10.08.06, 12:26
                No nie uśredniajmy. Są hotele z bardzo dobrym jedzeniem i ze słabszym. Jak wszędzie.

Co do Kolymbii to sprawa jest dyskusyjna. Części ludzi smakowało i uważają, że była wystarczająca ilość. Część jednak twierdzi, że atmosfera jest słaba. Personel restauracyjny nieciekawy, a i samo jedzenie słabo i mało.

Zdania są bardzo podzielone. Więc cos na rzeczy być może. Może odezwie się jeszcze ta osoba, która tam sama była. W moim serwisie o jedzeniu wypowiadała się bardzo dobrze, więc można ją przypisać do obozu, któremu się podobało...
                • greeks Re: RODOS!!! 10.08.06, 12:44
                  Pozwolisz,ze bede sie trzymał swojej wersji:) GENERALNIE jest średnio.. Na
                  tyle,ze jak ktos lubi zjeśc smacznie,popróbowac lokalnych specjałów,w miłej
                  oprawie,to wogóle nie warto wykupować jedzenia w hotelu. A co do tego ze zdarza
                  sie dobre jedzenie to sie zgadzam.. Ale tylko sie zdarza. Dotyczy to jednak(nie
                  wszystkich) najdrozszych hoteli,z szerokim menu i incydentalnie hoteli nizszej
                  klasy. Stad wspomnialem ze trzeba miec farta
    • Gość: sava Re: RODOS!!! IP: 156.17.79.* 10.08.06, 12:29
      Sniadania bufet. Musli, mleko, maslo, kielbaski, jajka na twardo lub jajecznica,
      dzemy, jogurt, miod, bulki, chleb, ciasto, pomidory, kawa, herbata i soki.
      Kolacje: rozne miesa, ryba, spagetti, duzy wybor zieleniny, ciasta i ciasteczka,
      budyn lub galaretka, lody. Napoje do kolacji platne.
      • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: RODOS!!! IP: *.zvid.net 10.08.06, 12:35
        A jak personel. Nie czułaś się jakaś zaszczuta itd?

Jeśli to jak widać niektórzy po prostu przesadzają. Dzięki Sava za odpowiedź:)
      • amisia15 Re: RODOS!!! 10.08.06, 12:43
        Wielkie dzięki Sava!
        • Gość: sava Re: RODOS!!! IP: 156.17.79.* 10.08.06, 12:52
          Personel w porzadku.Zycze udanego wypoczynku. Do plazy 300 metrow,nad zatoczka,
          obok hotelu jest sklep ceny przystepne cynny od rana do poznego wieczora.
    • Gość: sava Re: RODOS!!! IP: 156.17.79.* 10.08.06, 12:59
      Bylam z Itaka od 14 -29 czerwca tego roku.Pokoj:klima z pilotem, lodowka,
      TV-Polonia, szszarka do wlosow, balkon-2 krzesla i stolik.Duza szafa, toaletka,
      stolik krzesla. Do centrum Kolymbi okolo 30 min wzdluz hoteli idac w strone plazy.
      • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: RODOS!!! IP: *.zvid.net 10.08.06, 13:05
        Ja również życzę udanego urlopu i zapraszam do oceny hotelu na Ocenyhoteli.pl po powrocie:)

• mbabecki Re: RODOS!!! 10.08.06, 14:56
          dzieki:)

juz nie moge sie doczekac wyjazdu:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka